🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Kebab sojowy z tofu i warzywami Automatisch übersetzt

Średni 24 lutego 2021
Czas przygotowania:
20 Min.
Czas przygotowania:
20 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
20 Min.

Pieczone tofu z brokułami, kalafiorem i kawałkami soi.

400 g Tofu (wędzone)
50 ml Woda
5 Tsp. syrop z agawy
2 szt. Ząbki czosnku
200 g Brokuły
1 Tsp. Harissa
2 tbsp. Sok z cytryny
100 ml Sos sojowy
1 szt. Pliki
1 tbsp. Petersilie
100 g Kalafior
16 g Daty
25 g Migdały (posiekane)
2 tbsp. Oliwa z oliwek
100 g Kotlety sojowe
1 Prise Sól kuchenna
1 Prise Pieprz
  • Krok 1/3

    Pokrój tofu w kostkę o boku 1-2 cm. Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę do miski. Dodać syrop z agawy, wodę, sos sojowy, sok z cytryny, harissę, oliwę z oliwek, sól i pieprz i wszystko razem wymieszać. Dodać tofu i wymieszać. Następnie odstawić na bok.

  • Krok 2/3

    Ugotować kotlety sojowe zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będą al dente, a następnie odcedzić i pozostawić do odsączenia. Umyć i osuszyć brokuły, kalafior i pietruszkę. Odetnij różyczki od łodyg i posiekaj natkę pietruszki.

  • Krok 3/3

    Podsmaż tofu z marynatą na rozgrzanej patelni. Dodać kalafior i brokuły. Dodać migdały, daktyle i sok z limonki, doprawić solą i pieprzem. Dodać wiórki sojowe i natkę pietruszki, ponownie dobrze wymieszać i podawać w miseczkach.

Co inni mówią o Kebab sojowy z tofu i warzywami

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka