🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Kawałki białej kapusty w cytrusowo-koperkowej panierce Automatisch übersetzt

Łatwy 21 listopada 2023
Czas przygotowania:
5 Min.
Czas przygotowania:
20 Min.

Jesteś w supermarkecie i masz jedną rzecz na głowie: Kupić sezonowe warzywa. Świetny pomysł, myślisz, gdy na półce znajdujesz tylko ziemniaki, kapustę i cebulę - ponieważ gotowanie w domu nie jest twoją specjalnością. Postaramy się przekonać Cię, że jest inaczej. Dzięki tym przepisom pokażemy ci, jak niesamowicie smaczne mogą być domowe warzywa zimowe.

1 mała biała kapusta
1 Sok z jednej pomarańczy
1 bunch świeży koperek
2 Table spoon wegańska alternatywa dla miodu
2 Table spoon Oliwa z oliwek
1 Prise Sól
1 Prise Pieprz
  • Krok 1/5

    Rozgrzej piekarnik do 200°C i wyłóż blachę do pieczenia matą do pieczenia.

  • Krok 2/5

    Posiekaj koperek, włóż go do miski z pozostałymi składnikami marynaty i wszystko dobrze wymieszaj.

  • Krok 3/5

    Przekrój kapustę na pół, a następnie wytnij duże trójkątne kliny wzdłuż łodygi, aby struktura pozostała nienaruszona, a liście nie rozpadły się.

  • Krok 4/5

    Ułóż kawałki białej kapusty na macie do pieczenia i obficie posmaruj je marynatą.

  • Krok 5/5

    Następnym krokiem jest czekanie: włóż kawałki kapusty do piekarnika na około 20 minut, aż staną się złotobrązowe i lekko chrupiące. Świetnie komponuje się z zapiekanką ziemniaczaną!

Co inni mówią o Kawałki białej kapusty w cytrusowo-koperkowej panierce

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka