🔥Uwaga: W temperaturze powyżej 25°C nasze produkty czekoladowe mogą się topić🔥
🗓 03.07.2022 👤 Victor 🕒 120 Minut 👍 Średni

Wegańskie ciasto z kruszonką

Klasyczny tort. Dlaczego nie wypróbować przepisów wegańskich?

Wegańskie ciasto z kruszonką

Składniki

Przygotowanie

Krok 1

Przesiej mąkę do miski. Podgrzać napój sojowy na małym ogniu. Do letniego napoju sojowego wkruszyć drożdże. Należy uważać, aby był tylko letni. Jeśli temperatura będzie zbyt wysoka, drożdże zostaną zabite. Wymieszać 4 łyżki stołowe mąki z 500 g napoju sojowego. Dodaj szczyptę cukru i pozostaw masę pod przykryciem na 30 minut.

Krok 2

Wymieszaj mąkę z cukrem i solą. Masło pokroić w drobne płatki i dodać do mieszanki drożdżowej. Wymieszaj wszystko razem, aby uzyskać gładkie ciasto. Przykryj ciasto i pozostaw do wyrośnięcia na około 1 godzinę.

Krok 3

W międzyczasie przygotuj kruszonkę. Wymieszaj wszystkie składniki, aby uzyskać kruchą kruszonkę. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej i umieść na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia. Rozłóż równomiernie jabłka i przykryj całość kruszonką.

Krok 4

Piec w temperaturze 180 stopni gorącego powietrza przez 20-25 minut.

Pasujące produkty