🔥Uwaga: W temperaturze powyżej 25°C nasze produkty czekoladowe mogą się topić🔥

Organiczny kompot z rabarbaru 8 x 360 g

64,00 zł*

22,22 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Słodzony kompot z rabarbaru
  • Słodko-kwaśny
  • Z upraw ekologicznych
  • Produkt wegański
  • Idealny do wypieków, deserów lub do picia prosto ze słoika
Ilość: Organiczny kompot z rabarbaru 8 x 360 g
12,00 zł
64,00 zł

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni

Kup teraz: Organiczny kompot z rabarbaru 8 x 360 g

Rabarbar to tylko letnia miłość? Oczywiście, że nie! Różowe warzywo łodygowe może zamienić się w słodko-gorzki długotrwały związek. Zapomnij o aplikacjach randkowych, my w KoRo znajdziemy Ci partnera: z naszym kompotem rabarbarowym kuszące randki i słodkie desery są gwarantowane. Idealny związek, który może zostać przerwany tylko przez pusty słoik. Spróbuj teraz naszego organicznego kompotu z rabarbaru w praktycznym słoiku o pojemności 360 g.

Kompot z rabarbaru: nazwa i pochodzenie

Na pierwszej randce często pada pytanie: "Skąd się wzięło twoje imię?”. Nazwa kompot pochodzi od francuskiego słowa "composte" i oznacza "mieszaninę", co odnosi się do składu tego przysmaku. Zwykle owoce gotowane z cukrem i spożywane w deserach lub ciastach nazywane są kompotem. Istnieje wiele różnych kompotów: z jednego lub kilku owoców, w zależności od upodobań. Pomimo pochodzenia nazwy, kompot z rabarbaru jest typowy dla Polski. Najpierw rabarbar miesza się z cukrem, podgrzewa i rozlewa do słoików. Następnie jest pasteryzowany, schładzany i układany na tackach. Na koniec kompot spoczywa wygodnie w słoiku, aż w końcu trafi do Twojego domu. W tego typu związkach zaleca się jak najszybsze wspólne zamieszkanie. Monogamia nie jest dla Ciebie? W takim razie wypróbuj pasty do smarowania KoRo: truskawkowąwiśniowąz mangoz moreli, czy też z malin.

Gotowanie, pieczenie, przekąski: rabarbar ma wiele talentów

Rabarbar jest naprawdę wszechstronny: z tego warzywa można przygotować wiele rzeczy - od dżemów, przez ciasta, po orzeźwiające napoje. Dzięki kompotowi rabarbarem można się delektować przez cały rok. Można go jeść prosto ze słoika lub dodawać jako sekretny składnik do ciast i deserów. Spróbuj dodać łyżkę do owsianki. Chcesz sprawić, aby Twój jogurt nabrał nieco koloru? Koniecznie dodaj trochę kompotu do Twojego śniadania. Ciekawostka: chociaż rabarbar jest warzywem łodygowym, można go również spożywać jako owoc.

Kup kompot z rabarbaru

Jak już zdążyłeś się przekonać, nasz kompot z rabarbaru to prawdziwy skarb! Ten słodko-kwaśny przysmak z upraw ekologicznych sprawi, że spojrzysz na świat przez różowe okulary i zapomnisz o sercowych rozterkach z przeszłości. Nasz kompot jest tu dla Ciebie na stałe. Zamiast delektować się tym warzywem tylko przez dwa miesiące, możesz cieszyć się nim przez cały rok dzięki naszemu słodkiemu kompotowi. Stosuj go jako smarowidło, do wypieków lub spożywaj go prosto ze słoika. Kup teraz nasz organiczny kompot z rabarbaru w słoiku o pojemności 360 g.

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 293 /  69
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 15 g
w tym cukry 14 g
Błonnik pokarmowy 2.4 g
Białko 0 g
Salz 0 g
Numer produktu: KOMP_001_T8
Pochodzenie Polska
Pochodzenie (przetwarzanie) Niemcy
Pochodzenie organiczne Rolnictwo z UE
Zawartość 2.88 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260718297864
Karta katalogowa Specyfikacja
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne
DE-ÖKO-003
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, z dala od światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Składniki 73 % rabarbar*, woda, 13 % cukier* *z upraw ekologicznych
Zanieczyszczenia krzyżowe Nie zawiera alergenów zgodnie z rozporządzeniem UE nr 1169/2011.
Opis handlowy Organiczny słodzony kompot z rabarbaru
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Organiczny kompot z rabarbaru 8 x 360 g
W postaci kompotu zamieniamy warzywa łodygowe w całoroczną gwiazdę. Nasz kompot z rabarbaru jest przyjemnie cukrowy, zawiera widoczne włókna i pochodzi z upraw wyłącznie ekologicznych. Dzięki swojemu słodko-kwaśnemu smakowi dodaje pikanterii ciastom, deserom i owsiance oraz zaspokaja gusta wielu osób cierpiących na słodycze i kaca.
Nasz kompot z rabarbaru pochodzi z Niemiec. W miejscowej fabryce rabarbar jest najpierw mieszany z cukrem, podgrzewany i rozlewany do słoików. Następnie jest pasteryzowana, schładzana, układana na tackach i paletyzowana. Gotowy kompot rozgości się w słoiku, aż w końcu będzie mógł trafić do Twojego domu.
Nasz ekologiczny kompot z rabarbaru może być przechowywany w oryginalnie zamkniętym słoiku przez co najmniej 36 miesięcy od daty produkcji. Najlepiej jest przechowywać kompot w temperaturze pokojowej i chronić go przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

Uwielbiamy rabarbar! Czy ty też? Następnie spróbuj naszego słodzonego rabarbaru lub puree jabłkowo-rabarbarowego.

Zdrowie to przede wszystkim zrównoważona dieta, która zaspokaja potrzeby organizmu. Oczywiście nasz organiczny kompot z rabarbaru można włączyć do swojej diety z umiarem.
Tak, w tym produkcie nie ukryliśmy żadnych składników pochodzenia zwierzęcego - wielkie słowo honoru KoRo. Wszystkie składniki kompotu z rabarbaru są wyłącznie roślinne, dzięki czemu jest on wegański.

Czy to kruszonka, kompot, ciasto czy dżem - rabarbar jest nieodłącznym elementem wielu słodkich potraw. W związku z tym rabarbar jest często spontanicznie zaliczany do owoców. Z botanicznego punktu widzenia rabarbar zalicza się jednak do warzyw, ponieważ nie jemy owoców rabarbaru, lecz przede wszystkim łodygę rośliny. Dlatego rabarbar również zalicza się do warzyw łodygowych, podobnie jak szparagi i seler.

Tak, jak sama nazwa wskazuje, nasz kompot z rabarbaru pochodzi z upraw ekologicznych.
Czyż wszyscy nie jesteśmy małymi łakomczuchami? Dlatego do naszego kompotu z rabarbaru dodaliśmy przyjemną dawkę cukru, aby uzyskać idealną równowagę między słodkim a kwaśnym smakiem.
Rozwój cen "Organiczny kompot z rabarbaru 8 x 360 g"

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

5/5

1 Oceny


100%
0%
0%
0%
0%
marc v.  | 11.05.2022

Kompot z rabarbaru, który może poplamić moją brodę, nie denerwując mnie, i który będzie moim letnim kumplem od deserów (wybaczcie te proste sposoby, które mimo wszystko są prawdziwe!).

Właśnie otrzymany, natychmiast spróbowany, z ciekawości, i bardzo satysfakcjonująca degustacja: Lekko słodki, ale bez kwasowości, dużo lepszy niż dżem... Pyszne w jogurcie lub na cieście ryżowym. To będzie mój nowy dodatek do śniadania!

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert

Klienci kupili również