
Piña Colada to chyba wspólne określenie dla każdego z nas. Większość osób od razu kojarzy go ze słodkim, kremowym koktajlem z rumu, śmietanki kokosowej i soku ananasowego. Ale tropikalne połączenie smakowe jest również szczególnie pyszne jako musli. Przyjrzeliśmy się bliżej poszczególnym składnikom i stworzyliśmy nowy przepis: Piña Raw Lada! To granola o smaku piña colady oparta na superfoods. Nasączone pysznym (roślinnym) mlekiem, to świetne śniadanie na upalne dni!
Składniki (na 2 porcje):
- 70 g suszonego ananasa
- 8-9 daktyli Medjool
- 55 g wiórków kokosowych
- 40 g płatków owsianych
- 3 łyżki cukru z kwiatu kokosowego
- 2 łyżki puree z orzechów
Przygotowanie
Na początek umieść suszonego ananasa, płatki owsiane i wiórki kokosowe w blenderze i dobrze zmiksuj. Następnie dodajemy resztę składników i ponownie mieszamy, aż uzyskamy kruche, lepkie ciasto. Musli można zjeść od razu lub przechowywać w słoikach do przechowywania przez kilka dni. Połącz go z pysznym mlekiem i świeżymi owocami i masz pożywne śniadanie, które da Ci energię potrzebną na cały dzień.
Dzięki Lena za ten bajeczny przepis! Sprawdźcie też jej konto na Instagramie, regularnie zamieszcza tam świetne treści!
Instagram: lenaliciously