🚨Uwaga: kończymy działalność w Polsce. 25 kwietnia to ostatni dzień na składanie zamówień! Po tym terminie kontakt z obsługą klienta będzie oczywiście wciąż możliwy.🚨
🗓 23.04.2018 👤 Juliane Vogel

Domowe masło z nerkowców

Domowe masło z nerkowców


Chcesz trochę poeksperymentować w kuchni i uruchomić blender? W takim razie po prostu zrób własne masło orzechowe! Wymaga to stosunkowo niewielkiego wysiłku, a puree smakuje niesamowicie pysznie. Zdecydowanie zbliża się do słoika ze sklepu i dokładnie wiesz, co znajduje się w Twoim maśle orzechowym. Poniżej przedstawiamy przepis na kremowe masło z nerkowców. Zamiast orzechów nerkowca można również użyć orzechów laskowych, włoskich, pistacji, migdałów lub mieszanki kilku orzechów. Smakuje również naprawdę wyjątkowo z dodatkiem odrobiny cynamonu lub wanilii.

Składniki na masło z orzechów nerkowca:

Przygotowanie:

  • Najpierw praż orzechy nerkowca w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 130°C przez około 20 minut.
  • Następnie pozostaw orzechy do ostygnięcia.
  • Następnie umieść orzechy w wysokowydajnym blenderze i dokładnie zmiksuj. Ważne jest, aby nie blendować zbyt długo: Jednorazowo blenduj tylko przez 30 sekund, aby urządzenie nie nagrzało się zbytnio.
  • Po każdym procesie blendowania, zepchnij stałą masę z powrotem na ostrza tnące.
  • Powtórz tę procedurę kilka razy. Stopniowo powstanie gładkie, kremowe puree.
  • Przenieś gotowe puree z nerkowców do czystego słoika.
  • Zalecamy przechowywanie go w ciemnym i chłodnym miejscu. Będzie tam przechowywane przez około 4 tygodnie.

Pasujące produkty