🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Bakłażan w sosie teriyaki Automatisch übersetzt

Łatwy 16 stycznia 2024
Czas przygotowania:
10 Min.
Czas przygotowania:
30 Min.

Nasz organiczny sos teriyaki łączy w sobie tamari, imbir, czosnek i chili. Szczególnie dobrze smakuje w połączeniu z ryżem jaśminowym i bakłażanem japońskim.

135 Ryż jaśminowy
2 Bakłażan japoński (lub zwykły)
100 Teriyaki-Soße
2,5 tbsp. Olej sezamowy
1 Cebula dymka, tylko zielona część
1 Prise Nasiona czarnego sezamu
0,5 świeże chili, drobno posiekane
1 Schuss Teriyaki-Soße
0 Saft pół limonki
  • Krok 1/4

    Przekrój bakłażany wzdłuż na pół i wykonaj nacięcie w kształcie krzyża. W razie potrzeby ponownie przeciąć na pół w poprzek.

  • Krok 2/4

    Wymieszać marynatę i obficie posmarować nią połówki bakłażana. Następnie rozgrzać odrobinę oleju na nieprzywierającej patelni i smażyć plastry bakłażana z obu stron na średnim ogniu przez około 5 minut. W razie potrzeby ponownie posmarować marynatą.

  • Krok 3/4

    Ugotować ryż jaśminowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokroić górną część dymki w cienkie krążki.

  • Krok 4/4

    Podawaj bakłażany na wierzchu ryżu i udekoruj dodatkami.

Co inni mówią o Bakłażan w sosie teriyaki

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka