🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Falafel z roślin strączkowych Automatisch übersetzt

Łatwy 6 kwietnia 2021
Czas przygotowania:
30 Min.
Czas przygotowania:
15 Min.

Teraz możesz samodzielnie przygotować absolutnego faworyta: cudownie aromatyczne falafele.

125 g Mieszanka roślin strączkowych
1 tbsp. Masło
1 Tsp. Bulion warzywny
250 ml Woda
1 szt. Cebula
2 cloves Ząbek czosnku
1 Tsp. papryka w proszku
1 Tsp. Kminek, mielony
  • Krok 1/5

    Włożyć masło do garnka i krótko podsmażyć na nim mieszankę roślin strączkowych. Dodaj 1/4 litra bulionu warzywnego i gotuj na średnim ogniu przez około 10-15 minut.

  • Krok 2/5

    W międzyczasie posiekaj cebulę i wyciśnij czosnek.

  • Krok 3/5

    Po 15 minutach krótko zmiksuj mieszankę roślin strączkowych, pozwól jej ostygnąć i dodaj wszystkie pozostałe składniki.

  • Krok 4/5

    Za pomocą dwóch łyżek uformuj z masy małe placki.

  • Krok 5/5

    Rozgrzać olej na patelni i smażyć falafele przez około 2 minuty z każdej strony.

Co inni mówią o Falafel z roślin strączkowych

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka