🔥Uwaga: W temperaturze powyżej 25°C nasze produkty czekoladowe mogą się topić🔥
🗓 14.08.2022 👤 Johanna Putensen 🕒 45 Minut 👌 Prosty

Wegańskie orzechowo-czekoladowe kulki przekąskowe

Idealna przekąska z orzeszków ziemnych i czekolady!

Wegańskie orzechowo-czekoladowe kulki przekąskowe

Składniki

  • Olej kokosowy: 2 łyżki.
  • masło orzechowe: 3 łyżki.
  • mielone migdały: 4 łyżki
  • cukier z kwiatu kokosowego: 1 łyżka.
  • Syrop z agawy: 1 łyżka.
  • Czułe płatki owsiane: 5 łyżek.
  • Chipsy z ciemnej czekolady: 2 łyżki.

Przygotowanie

Krok 1

Olej koksowy rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić i wymieszać z masłem orzechowym.

Krok 2

Wymieszaj wszystkie pozostałe składniki i wstaw rondel do lodówki, aż masa zastygnie (co najmniej na pół godziny).

Krok 3

Uformuj małe kulki (należy to zrobić szybko, w przeciwnym razie masa się rozpuści), a następnie schowaj je do lodówki.

Pasujące produkty