Chcesz otrzymywać ekskluzywne oferty, pyszne przepisy i rekomendacje produktów? Zapisz się do naszego newslettera!

Proszki proteinowe 7 produkty

Filtry
Organiczne białko ryżowe 500 g
Ilość: 500 g

Zawartość: 0.5 kilogram (83,26 zł* / 1 kilogram)

41,63 zł* 83,26 zł* za 1 kg
Organiczna mąka łubinowa 500 g

Zawartość: 0.5 kilogram (45,00 zł* / 1 kilogram)

22,50 zł* 45,00 zł* za 1 kg
Organiczne białko grochu 500 g

Zawartość: 0.5 kilogram (94,50 zł* / 1 kilogram)

47,25 zł* 94,50 zł* za 1 kg

Najlepszy proszek proteinowy dla Ciebie

Dźwiganie ciężkich ciężarów na siłowni i bieganie w weekendy w maratonie. Jedyny prawdziwy sposób, aby zakwalifikować się do picia białka w proszku, prawda? Nieprawda! Nasze białko w proszku jest przeznaczone dla każdego, niezależnie od tego, czy codziennie ćwiczysz, czy wolisz odpoczywać na kanapie, czy stosujesz dietę wegetariańską lub wegańską, a nawet gdy spożywasz mięso. Niezależnie od tego, czy pijesz koktajle proteinowe, aby schudnąć, zbudować mięśnie, utrzymać wagę, czy dla przyjemności: chcemy dostarczyć Ci najsmaczniejsze białko w proszku, abyś mógł z łatwością pokryć swoje dzienne zapotrzebowanie na białko. Ponieważ: białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej. Białko pomaga również w utrzymaniu prawidłowego stanu kości. 

DGE zaleca dzienne spożycie 0,8 g białka/kg masy ciała dla osób dorosłych w wieku od 19 do 65 lat. Powyżej tego wieku zalecana jest wartość szacunkowa 1,0 g/kg masy ciała dziennie. Wielu sportowców ustala swój dzienny cel w zakresie białka na jeszcze wyższym poziomie. Białko w proszku może być pomocne, jeśli masz trudności z zapewnieniem sobie odpowiedniej ilości białka. Można też używać go przed lub po ćwiczeniach. Nasze proszki proteinowe można również stosować do pieczenia, gotowania, jako koktajl proteinowy lub w połączeniu z musli, owsianką czy jogurtem. Dlatego w naszym sklepie znajdziesz coś na każdą okazję: do sporządzania koktajli proteinowych polecamy nasze wegańskie białko w proszku o smaku waniliowym lub czekoladowym. Jeśli chcesz piec z białkiem w proszku, odpowiednie będą organiczne białko konopi, organiczne białko grochu lub organiczne białko ryżu. Możesz również użyć naszego organicznego białka łubinu jako wegańskiego zamiennika jajka, a organiczne białko z pestek dyni doda smaku każdemu smoothie!

Neutralne proszki proteinowe i organiczne proszki proteinowe bez substancji słodzących

Te proszki proteinowe mają to wszystko opanowane: białko konopi, białko grochu, białko ryżu i białko łubinu składają się z jednego składnika (co nie wymaga wyjaśnienia) i dlatego ich smak jest neutralny lub lekko orzechowy. Oznacza to również, że nie dodawaliśmy do nich żadnych substancji słodzących ani cukru. Po prostu naturalnie zawierają niewielką ilość cukru. Co więcej, wszystkie te produkty są dostarczane do Twoich drzwi w najwyższej jakości organicznej. Można je wspaniale wykorzystać w smoothie, do gotowania i pieczenia lub jako dodatek do musli. W naszym Blogu Kulinarnym znajdziesz pomysły na przepisy kulinarne.

Z łatwością możesz ulepszyć swoje czekoladowe ciasto orzechowe za pomocą białka grochu. Po treningu zrób sobie bananowego shake'a proteinowego z chrupkami sojowymi i z białkiem konopnym, a do szybkiego chleba proteinowego twarogowego możesz dodać białko ryżowe. Nasze białko łubinu może nawet zastąpić jajko w przepisach wegańskich. Wymieszaj jedną łyżkę stołową mąki z 30 ml wody i pozostaw do napęcznienia. I substytut jajka z łubinu jest gotowe!

Wieloskładnikowy proszek proteinowy do koktajli proteinowych

Uwaga, nasze wegańskie proszki proteinowe w wersji czekoladowej i waniliowej działają zgodnie z hasłem "Shake it off!". Sprawiają że koktajl jest tak kremowo-słodki, że stanie się Twoim nowym ulubionym sportem! A tak przy okazji, nie zostawiają lepkich grudek po wymieszaniu. Poszliśmy też na całość, jeśli chodzi o składniki odżywcze: dzięki zastosowaniu trzech różnych składników białkowych (białko ryżowe, białko grochu i białko sojowe) zapewniamy doskonałe odżywianie mięśni po uprawianiu sportu. Oprócz witaminy D i witaminy B12 dodano również kwas foliowy i biotynę. Oprócz koktajli, z proszków proteinowych można przygotować także pyszne przekąski. Na przykład, ciasteczkowe kulki z orzechami nerkowymi lub zmieszane z jogurtem (roślinnym) lub owsianką, aby stworzyć słodką miseczkę. Należy jedynie zachować ostrożność podczas pieczenia, sukraloza nie powinna być mocno podgrzewana. W takim przypadku możesz wybrać nasze proszki proteinowe bez substancji słodzących!

Wegańskie białko w proszku czy białko serwatkowe: co jest lepsze?

Białko serwatkowe w proszku zawiera białko serwatki, które pochodzi z mleka krowiego. Zalety: białko serwatkowe jest łatwo dostępnym źródłem białka, ponieważ zawiera wszystkie niezbędne i zbędne aminokwasy. Szczególnie trzy aminokwasy rozgałęzione (BCAA), które są szczególnie ważne dla budowy mięśni. Są to walina, leucyna i izoleucyna. Serwatka ma również wysoką wartość biologiczną. Określa on wydajność, z jaką spożyte białka mogą zostać przekształcone w białka własne organizmu. Wysoka wartość biologiczna nie oznacza jednak automatycznie wysokiej jakości żywności, lecz służy jedynie jako wskaźnik różnorodności i występowania zawartych w niej aminokwasów. Może ona jednak służyć jako pomoc w ocenie żywności bogatej w białko.

W przeciwieństwie do nich, wegańskie proszki proteinowe składają się wyłącznie ze składników pochodzenia roślinnego i nie zawierają laktozy i są odpowiednie dla alergików. Białko sojowe jest jednym z niewielu pełnowartościowych źródeł białka w diecie roślinnej. Oznacza to, że posiada kompletny profil aminokwasowy, a więc zawiera wszystkie aminokwasy niezbędne dla człowieka. Pod tym względem białko sojowe nie ustępuje więc w niczym białku serwatkowemu. Aby uzyskać jak najbardziej kompletny profil aminokwasowy w wieloskładnikowych proszkach białkowych, często miesza się różne wegańskie proszki białkowe, tak jak w przypadku proszku białkowego waniliowego. W jego skład wchodzą białka soi, grochu i ryżu.

Może więc upłynąć trochę czasu, zanim znajdziesz najlepszy dla siebie proszek proteinowy. Zapraszamy do oferty w naszym sklepie i napisania opinii o tym, co najbardziej przypadło Ci do gustu!

Wszystkie pytania dotyczące białka w proszku:

Jeśli masz pytania dotyczące konkretnego produktu, zapoznaj się z jego specyfikacją. Jeśli nie znajdziesz tam tego, czego szukasz, skontaktuj się z nami za pośrednictwem maila lub mediów społecznościowych, a my wyjaśnimy wszystkie Twoje pytania.

Co to jest białko w proszku? Dlaczego i kiedy można stosować białko w proszku?

Proszki białkowe składają się z białek pochodzenia zwierzęcego i/lub roślinnego. Należą one do grupy suplementów diety i są stosowane głównie w sporcie oraz jako wsparcie diety. Preparaty białkowe w proszku nie są obowiązkowym elementem diety, na przykład jeśli można pokryć zapotrzebowanie na białko za pomocą innych produktów spożywczych. DGE zaleca dzienne spożycie 0,8 g białka/kg masy ciała dla osób dorosłych w wieku od 19 do 65 lat. Powyżej tego wieku stosuje się szacunkową wartość 1,0 g/kg masy ciała na dobę. Białko w proszku jest więc szczególnie przydatne w przypadku, gdy nie można pokryć zapotrzebowania na białko. Wielu sportowców stosuje również koktajle proteinowe przed lub po treningu.

Czy białko w proszku jest zdrowe?

O zdrowym lub niezdrowym stylu życia nie decyduje jeden produkt spożywczy, lecz zrównoważona i zróżnicowana dieta. Dlatego też nie dzielimy naszych produktów na kategorie zdrowe i niezdrowe. Dzięki wysokiej zawartości białka, proszki proteinowe mogą pomóc w pokryciu dziennego zapotrzebowania na białko. To, czy białko w proszku ma dla Ciebie sens, najlepiej omówić wcześniej ze swoim dietetykiem.

Czy w KoRo są proszki proteinowe bez substancji słodzących lub cukru?

Tak, w naszym sklepie mamy całą gamę proszków proteinowych bez substancji słodzących, które nie zawierają dodatku cukru. Cukier wymieniony w tabeli wartości odżywczych jest wtedy tylko cukrem zawartym naturalnie. Możesz wybierać spośród naszych organicznych protein konopnych, organicznych protein grochu, organicznych protein z pestek dyni, organicznych protein łubinu i organicznych protein ryżu.

Czy stosując koktajle proteinowe można schudnąć lub przytyć?

Z reguły można schudnąć, stosując dzienny deficyt kalorii, natomiast można przytyć, stosując dzienną nadwyżkę kalorii. Tak więc stosowanie białka w proszku, aby schudnąć lub białka w proszku, aby przybrać na wadze, jest zdecydowanie możliwe! Przed zwiększeniem lub zmniejszeniem masy ciała należy skonsultować się z lekarzem lub skorzystać z pomocy dietetyka.

Czy proszki proteinowe są ekologiczne?

Tak, można kupić większość naszych proszków proteinowych w jakości organicznej, takich jak organiczne białko konopi, organiczne białko grochu, organiczne białko pestek dyni, organiczne białko łubinu i organiczne białko ryżu.

Czy KoRo sprzedaje wegańskie białko w proszku?

Absolutnie! Jesteśmy szczególnie dumni z naszych wegańskich proszków proteinowych w wersji czekoladowej i waniliowej, które są produkowane z białka soi, grochu i ryżu. Mają cudownie kremowy smak i dobrze rozpuszczają się w płynie. Żegnajcie grudki!

Które proszki proteinowe nie zawierają laktozy?

Do przygotowania koktajli proteinowych bez laktozy można użyć naszego wegańskiego białka w proszku w wersji czekoladowej i waniliowej, organicznego białka z pestek dyni, organicznego białka z łubinu lub organicznego białka ryżowego.

Czy mojgę pić koktajle proteinowe nie ćwicząc?

Nie zawsze musi to być spocony trening - białko w proszku można przyjmować także bez ćwiczeń. Koktajle i proszki proteinowe są również przydatne w przypadku problemów z dostarczeniem dziennego zapotrzebowania na białko.

Jak przygotować koktajl proteinowy?

Aby przygotować pyszny koktajl proteinowy, polecamy nasze wegańskie wieloskładnikowe proszki proteinowe w wersji czekoladowej i waniliowej. Zmieszaj 30 gramów białka w proszku z około 400 ml płynu. Koktajl proteinowy można przygotować z wody lub mleka albo użyć napoju roślinnego.

Które białko w proszku jest najlepsze?

To zależy od tego, do czego chcesz wykorzystać białko w proszku. Jeśli chodzi o smak najlepszych szejków proteinowych, polecamy nasze wegańskie proszki proteinowe w wersji czekoladowej i waniliowej. Jeśli chcesz piec z białkiem w proszku, to organiczne białko konopi, organiczne białko grochu lub organiczne białko ryżu są jak najbardziej odpowiednie. Możesz również użyć naszego organicznego białka łubinu jako wegańskiego zamiennika jajka, a organiczne białko z pestek dyni doda smaku każdemu smoothie!

Czy mogę stosować białko w proszku podczas ciąży lub karmienia piersią?

Każda ciąża jest indywidualna, tak jak indywidualne są Twoje potrzeby i ryzyko w tym okresie. W razie jakichkolwiek pytań dotyczących koktajli proteinowych w czasie ciąży lub białka w proszku w okresie karmienia piersią należy skonsultować się ze swoim dietetykiem lub lekarzem.

Które białko można używać do pieczenia?

W zasadzie prawie wszystkie nasze proszki proteinowe można stosować do pieczenia. Nadają się na przykład do słodkich przepisów, takich jak nasze czekoladowe ciasto proteinowe lub proteinowe muffiny bananowe. Tylko nasze wegańskie proszki proteinowe - czekolada i wanilia - nie powinny być zbyt mocno podgrzewane. Zawierają one substancję słodzącą sukralozę, która nie lubi ciepła. Białko ryżowe jest idealne do naszego szybkiego chleba twarogowego. Zachęcamy do wypróbowania ich lub umieszczenia swoich ulubionych przepisów białkowych w naszym Blogu Kulinarnym!