🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Balsamiczny sos daktylowy Automatisch übersetzt

Łatwy 13 sierpnia 2018
Czas przygotowania:
20 Min.
Czas przygotowania:
10 Min.

Ten pyszny, niezwykły dressing smakuje szczególnie dobrze ze świeżą sałatką lub jako sos do wyjątkowej kolacji. Przepis jest bardzo prosty, ale zrobi wrażenie na każdym przyjęciu!

2 tbsp. Orzeszki piniowe
8 tbsp. Essig balsamiczny
6 szt. Daty
150 g czerwona cebula
1 Prise Sól
150 ml Bulion warzywny
1 Prise Pieprz
1 Tsp. Moc podawania
  • Krok 1/5

    Upraż orzeszki piniowe na patelni na złoty kolor, odstaw na bok i pozostaw do ostygnięcia.

  • Krok 2/5

    Posiekaj czerwoną cebulę i podgrzej ją w garnku z bulionem warzywnym. Przykryć i gotować przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

  • Krok 3/5

    Posiekaj daktyle.

  • Krok 4/5

    Wymieszać ocet balsamiczny z mąką kukurydzianą.

  • Krok 5/5

    Dodaj daktyle i ocet balsamiczny do wywaru warzywnego i ponownie krótko podgrzej.

Co inni mówią o Balsamiczny sos daktylowy

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka