
Składniki
- Rabarbar (obrany): 600 g
- Banany: 4 sztuki
- Jaja: 4 sztuki
- mielone migdały lub orzechy: 130 g
- płatki kokosowe: 130 g
- Mleko kokosowe: 40 ml
- kakao w proszku: 2 łyżki
- cynamon: 1 łyżeczka
- w razie potrzeby proszek do pieczenia: 0,5 saszetki
- w razie potrzeby miód (dla tych, którzy lubią słodsze): 1 łyżka.
Przygotowanie
Krok 1
Obrać rabarbar i przyciąć go na długość formy do bochenka.
Krok 2
Zmiel migdały lub orzechy
Krok 3
Banany zmiksować lub przetrzeć na puree. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować lub zmiksować w kluczu za pomocą miksera ręcznego do uzyskania jednorodnej masy.
Krok 4
Formę do bochenka wysmarować tłuszczem, masłem lub ghee (można też użyć papieru do pieczenia).
Krok 5
Rozgrzać piekarnik (180°C grzanie górne i dolne).
Krok 6
Paluszki rabarbarowe i masę z ciasta układać w formie warstwami, zaczynając od ciasta, a kończąc na rabarbarze.
Krok 7
Piec przez 60-70 minut.