🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Babeczki z masłem orzechowym Automatisch übersetzt

Łatwy 6 sierpnia 2020
Czas przygotowania:
10 Min.
Czas przygotowania:
20 Min.

Uwaga wszyscy miłośnicy orzeszków ziemnych! Ten przepis na muffinki jest dla was.

30 g Mąka arachidowa
70 g Erytrytol
1 szt. duże jajko
50 g Masło
30 ml Napój Mandela
1 Prise(n) Sól
10 g Kakaonibs
20 g prażone orzeszki ziemne (niesolone)
2 Tsp. Smak waniliowy
0,5 Tsp. Proszek do pieczenia
75 g Masło orzechowe
100 g Serek śmietankowy o obniżonej zawartości tłuszczu
  • Krok 1/7

    Rozgrzej piekarnik do 180°C (grzanie górne i dolne). Wcześniej doprowadzić wszystkie składniki do temperatury pokojowej.

  • Krok 2/7

    Ubij masło, erytrytol, jajko i mleko migdałowe na puszystą masę.

  • Krok 3/7

    Dodaj mąkę orzechową, wanilię, sól i proszek do pieczenia i wymieszaj.

  • Krok 4/7

    Dodaj orzeszki ziemne i kakao do mieszanki i wymieszaj. Wszystko dobrze wymieszać.

  • Krok 5/7

    Rozłóż ciasto do foremek na muffinki i piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C do uzyskania złotobrązowego koloru.

  • Krok 6/7

    Aby przygotować krem, wymieszaj wszystkie składniki łyżką, przelej do rękawa cukierniczego i nałóż na ostudzone babeczki.

  • Krok 7/7

    Udekorować orzeszkami ziemnymi i kakao i przechowywać w lodówce.

Co inni mówią o Babeczki z masłem orzechowym

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka