
Dzięki temu jagodowemu smoothie bowl możesz osłodzić sobie początek dnia w wyjątkowo zdrowy sposób. Ta różowa porcja białka to nie tylko prawdziwy hit pod względem składników odżywczych. Jest również wegański i naprawdę szybki w przygotowaniu!
Składniki:
- 400g silken tofu
- 2 mrożone banany
- 150 g mrożonych owoców jagodowych (np. truskawek i malin)
- 50g mrożonego kalafiora
- 1-2 łyżki wegańskiego białka w proszku (neutralne lub waniliowe)
- 1/2 łyżeczki wanilii
- 1 garść chrupek z białek sojowych
- 1 garść malin
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżka płatków kakaowych
- 1 łyżka jagód goji
Przygotowanie
W blenderze lub robocie kuchennym zmiksuj silken tofu, mrożone banany, mrożone jagody, mrożony kalafior, wegańskie białko w proszku i wanilię do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. Następnie przelej wszystko do miski i na koniec udekoruj swoją wegańską miskę jagodowego smoothie proteinowego pozostałymi składnikami według własnego uznania. Zamiast świeżych malin świetnie nadają się do tego nasze maliny liofilizowane!