🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Chleb jabłkowo-marchewkowy Automatisch übersetzt

Średni 9 maja 2022
Czas przygotowania:
15 Min.
Czas przygotowania:
40 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
24 godz.

Pyszny przepis na ciasto jabłkowo-marchewkowe z migdałami i mąką orkiszową.

40 g Płatki orkiszowe
45 g mielone migdały
45 g Mąka migdałowa
80 g tarty Karotte
35 g Erytrytol
100 g Miąższ jabłkowy
1 Stk. Ei
5 g Proszek do pieczenia
20 g Miód lub syrop daktylowy
90 ml Woda
  • Krok 1/4

    Wymieszaj startą marchewkę z masą jabłkową, syropem, jajkiem i wodą.

  • Krok 2/4

    Następnie dodaj wszystko do suchych składników i wymieszaj na gładkie ciasto.

  • Krok 3/4

    Wlać masę do małej foremki (15 cm) i piec w temperaturze 170 stopni przez około 35-40 minut.

  • Krok 4/4

    Następnie całkowicie ostudzić i pozostawić do zaparzenia na noc w lodówce, a dopiero potem wyjąć z formy.

Co inni mówią o Chleb jabłkowo-marchewkowy

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka