Nic nie przebije wędzonego burgera! Właśnie dlatego stworzyliśmy dla Ciebie najlepszy wegański przepis na burgera z kurczaka w stylu BBQ!
-
Krok 1/5
Po pierwsze, przygotuj wegański filet z młynka. Wystarczy wymieszać 175 ml zimnej wody, 2 łyżki oleju rzepakowego i zawartość torebki. Wstawić do lodówki i odstawić na pół godziny do namoczenia. Następnie uformuj dwa filety, obtocz je w mące i smaż na 2 łyżkach oliwy z oliwek przez 5-6 minut, aż nabiorą ładnego złotego koloru.
-
Krok 2/5
Posmaruj filety sosem barbecue.
-
Krok 3/5
W międzyczasie umyj sałatę i pokrój pomidora.
-
Krok 4/5
Przekrój bułkę na pół i opiecz ją na patelni. Umieść alternatywny ser na wierzchu, aby mógł się stopić.
-
Krok 5/5
Posmaruj jedną połówkę bułki musztardą, dodaj pomidora, sałatę, filet z grilla i chutney cebulowy.
Co inni mówią o Grillowany burger wegetariański