🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Gryczana miska warzywna z sosem tahini i nasionami Automatisch übersetzt

Łatwy 16 czerwca 2020
Czas przygotowania:
20 Min.
Czas przygotowania:
20 Min.

Super prosty i szybki przepis, który jest idealny na lunch.

120 g Gryka
1 tbsp. Oliwa z oliwek
100 g Brukselka
10 szt. Grzyby braune
1 lump Rote Beete
0,5 Brokuły
2 szt. Pasternak
1 Tsp. Sól
1 Tsp. Pieprz
1 Tsp. Kurkuma
1 Tsp. Sezam
1 clove Czosnek (opcjonalnie)
1 Tsp. Papryka
6 tbsp. Podlewaj więcej, jeśli to konieczne
1 clove Ząbek czosnku
1 Tsp. Nasiona słonecznika
5 tbsp. Tahini
1 Tsp. Sok z cytryny
1 Prise Sól morska lub kamienna
1 tbsp. Miód lub syrop klonowy, syrop ryżowy, syrop daktylowy
  • Krok 1/5

    Dodaj kaszę gryczaną do podwójnej ilości wrzącej wody z łyżeczką bulionu warzywnego. Dusić pod przykryciem przez ok. 20 minut, aż kasza gryczana całkowicie wchłonie wodę.

  • Krok 2/5

    W międzyczasie oczyść warzywa, obierz, jeśli to konieczne i pokrój w kostkę wielkości kęsa.

  • Krok 3/5

    Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wcisnąć ząbek czosnku i smażyć przez około 1 minutę. Dodaj brokuły i smaż przez około 5 minut. Następnie dodać resztę warzyw.

  • Krok 4/5

    Wymieszaj wszystkie składniki sosu tahini w misce.

  • Krok 5/5

    Gdy kasza gryczana będzie gotowa, a warzywa ugotowane do miękkości, wymieszaj je razem w misce lub na talerzu, polej sosem i posyp lekko prażonymi pestkami słonecznika i sezamem. Smacznego!

Co inni mówią o Gryczana miska warzywna z sosem tahini i nasionami

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka