🚨Sklep internetowy KoRo Polska został zamknięty na stałe. Kontakt z obsługą klienta jest nadal możliwy za pośrednictwem formularza kontaktowego.🚨
(0)

Azjatyckie stir-fry z makaronem szklanym Automatisch übersetzt

Średni 24 lutego 2021
Czas przygotowania:
25 Min.
Czas przygotowania:
5 Min.

Wegańskie danie z makaronem szklanym i groszkiem ptysiowym.

150 g Szklany makaron
1 szt. Cebula
1 szt. Czerwona papryka
1 szt. Zielona papryka
1 szt. Gelbe Paprika
1 Prise Sól kuchenna
2 tbsp. Sos sojowy
150 g Rozdrobnione białko grochu
2 tbsp. Sos hoisin
1 tbsp. Olej sezamowy
0,5 Tsp. płatki chili
1 Prise Pieprz
15 g Imbir
2 szt. Czosnek
  • Krok 1/6

    Ugotować makaron szklany zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kotlety z groszku moczyć w gorącym bulionie z sosem sojowym i sosem hoisin przez 20 minut. Następnie odcedzić i wycisnąć strzępki.

  • Krok 2/6

    Obierz cebulę i oczyść paprykę. Pokroić w paski. Posiekaj czosnek i imbir.

  • Krok 3/6

    Rozgrzać olej na patelni i krótko podsmażyć czosnek i imbir. Dodać wiórki i smażyć, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć z patelni i odstawić.

  • Krok 4/6

    Dodaj olej na patelnię. Smażyć cebulę i paprykę przez 5 minut. Dodać 75 ml wody i sos hoisin, krótko zagotować.

  • Krok 5/6

    Ponownie dodaj wiórki, dopraw wszystko solą, pieprzem i płatkami chili.

  • Krok 6/6

    Podawać z makaronem szklanym.

Co inni mówią o Azjatyckie stir-fry z makaronem szklanym

0/5

0 Oceny


5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka