🔥Uwaga: W temperaturze powyżej 25°C nasze produkty czekoladowe mogą się topić🔥
🗓 03.07.2022 👤 Caroline Loße 🕒 20 Minut 👌 Prosty

Czekoladowe wafelki cynamonowe

Uwaga miłośnicy gofrów: Te gofry nie są klasyczne, ale zaskoczą Cię czekoladowym, cynamonowym smakiem i wspaniałymi dodatkami.

Czekoladowe wafelki cynamonowe

Dziś jest dzień gofra! Komu dajesz drugiego wafla? Przy okazji, zrozumielibyśmy, gdybyś zatrzymał oba dla siebie.

Składniki na 2 gofry

Do przygotowania gofrów:

Polewa:

Przygotowanie

  • Rozgrzać gofrownicę z powłoką. W razie potrzeby posmaruj żelazko odrobiną dodatkowego oleju.
  • W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki na ciasto. Przesiej do miski mąkę i kakao w proszku. Wymieszać masę trzepaczką.
  • Następnie wlać połowę ciasta do gorącej gofrownicy i równomiernie rozprowadzić.
  • Pozostawić gofry do całkowitego upieczenia i ostrożnie poluzować widelcem.
  • Powtórz tę czynność dla drugiej połowy ciasta. Ułóż gofry na talerzu i udekoruj polewami.

Pasujące produkty