🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Jesienna sałatka Automatisch übersetzt

Łatwy 28 listopada 2018
Czas przygotowania:
10 Min.
Czas przygotowania:
30 Min.

Szybkie i pyszne warzywo z piekarnika z dodatkiem orzechów włoskich i żurawiny, podawane z dressingiem z puree z nerkowców na roszponce i rukoli.

2 Burak
500 g Hokkaidokürbis
0 to taste rozmaryn
1 tbsp. Nerkowiec
2 tbsp. Syrop klonowy
2 handful Orzechy włoskie
2 tbsp. Żurawina
0,5 Stk. Pliki (Saft)
1 Prise Sól krystaliczna
1 Tsp. Musztarda
0 to taste Zioła ogrodowe, suszone
5 tbsp. Woda
0 to taste Granulki czosnku
1 Prise Pieprz
150 g Rukola
150 g Roszponka warzywna
  • Krok 1/4

    Pokrój dynię i buraki na kawałki wielkości kęsa, dopraw rozmarynem, solą i pieprzem do smaku i piecz w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 200°C.

  • Krok 2/4

    Orzechy włoskie lekko posiekać i uprażyć na patelni na średnim ogniu. Deglasować syropem klonowym i krótko mieszać, aż wszystkie orzechy włoskie pokryją się syropem. Zdjąć patelnię z ognia i pozostawić do ostygnięcia.

  • Krok 3/4

    Wymieszaj puree z nerkowców, musztardę, sok z połowy limonki i wodę w filiżance i dopraw granulowanym czosnkiem, ziołami ogrodowymi, solą i pieprzem.

  • Krok 4/4

    Umyć sałatkę i podzielić ją na dwa talerze. Na sałatce ułożyć jeszcze ciepłe warzywa z piekarnika, posypać karmelizowanymi orzechami włoskimi i żurawiną, a na koniec polać dressingiem.

Co inni mówią o Jesienna sałatka

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka