Chcesz otrzymywać ekskluzywne oferty, pyszne przepisy i rekomendacje produktów? Zapisz się do naszego newslettera!

Wegańskie tortelloni z wędzonym tofu 250g

15,75 zł*

63,00 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Wegańskie tortelloni z pożywnym nadzieniem z tofu
  • Doskonałe źródło białka
  • Organiczna jakość
  • Do szybkiego przygotowania w 15 minut
  • Można przechowywać poza lodówką
Ilość
Wpisz swój e-mail w poniższym polu, a my powiadomimy Cię, gdy produkt będzie ponownie dostępny.
Przesyłając ten formularz akceptuję Regulamin sklepu oraz Politykę prywatności.

Przewidywany termin ponownej dostępności 01.04.2024. Rzeczywisty termin może się różnić o 1-2 dni.

Kup teraz: Wegańskie tortelloni z wędzonym tofu 250g

Jeśli szukasz jednej rzeczy, która zawsze się sprawdza, to z pewnością będzie to włoski makaron. Chyba każdy z nas choć raz w życiu płakał nad talerzem makaronu, rozpaczając nad sensem życia. Na szczęście makaron nie ocenia i nigdy nie zawodzi. Ravioli, spaghetti, tortellini… chwała włoskim produktom! My w KoRo wierzymy w cudowną moc makaronu, więc nieustannie pracujemy nad jego kolejnymi wariacjami. Tym razem mamy dla Ciebie tortelloni z wędzonym tofu! Dzięki swojemu pysznemu i pożywnemu nadzieniu smakują one wspaniale, a ich dodatkowym atutem jest fakt, że mają długą datę przydatności do spożycia. Miej Twój ulubiony makaron zawsze przy sobie i kup nasze tortelloni z wędzonym tofu już teraz!

Wegańskie tortelloni z pysznym nadzieniem

Tak zwane „tortelloni” są większą wersją innych włoskich pierożków „tortellini”. Tortelloni są większe oraz tradycyjnie wypełnione są wegetariańskim nadzieniem, na przykład ze szpinaku i ricotty. Nadzienie tych tortelloni składa się z wędzonego tofu, co czyni nasz produkt nie tylko wegetariańskim, ale i wegańskim! KoRo jest Twoim pierwszym adresem, gdy poszukujesz makaronu wysokiej jakości, a nie masz ochoty na spędzanie godzin w kuchni!

Przygotuj tortelloni na różne sposoby

Nadziewane pierożki są znane w wielu wariantach, ale nasze organiczne tortelloni sprawią Ci szczególną radość: doskonale doprawione nadzienie z wędzonego tofu i sosu sojowego dodadzą rozmaitości w Twojej kuchni. Jeśli najbardziej lubisz klasyczne wydanie kuchni włoskiej, rozsmakuj się w naszym pomidorowym sosie arrabbiata. Inną opcją, może być podsmażenie ugotowanych wcześniej tortelloni na patelni z odrobiną masła i ulubionych ziół. Możesz też z powodzeniem zapiec je w piekarniku pod warstwą sera. A jeszcze lepszym pomysłem będzie dodanie do nich suszonych pomidorów, orzeszków pinii oraz naszego wegańskiego pesto verde. Wystarczy szybka sałatka i obiad jak z najlepszej włoskiej trattorii gotowy!

Zamów już teraz nasze organiczne tortelloni

Szukasz czegoś wegańskiego, co idealnie sprawdzi się w porze posiłku? W takim razie koniecznie zakup nasze wegańskie tortelloni z nadzieniem z tofu wędzonego organicznej jakości, od razu najlepiej w większej wersji, z 12 porcjami. Nie martw się – na pewno się nie zmarnują, bo mogą być przechowywane przez długi okres oraz poza lodówką. A w ten sposób będziesz pewien, że porcja pysznych włoskich pierożków zawsze czeka na Ciebie w zaciszu Twojej kuchni!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 1275 /  302
Tłuszcz 4.3 g
w tym kwasy nasycone 1.8 g
Węglowodany 54 g
w tym cukry 1.8 g
Błonnik pokarmowy 2.4 g
Białko 10 g
Sól 0.63 g
Numer produktu: TORTEL_009
Data minimalnej trwałości 21.12.2024
Pochodzenie Italien (Hartweizengrieß), Deutschland (Räuchertofu)
Pochodzenie (przetwarzanie) Niemcy
Pochodzenie organiczne Rolnictwo z UE/ spoza UE
Zawartość 0.25 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4255582804416
Karta katalogowa Specyfikacja
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne
EU Bio
DE-ÖKO-001
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Produkt zalecamy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i szybko spożyć
Składniki Ciasto: PSZENICA DURUM*, woda; nadzienie 26%: tofu wędzone 32%* (woda, SOJA*, dym), płatki ziemniaczane*, bułka tarta* (MĄKA PSZENNA*, drożdże*), olej słonecznikowy*, woda, suszona cebula*, sól morska, SOS SOJOWY* ( woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, Aspergillus oryzae), emulgator: LECYTYNA SOJOWA*; suszony por*, majeranek*, pieprz* *z upraw ekologicznych
Zanieczyszczenia krzyżowe Produkt może zawierać śladowe ilości MLEKA (LAKTOZY) i SELERA
Opis handlowy Wegańskie tortelloni z wędzonym tofu
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Pytania i odpowiedzi: Wegańskie tortelloni z wędzonym tofu 250g
Keine Suchergebnisse vorhanden.

Traditionell italienisch sind Tortelloni zum einen größer als Tortellini, zum anderen sind Tortelloni meist vegetarisch gefüllt, beispielsweise mit Ricotta und Spinat.

Mit Räuchertofu gefüllt, handelt es sich bei diesem Produkt um rein vegane Tortelloni. Ihre würzige Füllung macht die Nudeln bereits solo oder mit (veganer) Butter zum feinen Genuss. Aber auch eine Vielzahl weiterer Kombinationen (sei es mit Pesto, im Salat oder als Auflauf überbacken) wartet darauf, von Dir probiert zu werden. Damit die rettende Pasta immer zur Stelle ist, wenn der Nudel-Hunger ruft, sind die Tortelloni in Bio-Qualität ungekühlt lagerbar und lange haltbar.

Ja, unsere Tortelloni mit Räuchertofu haben Bio-Qualität.

Jede Menge: Wenn es mal schnell gehen muss, kannst Du die Tortelloni nach dem Kochvorgang noch kurz in der Pfanne in Salbeibutter schwenken oder Du kombinierst sie mit Pesto, wir empfehlen als Geheimtipp unser veganes Pesto mit Palmkohl.

Bringe in einem großen Topf gesalzenes Wasser zum Kochen. Lass die Tortelloni darin für ungefähr 12–15 Minuten leicht sieden, bis sie “al dente” sind und zu schwimmen beginnen.

Das kommt natürlich ganz auf Deinen Hunger an – grundsätzlich würden wir aber sagen: Eine 250 Gramm-Packung reicht für 2–3 Portionen. Wenn der Hunger größer ist, am besten gleich im Tray kaufen!

Am besten bewahrst Du die Tortelloni in ihrer ungeöffneten Originalverpackung an einem trockenen, lichtgeschützten Ort auf. Unter den beschriebenen Lagerbedingungen halten sich unsere Tortelloni mindestens zwölf Monate nach Produktion. Einmal geöffnet, solltest Du sie kalt lagern und schnell aufbrauchen.

Ja, Teig und Füllung enthalten weder Ei noch andere tierische Inhaltsstoffe – die Tortelloni sind entsprechend komplett vegan.

Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Co inni mówią o Wegańskie tortelloni z wędzonym tofu 250g

4.6/5

14 Oceny


10
3
1
0
0

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov
D

Daniela C.

24.10.2023

Doskonały produkt

Bardzo dobrze się gotują. Dodałbym tylko trochę gałki muszkatołowej do nadzienia. Naprawdę dobre. Można zrobić mniejszy format, aby zrobić je w bulionie.
T

Teresa C.

18.10.2023

Doskonały stosunek jakości do ceny

Gorąco polecam komplementy koro nn Nie mogę się doczekać, aby spróbować go z ragout kupionym tutaj
L

Lise R.

17.10.2023

Smaczne, ale nie tanie

Naprawdę fajna wegańska alternatywa. Przydałyby się zdrowsze składniki Dość drogie jak na małe opakowanie
S

Selina S.

17.10.2023

Pyszny makaron

Idealny rozmiar, dobrze komponuje się z pesto lub sosem pomidorowym
S

Sandrine D.

01.09.2023

Średni smak

Ta paczka tortelloni była dobra, ale nie tylko.
M

Mark Z.

25.08.2023

Awesome (tasty, well made and filled) vegan tortelloni!

The pasta tastes really good in itself and does not fall apart while boiling. So each piece of Tortelloni stays intact. The smoked tofu filling is ample and flavoursome. For me it's delicious just tossed in vegan butter (e.g. salted Rama) with salad. Quick and easy vegan meal that would be good for guests too. It says to boil for 12-15 minutes, and I have found the upper limit most suitable to get the pasta nice and soft. It doesn't look much in the packet but it bulks up a lot while cooking.
T

Tiziano G.

15.08.2023

Doskonałe, smaczne i z naturalnych i organicznych składników. Gorąco polecam!

Naprawdę dobre, smaczne i wysokiej jakości. Smakują świetnie i dla tych, którzy lubią tradycyjne tortelloni nadziewane mięsem, te mają teksturę, która jest dość podobna, ale jeszcze lepszy i bogatszy smak, moim zdaniem. Naprawdę doceniam fakt, że są organiczne i wykonane z naturalnych i zdrowych składników. Zalecam przestrzeganie wskazanego czasu gotowania 15 minut, nie krócej, w przeciwnym razie będą zbyt al dente. Stosunek jakości (bardzo wysokiej) do ceny (naprawdę uczciwej) jest z pewnością bardzo korzystny. Zdecydowanie kupię je ponownie i nie mogę się doczekać wypróbowania pozostałych dwóch smaków, soczewicy i chili oraz jabłka i dyni.

Anonimowy

30.07.2023

Świetne tortelloni!

Bardzo dobry makaron, mógłbym go jeść codziennie :D
D

Daniela P.

07.07.2023

Wziąłem je już dwa razy i wezmę je ponownie. Bardzo wygodne.

Stosowałem je już dwa razy i będę je stosował ponownie. Są bardzo wygodne, bo można je przechowywać w spiżarni i użyć w odpowiednim momencie. Polecam dość mocny sos, bo z drugiej strony makaron ma delikatniejszy smak
V

VERONIQUE M.

01.07.2023

Na obfity rodzinny posiłek.

Jedynym minusem jest to, że nie czuć wędzonego tofu, które gotuje się nieco dłużej, ponieważ jest tak gęste, ale nam smakuje.