🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Dal z czerwonej soczewicy Automatisch übersetzt

Łatwy 15 września 2021
Czas przygotowania:
25 Min.
Czas przygotowania:
25 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
10 Min.

Wegańska kuchnia indyjska? Tak, proszę: dal z soczewicy z kurkumą, kminkiem i garam masala.

0,5 Tsp. Kurkuma
1 small piece Imbir
2 cloves Konblauch
1 tbsp. Olej lub masło wegańskie
1 szt. Mała cebula
350 ml Bulion warzywny
150 g rote Linsen
0,5 Tsp. papryka w proszku
0,5 Tsp. Kminek
0,5 Tsp. Garam Masala
0 to taste Jądra nerkowca
125 ml Coconutmilch
0 to taste świeża pietruszka
0 to taste Sól i pieprz
  • Krok 1/6

    Obierz i bardzo drobno posiekaj cebulę, czosnek i imbir.

  • Krok 2/6

    Rozgrzej olej lub masło w rondlu lub na patelni i dodaj cebulę, czosnek i imbir wraz z przyprawami. Dusić wszystko razem przez około 5 minut.

  • Krok 3/6

    Wlać bulion warzywny i soczewicę, doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu przez około 15-20 minut.

  • Krok 4/6

    Gdy soczewica wchłonie większość płynu, dodać mleko kokosowe. Na koniec dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dopraw do smaku, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut. Pod koniec gotowania soczewica powinna być miękka lub lekko twarda, w zależności od upodobań. W razie potrzeby dodać więcej wody lub mleka kokosowego.

  • Krok 5/6

    Udekorować natką pietruszki lub orzechami nerkowca według uznania.

  • Krok 6/6

    Dal z soczewicy można podawać ze świeżo upieczonym chlebem naan, ryżem lub po prostu samodzielnie.

Co inni mówią o Dal z czerwonej soczewicy

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka