Organiczny makaron pappardelle z kurkumą 4 x 1,5 kg
224,00 zł*
Ceny z VAT plus koszty wysyłki
Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni
Kup teraz: Organiczny makaron pappardelle z kurkumą 4 x 1,5 kg
Nasz makaron pappardelle jest wykonany w 98 % z mąki ryżowej i w 2 % z kurkumy. Neutralny smak mąki daje duże pole do popisu kurkumie: pikantny, przyjemnie gorzki aromat i żółto-pomarańczowy, przyciągający wzrok kolor sprawiają, że kurkuma jest ozdobą każdego makaronowego dania. Mimo że nie używamy semoliny z pszenicy durum, makaron ma świetną konsystencję. Nie jest on ani zbyt twardy, ani zbyt kruchy. Jakby tego było mało, receptura naszego makaronu jest bezglutenowa i wegańska, a wszystko dlatego, że chcemy, aby każdy mógł się nim cieszyć. Kup teraz organiczny makaron pappardelle z kurkumą i przekonaj się sam o jego wyjątkowości!
Kurkuma – co to takiego?
Kurkuma należy do rodziny imbirowatych i pochodzi z Azji. Bulwa ta znana jest głównie ze swojego charakterystycznego zapachu, jasnożółtego koloru i intensywnego smaku. Dzięki kurkumie curry zyskuje wspaniały kolor, a nasz makaron wyróżnia się wyjątkowym aromatem. Testowanie zajęło nam trochę czasu, ale w końcu zdecydowaliśmy się na wersję z 2 % zawartością kurkumy, tak aby smak był ostry, ale niezbyt intensywny czy wręcz gorzki.
Przygotuj makaron w 8-10 minut
Im dłuższy opis makaronu, tym krótszy czas jego przygotowania: wrzuć pappardelle do osolonego wrzątku, gotuj 8-10 minut i gotowe! Makaron pappardelle zazwyczaj podawany jest w formie gniazdek obfitą ilością tagu, czyli al Cinghiale. Na naszym blogu kulinarnym mamy przepis na wegetariańskie ragu fin, do którego idealnie będzie pasowało pappardelle z kurkumą. Ale możliwości są nieograniczone!
Kup organiczny makaron pappardelle z kurkumą od KoRo
Zazwyczaj wolimy to co krótkie i chrupiące, ale w przypadku naszego organicznego makaronu z kurkumą nie możemy oprzeć się długim makaronowym wstążkom. 98 % mąki ryżowej i 2 % kurkumy nadaje pikantnej nuty oraz wspaniałego żółto-pomarańczowego koloru. Szybki w przygotowaniu i wyjątkowy w smaku, makaron w organicznej jakości to absolutny niezbędnik w każdym domu!
Średnie wartości odżywcze | w 100 g g |
---|---|
Wartość energetyczna (w kj/kcal) | 1541 / 363 |
Tłuszcz | 1.1 g |
w tym kwasy nasycone | 0.3 g |
Węglowodany | 78 g |
w tym cukry | 2.1 g |
Błonnik pokarmowy | 1.2 g |
Białko | 9.7 g |
Sól | 0.14 g |
Numer produktu: | NUDEL_017_T4 |
---|---|
Pochodzenie | Myanmar und Thailand (Reis), Tansania (Kurkuma) |
Pochodzenie (przetwarzanie) | Włochy |
Pochodzenie organiczne | Rolnictwo spoza UE |
Zawartość | 6 kg |
Producent | KoRo |
EAN/GTIN | 4260718294924 |
Karta katalogowa | Specyfikacja |
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne |
|
Śladowe ilości | Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości |
Dostawa | Czas dostawy |
Firma | KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Przechowywanie | Zalecamy przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła. |
Składniki | Mąka ryżowa*, 2 % kurkuma*, woda *z upraw ekologicznych |
Zanieczyszczenia krzyżowe | Może zawierać śladowe ilości SOI. |
Data przydatności do spożycia | 06.09.2023 |
Opis handlowy | Organiczny makaron pappardelle z mąki ryżowej z kurkumą |
Prasa i dystrybutorzy | Pobierz zdjęcia |
Oto jak cena zmieniała się w czasie
Wszystkie informacje bez gwarancji!
Zaloguj się
Super lecker
Podobnie jak wiele innych osób, otrzymałam makaron w październikowym pudełku i w końcu zabrałam się za jego wypróbowanie: Jak już wielu przedmówców zauważyło, czas gotowania wynoszący 5-7 minut nie jest dokładny. Nastawiłam minutnik na 7 minut, a one nadal były bardzo al dente. Po dwóch kolejnych minutach były dla mnie idealne, dla miłośników al-dente być może nieco zbyt dobrze wypieczone. Jest to jednak w zasadzie kwestia gustu. Na kuchence mam 9 poziomów gotowania, a makaron ugotował się w całości na poziomie 7, po tym jak woda została raz zagotowana, posolona i ponownie zagotowana. Podobnie, regularnie poruszałem makaronem za pomocą pazura, aby zapobiec jego przywieraniu. Jeśli nie uda Ci się ich ruszyć, będą przywierać do dna, ponieważ wydają się bardziej lepkie/miękkie niż makaron pszenny. Mnie się to jednak nie przytrafiło. Miałem też tylko bardzo pojedyncze "złamania"; ponieważ nic się do mnie nie przykleiło, czyszczenie było odpowiednio łatwe. Ja jednak zawsze używałabym odpowiednio dużego garnka, w którym jest wystarczająco dużo miejsca (tak powinno się robić w przypadku makaronu, ale moim zdaniem w tym przypadku jest to czynnik decydujący ze względu na tendencję do sklejania się). Pod względem smakowym są bardzo smaczne i świetnie komponują się z sosem, który zrobiłam (na bazie nerkowców z pieczoną papryką i odrobiną drożdży odżywczych w blenderze); przede wszystkim struktura sprawia, że są świetnym makaronem do "sosów", ponieważ płyny bardzo dobrze się do nich przyklejają. Jeśli nie udało się za pierwszym razem, zastanów się, co możesz zrobić inaczej następnym razem? Szczerze mówiąc, miałam wątpliwości po niektórych wcześniejszych opiniach tutaj, i pewnie dlatego tak długo się wahałam, czy "się odważyć", ale to było naprawdę bezproblemowe, stąd szczegółowy opis metody gotowania itp. Może to pomoże jednemu lub drugiemu :) W każdym razie polecam ten makaron i mam go na liście obserwowanych do zamówienia w przyszłości.
Mniam!
Mniam, przyciąga wzrok 🙂
Wspaniała rekomendacja
Świetna alternatywa dla "normalnego" makaronu, aby wprowadzić nieco urozmaicenia. Smakuje przyjemnie kurkumą. Bardzo dobre z lekkim sosem grzybowym, zwłaszcza teraz, jesienią. Nie miałem też problemów z ich gotowaniem. Dzięki odrobinie oleju makaron nie skleja się bardziej ani mniej niż "normalny". Odpowiadają one w 100 % mojemu gustowi!
Nie wieder
Miałam makaron w październikowym pudełku, jak wiele innych osób byłam bardzo zadowolona, uwielbiam kurkumę. Ale po 10 minutach gotowania w ogóle się nie sprawdził, nadal był twardy, a podczas mieszania w garnku pozostawały tylko małe kawałki. Potem była to tylko kupka na talerzu, nieatrakcyjna i niesmaczna. Smak również pozostawia wiele do życzenia. Istnieją również inni producenci Kurkumanudeln. Ten w ogóle nie działa.
Jestem podekscytowana
Miałem ten makaron w moim październikowym pudełku subskrypcyjnym. Po przeczytaniu opinii tutaj, nie odważyłam się ich wypróbować - ale jestem zachwycona. Nie są gorsze od normalnego makaronu, powiedziałabym nawet, że smakują lepiej niż normalny makaron. Zdecydowana rekomendacja z mojej strony!
Całkowicie pyszny makaron bezglutenowy
Niestety, nie mogę się w pełni zgodzić z poprzednimi opiniami na temat tego produktu. W rzeczywistości podany czas gotowania nie był wystarczający, ale 2 minuty dłużej i makaron był gotowy. Jak widać na zdjęciu, rezultat jest imponujący. Pyszne.
-
-
Nie wieder!
Niestety, muszę zgodzić się z niektórymi opiniami: czas gotowania jest zbyt krótki, kluski się sklejają, a także przywierają do dna garnka i łyżki. Makaron również bardzo źle się plami, miałam również żółty zlew, naczynia itp. W smaku dominuje nieco gorzkawy posmak kurkumy, który trzeba polubić. Niestety, nie są one dla mnie i nie zamówiłabym ich ponownie. (Miałam je również w październikowym pudełku subskrypcyjnym).
Leider nicht so toll
Ich hatte die Nudeln auch in der Oktoberbox und kann mich leider nur anschließen. Die Kochzeit, die angegeben wird ist viel zu gering und ein großer Teil der Nudeln hing am Topfboden. Zu allem Übel habe ich mir beim abgießen der Nudeln auch noch mein weißes Spülbecken Kurkumagelb gefärbt. Die Flecken gingen nach einigem schrubben zum Glück raus. Geschmacklich waren die Nudeln ok, ich würde sie aber nicht mehr kaufen.