🎁 Coraz bliżej Święta: kup prezenty od KoRo! 🎁

Pasta daktylowa 1 kg

18,00 zł*

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Kremowa konsystencja bez kawałków
  • Słodki smak
  • Wegańska
  • Może być stosowana jako alternatywa dla cukru
  • Ręcznie wybrane daktyle Deglet Nour
Ilość: Pasta daktylowa 1 kg
18,00 zł

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni

Data przydatności do spożycia

Kup teraz: Pasta daktylowa 1 kg

Nasze daktyle Deglet Nour zawsze były ulubionym produktem klientów. Zrozumiałe, nasze daktyle smakują miodowo-słodko i mają subtelny karmelowy aromat. Dobre wieści: od teraz nie musisz już rezygnować z wyjątkowego smaku daktyli Deglet Nour podczas pieczenia i gotowania. Nasza pasta daktylowa jest produkowana w 100% ze złotobrązowych daktyli i nadaje Twoim wypiekom łagodny, słodki smak.

Substancja słodząca o wysokiej zawartości błonnika

Można u nas kupić pastę daktylową, która jest wykonana w 100% z soczystych daktyli Deglet Nour. Bez konserwantów, bez zbędnych bajerów. Dzięki temu nasza pasta daktylowa jest szczególnie intensywna w smaku. Twoje ciało również będzie zadowolone: pasta z daktyli jest szczególnie bogata w błonnik i dlatego stanowi doskonałą alternatywę dla domowego cukru. 

Wykonanie pasty daktylowej jest trudne

Jeśli myślisz, że możesz zrobić tak prosty przepis na pastę daktylową z jednym tylko składnikiem w twojej  kuchni, to musimy Cię rozczarować. Podczas przetwarzania soczystych daktyli konwencjonalne blendery osiągają granice swoich możliwości i często się przegrzewają. A proces napełniania to naprawdę lepka sprawa. Współpracujemy z profesjonalnymi, wysokowydajnymi blenderami, aby mieć pewność, że podczas przetwarzania daktyli Deglet Nout wszystko przebiega bez zakłóceń i że nie musimy naciągać kremu wodą. 

Rezultatem jest nasza gładka pasta daktylowa, która wniesie naturalną słodycz do Twojego życia. Twój poranny szpinakowo-jabłkowy smoothie zyskuje przyjemny smak dzięki słodyczy daktyli. Nawet zwykła owsianka staje się słodką atrakcją dzięki paście daktylowej. Jednak pasta z daktyli nie tylko słodzi, ale również doskonale wiąże: spróbuj upiec nasz przepis na batonik musli z musem z orzechów pekan i przekonaj się sam. Przy okazji, pasta daktylowa jest stałym składnikiem kuchni orientalnej, na przykład w ciasteczkach z semoliny Ma'amoul. Są one tradycyjnie podawane w święta.

Przy okazji: jeśli lubisz używać pasty daktylowej jako smarowidła, nasz czekoladowy krem daktylowo-orzechowy może być dla Ciebie idealnym wyborem. Krem wykonany jest z pasty daktylowej i składa się tylko z trzech naturalnych składników.

Co wyróżnia naszą pastę daktylową?

Do naszej pasty daktylowej używamy ręcznie zbieranych daktyli Deglet Nour najlepszej jakości. Podczas naszych degustacji, nasz zespół sprawdził dziesiątki past daktylowych, aby dostarczyć Ci najlepszy produkt. Efektem końcowym jest nasza złocisto-brązowa pasta daktylowa: intensywna w smaku i tak pyszna, że nawet opakowanie zbiorcze opróżnia się w mgnieniu oka.

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 1334 /  319
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 75 g
w tym cukry 73 g
Białko 2.8 g
Sól 0 g
Numer produktu: DATT_020
Pochodzenie Tunezja
Zawartość 1 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260654782394
Karta katalogowa Specyfikacja
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki 100 % daktyli
Zanieczyszczenia krzyżowe Produkt nie zawiera alergenów zgodnie z rozporządzeniem UE 1169/2011.
Data przydatności do spożycia 01.11.2023
Opis handlowy Pasta daktylowa
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Pasta daktylowa 1 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Aby pasta daktylowa zachowała trwałość, przechowuj ją w lodówce. W ten sposób za kilka miesięcy nadal będziesz mógł słodzić nim swoje smoothie, ciasta bez pieczenia i muffiny.
Jeśli do tej pory w Twojej kuchni nie było pasty daktylowej, możesz się zastanawiać, do czego ją wykorzystać. Uwierz nam, nie będziesz chciał się bez niego obejść. Pasta z daktyli, wymieszana z jogurtem naturalnym, stanowi słodką przekąskę. Pasta daktylowa jest doskonała do smarowania. Wystarczy wymieszać pastę z serkiem śmietankowym i innymi składnikami, takimi jak orzechy włoskie, curry w proszku lub pasta harissa, i voilà: lekki dip jest gotowy. Spróbuj naszego daktylowego kremowego serka do smarowania z orzechami włoskimi. Pasta daktylowa to podstawa w kuchni arabskiej. Oprócz słodkiego semolinowego ciasta Ma'amoul, pasta z daktyli jest również używana w daniach pikantnych. Dodaj trochę pasty daktylowej do duszonych warzyw lub kuskusu. Przepyszne! Pasta z daktyli doskonale sprawdza się również w sosach sałatkowych. W przypadku piekarzy dbających o zdrowie pasta z daktyli może być stosowana jako zamiennik cukru lub miodu w przepisach na ciasta. Można użyć pasty daktylowej w proporcji 1:1 z cukrem. Pasta z daktyli nadaje również przyjemną słodycz smoothie i owsiance.
Najlepiej, gdy pasta z daktyli składa się tylko z jednego składnika: wysokiej jakości daktyli, takich jak daktyle Medjoul lub Deglet Nour. Należy je po prostu przecedzić na kremową masę - i pasta daktylowa jest gotowa. Jest jednak jedna rzecz, o której należy pamiętać: Jeśli chcesz samodzielnie przygotować pastę daktylową, potrzebujesz profesjonalnego blendera o wysokiej wydajności. W przypadku produktów lepkich, takich jak daktyle, blendery o małej mocy mają tendencję do przegrzewania się. Aby zapobiec wydzielaniu się zapachu i dymu z blendera, można wcześniej namoczyć daktyle w wodzie na kilka minut. Dzięki temu pasta daktylowa będzie nieco rzadsza, ale Twój blender będzie Ci za to wdzięczny.

Varieties & Origin

Bonbonera

The Bonbonera is the freshest date on the market and is characterized by its sweet, fruity and juicy flesh. It has a smooth, soft and thin skin.

Uprawy według krajów w tonach
Kraj Tony
Ägypten 1590414
Iran 1185165
Algerien 1058559
Saudi-Arabien 754761
Irak 618818
Pakistan 524041
Arabische Emirate 475286
Sudan 439355
Oman 360917
Tunesien 260000
Libyen 174583
China 162041
Marokko 129562
Kuwait 87391
Jemen 47615
Israel 43967
USA 39300
Türkei 38535
Katar 29404
Jordanien 25222
Mauretanien 22029
Tschad 20011
Niger 19186
Somalia 13583
Albanien 12978
Bahrain 10501
Mexiko 8215
Syrien 4309
Spanien 1848
Benin 1406
Kenia 1076
Mali 772
Kamerun 605
Namibia 359
Peru 224
Dschibuti 117
Kolumbien 33

W 2017 roku zebrano łącznie około 8,2 miliona ton daktyli. 89 procent światowych zbiorów pochodzi od dziesięciu największych producentów. Większość owoców jest przetwarzana bezpośrednio w kraju produkcji. Oprócz owoców świeżych i suszonych popularna jest produkcja oleju daktylowego i brandy.

Produkcja

Jordan Valley

Most of the Medjool dates from Isreal come from the so-called "Jordan Valley". The Jordan is a river surrounded by rock walls. Due to the reflections, the valley reaches temperatures far above 40 degrees Celsius.

Taking care of the vine

Damit die Medjool-Datteln schön groß werden, werden die Reben frühzeitig ausgedünnt. So stehen weniger Datteln einer Rebe in gegenseitiger Konkurrenz und die einzelnen Datteln haben mehr Nährstoffe, um sich voll auszubilden.

Harvesting

Only when the dates are slightly transparent on all sides are they harvested.

Unconventional but a brilliant idea

During our trip to the plantation of "Natura Dates" we met Jeannie. She uses owls to control pests in organic cultivation and thus keeps the date trees healthy.

Harvesting

This is what the Medjool dates look like directly after harvesting.

Bonbonera

The Bonbonera is the juiciest of all Medjool dates. It is snap-frozen directly after harvesting and thus skips the drying process.

Drying the dates

Before the Medjool dates are packed in either 1 or 5 kg cartons, they are dried. The sugar concentration increases, which makes the date durable and transportable.

Sorting the dates

After drying, the dates are sorted. A distinction is made between Jumbo, Large and Medium. The general rule is: the bigger, the more expensive! However, the sizes have no difference in taste.

Quality check

The most important quality criterion for Medjool dates is the loose skin rate. It reflects the percentage of flaked date skin. The less, the more expensive.

Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Dane o sprzedaży

Jest to częstotliwość zakupu produktu od momentu jego wydania

Wszystkie informacje bez gwarancji!

4.7/5

131 Oceny


79%
15%
3%
1%
2%
Anna R.  | 05.12.2022

Podoba mi się!

ładny bochenek pasty daktylowej do tworzenia słodyczy i batonów w proporcjach, które preferuję: dobre! Pasta wygląda na kompaktową, dobrze zapakowaną i już nie mogę się doczekać jej użycia.

Bądź pierwszą osobą, która oznaczy tę recenzję jako pomocną
Christiane K.  | 30.11.2022

Świetny smak w świetnej cenie.

Doskonale. Używałam go do pieczenia ciastek. Nigdy więcej cukru.

Bądź pierwszą osobą, która oznaczy tę recenzję jako pomocną
Josefine L.  | 22.10.2022

Dobry produkt

Pasta daktylowa jest dobra, użyłam jej do daktylowych kulek kokosowych. Opakowanie (folia) nie jest zbyt praktyczne, ale dzięki twardej konsystencji przepakowanie naprawdę nie stanowi problemu. Co jakiś czas pojawia się łodyga, ale o tym raczej nie warto wspominać. Z chęcią kupię je ponownie.

Bądź pierwszą osobą, która oznaczy tę recenzję jako pomocną
Anne S.  | 08.10.2022

Doskonałe, wszechstronne urządzenie

Doskonałe, uniwersalne - do ciast, musli i batonów.

Bądź pierwszą osobą, która oznaczy tę recenzję jako pomocną
Katharina K.  | 28.09.2022

Produkt jest świetny, opakowanie jeszcze do poprawy.

Produkt jest świetny, opakowanie jeszcze do poprawy.

Bądź pierwszą osobą, która oznaczy tę recenzję jako pomocną
Karin R.  | 27.09.2022

Bardzo dobrze

Świetny produkt. Bardzo przydatny do surowego deseru.

Bądź pierwszą osobą, która oznaczy tę recenzję jako pomocną
Helle F.  | 27.09.2022

Ładnie

Fajny produkt, łatwy do załatwienia. Szczególnie podoba mi się kształtowanie Najpyszniejsza kulka daktylowa obtoczona w grubej mące kokosowej. Naprawdę pyszny kąsek, który jest jednocześnie zdrowy.Spróbujcie dla dzieci pewny sukces.

Bądź pierwszą osobą, która oznaczy tę recenzję jako pomocną
ARANCHA G.  | 27.09.2022

Do sprawdzenia

Jeszcze nie próbowałam, ale zaskoczył mnie rozmiar. Większy niż się spodziewałem. Pudełko było uszkodzone.

Bądź pierwszą osobą, która oznaczy tę recenzję jako pomocną
Valentina P.  | 09.09.2022

Wygodne!

Tanie, smaczne i idealne do zrobienia puree do ciast i granoli!

Bądź pierwszą osobą, która oznaczy tę recenzję jako pomocną
Massimiliano T.  | 02.09.2022

Doskonale

Doskonały plastyczny i smaczny produkt do wyrobu surowych ciasteczek dla całej rodziny....

Bądź pierwszą osobą, która oznaczy tę recenzję jako pomocną

Zrezygnuj z kosztów wysyłki swojego zamówienia! 🤑

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki.

Klienci kupili również