🔥Uwaga: W temperaturze powyżej 25°C nasze produkty czekoladowe mogą się topić🔥
🗓 14.08.2022 👤 Lara Olkner

Bliny z ciecierzycy z grzybami ostrygowymi i kremem z awokado

Jeśli jesteś fanem naleśników, pokochasz bliny z ciecierzycy! Małe rosyjskie naleśniki z grzybami ostrygowymi i kremem z awokado zawsze się udają i sprawią, że będziesz na chmurze dziewiątej w jedzeniowym niebie.

Bliny z ciecierzycy z grzybami ostrygowymi i kremem z awokado

Składniki

Czas przygotowania: 15 minut

Potrzebne będą: papier kuchenny | nóż | deska do krojenia | miski | trzepaczka | kuchenka | patelnia | widelec

Przygotowanie

Krok 1

Grzyby ostrygowe oczyścić papierem kuchennym. 1 pieczarkę kroimy w drobną kostkę, a pozostałe pieczarki kroimy wzdłuż na paski. W misce wymieszaj mąkę z ciecierzycy, 200ml napoju migdałowego i proszek do pieczenia, dopraw solą i pieprzem. Wrzucić pokrojone w kostkę boczniaki.

Krok 2

Na patelni rozgrzać połowę oleju i smażyć ciasto partiami po 4 bliny przez około 3 minuty z obu stron. Na patelni rozgrzać pozostały olej i smażyć w nim ostrygi przez 4-5 minut ze wszystkich stron. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Rukiew wodną umyć, otrząsnąć do sucha i posiekać. Aby przygotować krem z awokado, przepołowić i wydrążyć awokado. Miąższ w misce z pozostałym napojem migdałowym i octem rozgnieść widelcem i doprawić solą. Podawaj bliny z grzybami ostrygowymi i kremem z awokado i udekoruj rzeżuchą.


Ten prosty przepis można cieszyć się przy każdej okazji i pochodzi z kreatywnych umysłów cyfrowego wydawcy żywności FOODBOOM.

Masz ochotę na więcej pysznych przepisów? W takim razie zapraszamy do FOODBOOM: Twojego cyfrowego pomocnika przy kuchence. Po inspiracje, profesjonalne porady, eksplozje smaku i chwile przyjemności. Na każdy poziom kulinarny, na każdą okazję i na każdy budżet - najważniejsze, że smakuje.