🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Batoniki z soloną czekoladą orzechową Automatisch übersetzt

Średni 12 kwietnia 2021
Czas przygotowania:
15 Min.
Czas pieczenia/odpoczynku:
2:30 godz.

Robiłeś kiedyś własną tabliczkę czekolady? Podpowiadamy: Najwyższy czas spróbować!

  • Krok 1/6

    Najpierw zmiel drobno 150 g orzeszków ziemnych w blenderze lub robocie kuchennym.

  • Krok 2/6

    Następnie dodaj daktyle, kakao w proszku, płatki owsiane i 6 łyżek wody do orzeszków ziemnych i dobrze wymieszaj, aż uzyskasz drobną mieszankę.

  • Krok 3/6

    Teraz rozprowadź masę w kwadratowym naczyniu do pieczenia lub, jeśli masz, w foremkach do batonów. Nie trzeba wcześniej natłuszczać naczynia do pieczenia ani używać papieru do pieczenia. Batoniki można później łatwo wyjąć. Wyciśnij masę na dno formy, aby dobrze się trzymała. Powinna mieć około 1-1,5 cm wysokości. Umieść formę w lodówce na co najmniej pół godziny.

  • Krok 4/6

    Pozostałe 20 g orzeszków ziemnych drobno posiekać nożem.

  • Krok 5/6

    Po schłodzeniu wyjąć formę z lodówki. Rozpuść czekoladę na patelni lub w bemarze, a gdy stanie się płynna, wylej ją równomiernie na daktylową bazę orzechową. Posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi i szczyptą soli. Teraz ponownie włóż całość do lodówki, aż czekolada stanie się całkowicie twarda. Potrwa to około 2 godzin.

  • Krok 6/6

    Wytnij 10 batonów z gotowej mieszanki i ciesz się smakiem.

Co inni mówią o Batoniki z soloną czekoladą orzechową

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka