🔥Uwaga: W temperaturze powyżej 25°C nasze produkty czekoladowe mogą się topić🔥
🗓 03.07.2022 👤 Juliane Vogel 🕒 40 Minut 👌 Prosty

Dyniowe Smoothie Bowl z Granolą z Patelni

Czas dyni to zdecydowanie najlepszy okres w roku. A dynia jest dobra nie tylko w zupie zupa lub pieczeń, ale także w smoothie - smakuje wyśmienicie i jest dobrym dobra zmiana. Polewany jeszcze ciepłą granolą z patelni, jest idealnym śniadaniem dla jesień

Dyniowe Smoothie Bowl z Granolą z Patelni

Składniki:

Do przygotowania granoli:

Do przygotowania smoothie:

Przygotowanie

Pokrój dynię na małe kawałki i piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20-30 minut, aż będzie miękka. W międzyczasie rozgrzej olej kokosowy na patelni i dodaj składniki na granolę, oprócz syropu klonowego. Dobrze wymieszać, aby wszystko pokryło się olejem, a następnie opiekać, obracając od czasu do czasu, ze wszystkich stron. Na koniec dodaj syrop klonowy i dobrze wymieszaj, zdejmij z ognia i odstaw do lekkiego ostygnięcia. Umieść banany, pieczoną dynię, napój warzywny (trochę mniej lub więcej, w zależności od pożądanej konsystencji) oraz szczyptę cynamonu w blenderze i miksuj przez około 30 sekund, aż uzyskasz kremowe smoothie. Teraz przelej smoothie do miski i podawaj z granolą. Bardzo dobrze pasuje do niego również odrobina puree z pestek dyni.

Pasujące produkty