🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Bułeczki gryczano-selerowe Automatisch übersetzt

Łatwy 2 września 2021
Czas przygotowania:
1 godz.
Czas przygotowania:
25 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
30 Min.

Chcesz chrupiące, błyskawiczne i proste bułeczki? W takim razie ten przepis jest właśnie dla Ciebie.

300 g Mąka gryczana pełnoziarnista
40 g Nasiona słonecznika
500 ml Woda
400 g Mąka orkiszowa
1 Tsp. Proszek do pieczenia
0,5 Stk. Drożdże Cube
2 Tsp. Sól
20 g Siemię lniane
100 g Płatki owsiane
  • Krok 1/4

    Zagnieść wszystkie składniki na jednolite ciasto.

  • Krok 2/4

    Uformuj ciasto w 12 bułeczek i rozdziel między dwie blachy do pieczenia.

  • Krok 3/4

    Pozostaw ciasto do wyrośnięcia na około 30 minut i rozgrzej piekarnik do 200 stopni (termoobieg).

  • Krok 4/4

    Wstawić bułki do piekarnika na ok. 25-30 minut i piec do uzyskania złotobrązowego koloru.

Co inni mówią o Bułeczki gryczano-selerowe

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka