
Składniki
- Jogurt sojowy: 150 g
- Płatki do topienia: 40 g
- Masło orzechowe lub mąka orzechowa: 15 g
- Łuski psyllium: 10 g
- Cukier z kwiatu kokosa: 2 łyżki
- Dla nadzienia:
- Pasta czekoladowa/czekolada/przeciery orzechowe: do smaku.
- Do panierowania:
- Cukier z kwiatu kokosa: 1,5 łyżki.
- opiekane płatki kokosowe: 1,5 łyżki.
- Cynamon: do smaku
Przygotowanie
Krok 1
Wymieszać wszystkie składniki na pierogi i odstawić na co najmniej 20min.
Krok 2
Teraz podziel ciasto na 5 części i spłaszcz każdy kawałek trochę, dodaj nadzienie i zamknij ciasto zwilżonymi rękami.
Krok 3
W rondlu doprowadzić wodę do wrzenia, wyłączyć kuchenkę i włożyć pierogi.
Krok 4
Są gotowe, gdy wznoszą się na szczyt. Teraz wymieszaj składniki na bułkę tartą i obtocz w niej pierogi.