🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Ciasto naleśnikowe z organicznym migdałowym kremem tonka Automatisch übersetzt

Średni 21 listopada 2023

Czy ktoś powiedział tort? Tak, mówimy o torcie zrobionym z cieniutkich naleśników z kremowym organicznym migdałowym kremem tonka! Cholernie smaczne, jeśli o nas chodzi!

250 g Mąka
2 tbsp. Cukier
1 tbsp. Olej rzepakowy
1 Prise Sól
1 tbsp. Proszek do pieczenia
400 ml Napój roślinny, np. napój sojowy
0 to taste Organiczny migdałowy krem tonka
0 to taste Owoce do dekoracji, np. świeże khaki
  • Krok 1/3

    Umieść wszystkie suche składniki w misce i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj napój roślinny, aż uzyskasz gładkie, płynne ciasto.

  • Krok 2/3

    Rozgrzej olej na średniej wielkości patelni na małym lub średnim ogniu i wlej pół chochli ciasta naleśnikowego na patelnię. Smażyć naleśnik, aż stanie się lekko złoty. Powtarzaj tę czynność, aż usmażysz wszystkie naleśniki - powinno ich być około 10-12.

  • Krok 3/3

    Pozostaw naleśniki do całkowitego ostygnięcia. Następnie możesz rozpocząć układanie warstw: Rozprowadź organiczny krem migdałowy tonka pomiędzy każdą warstwą naleśników. Następnie wieżę naleśników posmaruj większą ilością kremu i udekoruj wybranymi owocami. Khaki, na przykład, mają piękny zimowy, słodki i cynamonowy smak.

Co inni mówią o Ciasto naleśnikowe z organicznym migdałowym kremem tonka

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka