🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Chrupiące i dziczyzna: prosty przepis na sałatkę z dzikich ziół Automatisch übersetzt

Łatwy 17 listopada 2023
Czas przygotowania:
10 Min.

Weź kilka dzikich ziół i gotowe! Prosta sałatka z dzikich ziół nada Twojemu repertuarowi kulinarnemu ostateczny zastrzyk świeżości. I nie martw się, trzymamy się rodzimych roślin, które można łatwo znaleźć na łąkach i w lasach. Ta sałatka jest nie tylko pełna witamin i minerałów, ale także naprawdę dobrze smakuje! Niezależnie od tego, czy jest to dodatek, czy lekkie danie główne, oto jak przygotować orzeźwiający posiłek na łonie natury.

1 handful Mieszanka dzikich ziół (np. dziki czosnek, podagrycznik, mniszek lekarski, szczaw)
1 Tomate
0,5 Gurke
1 Cebula dymka
1 handful Jądro orzecha włoskiego
1 Table spoon Oliwa z oliwek
1 Table spoon Balsamico-Essig
0 as necessary Sól
0 as necessary Pieprz
  • Krok 1/7

    Zbierz około garści jadalnych dzikich ziół. Upewnij się, że zbierasz zioła w czystym środowisku, np. nie tuż obok drogi.

  • Krok 2/7

    Umyj zebrane dzikie zioła i dobrze je osusz.

  • Krok 3/7

    Z grubsza posiekaj zioła. Pokrój pomidora i ogórka w kostkę, a dymkę w krążki. Umieść wszystko w dużej misce.

  • Krok 4/7

    Posiekaj orzechy włoskie i dodaj je do sałatki, aby nadać jej chrupiącą teksturę i orzechowy smak.

  • Krok 5/7

    Wymieszaj oliwę z oliwek i ocet balsamiczny w małej misce. Dodać sól i pieprz do smaku i dobrze wymieszać.

  • Krok 6/7

    Polej sałatkę dressingiem i wszystko dokładnie wymieszaj.

  • Krok 7/7

    Podawaj sałatkę na talerzu i ciesz się własną sałatką z dzikich ziół.

Co inni mówią o Chrupiące i dziczyzna: prosty przepis na sałatkę z dzikich ziół

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka