Organiczny cukier z agawy 1 kg
48,00 zł*
Ceny z VAT plus koszty wysyłki
Darmowa wysyłka
Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni
Kup teraz: Organiczny cukier z agawy 1 kg
Uwaga hobbystyczni piekarze, którzy lubią eksperymentować! Prawdopodobnie znasz już nasz cukier z kwiatu kokosa, ksylitol i cukier daktylowy jako doskonałe składniki do wypieków i alternatywę dla konwencjonalnego cukru rafinowanego. Ale to, co lubisz najbardziej, to smak syropu z agawy? Gdyby nie konsystencja... choć syrop nadaje się do wielu potraw i deserów, to do wypieków często potrzebny jest cukier kryształ. Tylko dzięki temu ciasto jest zwarte i dokładnie takie, jakie powinno być. Dlatego też mamy teraz genialne rozwiązanie: cukier z agawy! Wyprodukowany z niebieskiej agawy i nieco słodszy od cukru trzcinowego, dla nas jest naprawdę bardzo słodki. Uzupełnij swój asortyment do wypieków i zamów nasz organiczny cukier z agawy w wygodnym opakowaniu 1 kg!
Agawa z Meksyku
Chociaż roślina ta jest obecnie dość dobrze znana i popularna w naszym kraju, z pewnością jest kilka rzeczy, których o niej nie wiedziałeś. Agawa to nie tylko agawa - istnieje wiele różnych gatunków, które bardzo się od siebie różnią. Nasz cukier z agawy wytwarzamy z niebieskiej agawy, czyli "Agave tequilana". Mały fakt na marginesie: jest to również rodzaj agawy, z której produkuje się tequilę! Można go rozpoznać po liściach, które są ułożone w promienistą rozetę, oraz po niebiesko-zielonym kolorze - bardzo podobnym do aloesu! Podobnie jak aloes, roślina agawy pochodzi z Meksyku. Tam, na wysokości 2500 metrów i przy temperaturze od 10 do 15 stopni, panują optymalne warunki do uprawy. Jak więc wydobyć cukier krystaliczny z rośliny? To proste: syrop z agawy jest suszony rozpyłowo do postaci gęstego proszku, następnie granulowany, a na koniec mieszany z odrobiną maltodekstryny, aby utrzymać go w suchości. Cukier z agawy jest gotowy!
Piecz z cukrem z agawy
Nasz organiczny cukier z agawy ma wysoką moc słodzenia o neutralnym smaku i bardzo łatwo się rozpuszcza. Dlatego jest idealny do wielu różnych przepisów na pieczenie i gotowanie, do których do tej pory zawsze stosowałeś cukier trzcinowy. Możliwości wykorzystania cukru z agawy są niemal nieograniczone: soczyste ciasto czekoladowe, ciasteczka z masłem orzechowym, sernik, letni napój, ... Nasza rada: możesz nawet zrobić z niego swój własny cukier puder. Wystarczy umieścić cukier z agawy w blenderze lub młynku do kawy i zmielić go bardzo krótko - możesz go użyć do nadania wypiekom i deserom specjalnego wykończenia.
Kup organiczny cukier z agawy
Oprócz innych alternatyw dla zwykłego cukru granulowanego, które jako piekarz-hobbysta zapewne masz już zgromadzone w swojej spiżarni, cukier z agawy jest również koniecznością! Czy to do gotowania, czy do pieczenia - cukier z rośliny agawy wyczarowuje cudowną słodycz agawy we wszystkich Twoich przepisach. Nie możesz się doczekać, aby wypróbować ten specjalny cukier i już oznaczyłeś jeden ze swoich słoików Mason za pomocą naszej drukarki etykiet w oczekiwaniu na najnowszy dodatek do wypieków? Już teraz zamów online nasz organiczny cukier z agawy w praktycznym opakowaniu 1 kg i ciesz się na cukrową zabawę przy pieczeniu!
Średnie wartości odżywcze | w 100 g g |
---|---|
Wartość energetyczna (w kj/kcal) | 1603 / 378 |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy nasycone | 0 g |
Węglowodany | 91 g |
w tym cukry | 86 g |
Błonnik pokarmowy | 7 g |
Białko | 0 g |
Salz | 0 g |
Numer produktu: | ZUCKER_014 |
---|---|
Pochodzenie | Mexico |
Pochodzenie (przetwarzanie) | Mexico |
Pochodzenie organiczne | Rolnictwo spoza UE |
Zawartość | 1 kg |
Producent | KoRo |
EAN/GTIN | 4260718296096 |
Karta katalogowa | Specyfikacja |
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne |
|
Śladowe ilości | Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości |
Dostawa | Czas dostawy |
Firma |
KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Przechowywanie | Zalecamy przechowywanie w chłodnym i suchym miejscu. |
Składniki | 95 % agawy*, 5 % maltodekstryny* *z upraw ekologicznych |
Zanieczyszczenia krzyżowe | Może zawierać śladowe ilości GLUTENU, ORZECHÓW ZIEMSKICH, SOI, MLEKA (LAKTOZY), innych OWOCÓW I SEZAMU. |
Data przydatności do spożycia | 03.06.2023 |
Opis handlowy | Organiczny skrystalizowany cukier z agawy |
Oto jak cena zmieniała się w czasie
Wszystkie informacje bez gwarancji!
Zaloguj się
Niezłe odkrycie
Prędzej otrzymane niż przetestowane. Zmniejszyłam masę cukru o połowę i moje wypieki są przepyszne! Uważam, że smak (bardziej dyskretny niż cukier) wspaniale komponuje się z owocami.
Pyszne
Odpowiada opisowi Bardzo dobry produkt!