🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Krakersy konopne z komosą ryżową Automatisch übersetzt

Łatwy 2 grudnia 2020
Czas przygotowania:
15 Min.
Czas przygotowania:
25 Min.

Te krakersy stanowią idealną bazę dla ulubionych dipów.

100 g Quinoa
1 Tsp. Sól
30 g Oliwa z oliwek
250 ml chłodna woda
1 Tsp. Przyprawa do chleba
40 g Sezam
30 g Nasiona czarnuszki siewnej
40 g Łuskane nasiona konopi
50 g Nasiona słonecznika
40 g mielone siemię lniane
  • Krok 1/7

    Zmiel komosę ryżową na mąkę w blenderze o dużej mocy.

  • Krok 2/7

    Wymieszaj zmieloną komosę ryżową w misce z solą, przyprawą do chleba, olejem, wodą i nasionami lnu.

  • Krok 3/7

    Wymieszaj nasiona w dodatkowej misce.

  • Krok 4/7

    Wymieszać 2/3 mieszanki nasion z ciastem.

  • Krok 5/7

    Rozłóż ciasto cienko i szybko na 2 blachach wyłożonych papierem do pieczenia i posyp pozostałymi nasionami.

  • Krok 6/7

    Wstawić do nagrzanego piekarnika (piec konwekcyjny, 160°C) na 10 minut.

  • Krok 7/7

    Pokrój krakersy na kawałki, a następnie piecz przez 20-25 minut, aż krakersy będą chrupiące.

Co inni mówią o Krakersy konopne z komosą ryżową

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka