Organiczny cukier z agawy 1 kg

48,00 zł*

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Cukier uzyskiwany z niebieskiej agawy
  • Krystaliczna konsystencja
  • Doskonałe do pieczenia i gotowania
  • Wysoka roślinna posiadająca substancje słodzące
  • Wegański
Jakość: Organiczny cukier z agawy 1 kg
28,00 zł
48,00 zł
Rodzaj: Organiczny cukier z agawy 1 kg
46,00 zł
50,00 zł
31,00 zł
26,00 zł
48,00 zł
56,00 zł

Darmowa wysyłka

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni

Data przydatności do spożycia: 03.06.2023

Kup teraz: Organiczny cukier z agawy 1 kg

Uwaga hobbystyczni piekarze, którzy lubią eksperymentować! Prawdopodobnie znasz już nasz cukier z kwiatu kokosa, ksylitol i cukier daktylowy jako doskonałe składniki do wypieków i alternatywę dla konwencjonalnego cukru rafinowanego. Ale to, co lubisz najbardziej, to smak syropu z agawy? Gdyby nie konsystencja... choć syrop nadaje się do wielu potraw i deserów, to do wypieków często potrzebny jest cukier kryształ. Tylko dzięki temu ciasto jest zwarte i dokładnie takie, jakie powinno być. Dlatego też mamy teraz genialne rozwiązanie: cukier z agawy! Wyprodukowany z niebieskiej agawy i nieco słodszy od cukru trzcinowego, dla nas jest naprawdę bardzo słodki. Uzupełnij swój asortyment do wypieków i zamów nasz organiczny cukier z agawy w wygodnym opakowaniu 1 kg!

Agawa z Meksyku

Chociaż roślina ta jest obecnie dość dobrze znana i popularna w naszym kraju, z pewnością jest kilka rzeczy, których o niej nie wiedziałeś. Agawa to nie tylko agawa - istnieje wiele różnych gatunków, które bardzo się od siebie różnią. Nasz cukier z agawy wytwarzamy z niebieskiej agawy, czyli "Agave tequilana". Mały fakt na marginesie: jest to również rodzaj agawy, z której produkuje się tequilę! Można go rozpoznać po liściach, które są ułożone w promienistą rozetę, oraz po niebiesko-zielonym kolorze - bardzo podobnym do aloesu! Podobnie jak aloes, roślina agawy pochodzi z Meksyku. Tam, na wysokości 2500 metrów i przy temperaturze od 10 do 15 stopni, panują optymalne warunki do uprawy. Jak więc wydobyć cukier krystaliczny z rośliny? To proste: syrop z agawy jest suszony rozpyłowo do postaci gęstego proszku, następnie granulowany, a na koniec mieszany z odrobiną maltodekstryny, aby utrzymać go w suchości. Cukier z agawy jest gotowy!

Piecz z cukrem z agawy 

Nasz organiczny cukier z agawy ma wysoką moc słodzenia o neutralnym smaku i bardzo łatwo się rozpuszcza. Dlatego jest idealny do wielu różnych przepisów na pieczenie i gotowanie, do których do tej pory zawsze stosowałeś cukier trzcinowy. Możliwości wykorzystania cukru z agawy są niemal nieograniczone: soczyste ciasto czekoladowe, ciasteczka z masłem orzechowym, sernik, letni napój, ... Nasza rada: możesz nawet zrobić z niego swój własny cukier puder. Wystarczy umieścić cukier z agawy w blenderze lub młynku do kawy i zmielić go bardzo krótko - możesz go użyć do nadania wypiekom i deserom specjalnego wykończenia. 

Kup organiczny cukier z agawy 

Oprócz innych alternatyw dla zwykłego cukru granulowanego, które jako piekarz-hobbysta zapewne masz już zgromadzone w swojej spiżarni, cukier z agawy jest również koniecznością! Czy to do gotowania, czy do pieczenia - cukier z rośliny agawy wyczarowuje cudowną słodycz agawy we wszystkich Twoich przepisach. Nie możesz się doczekać, aby wypróbować ten specjalny cukier i już oznaczyłeś jeden ze swoich słoików Mason za pomocą naszej drukarki etykiet w oczekiwaniu na najnowszy dodatek do wypieków? Już teraz zamów online nasz organiczny cukier z agawy w praktycznym opakowaniu 1 kg i ciesz się na cukrową zabawę przy pieczeniu!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 1603 /  378
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 91 g
w tym cukry 86 g
Błonnik pokarmowy 7 g
Białko 0 g
Salz 0 g
Numer produktu: ZUCKER_014
Pochodzenie Mexico
Pochodzenie (przetwarzanie) Mexico
Pochodzenie organiczne Rolnictwo spoza UE
Zawartość 1 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260718296096
Karta katalogowa Specyfikacja
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne
DE-ÖKO-001
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki 95 % agawy*, 5 % maltodekstryny* *z upraw ekologicznych
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości GLUTENU, ORZECHÓW ZIEMSKICH, SOI, MLEKA (LAKTOZY), innych OWOCÓW I SEZAMU.
Data przydatności do spożycia 03.06.2023
Opis handlowy Organiczny skrystalizowany cukier z agawy
Fragen & Antworten: Organiczny cukier z agawy 1 kg
W pierwszym etapie syrop z agawy jest przekształcany w gęsty proszek poprzez suszenie rozpyłowe. Następnie jest on granulowany. Na koniec dodaje się odrobinę maltodekstryny i krystaliczny cukier z agawy jest gotowy.
Tak, nasz cukier z agawy pochodzi w 100% z upraw ekologicznych.
Na to pytanie mamy bardzo prostą odpowiedź: z cukrem z agawy można piec i gotować wszystko to, do czego w przeciwnym razie użyto by cukru trzcinowego lub innego cukru krystalicznego: Ciasto czekoladowe, ciasteczka z masłem orzechowym, sernik i wiele innych!
Do pieczenia i gotowania możesz używać naszego cukru z agawy tak samo jak cukru trzcinowego. W zależności od tego, jak słodkie lubisz ciasto, możesz po prostu dostosować ilość użytego cukru.
Z wyglądu agawa i aloes są bardzo podobne - ich liście układają się w promienistą rozetę, a kolor jest podobny. Zasadnicza różnica polega jednak na tym, że aloes kwitnie co roku od nowa, podczas gdy agawa tylko raz wydaje efektowne kwiaty.
Tak, nasz cukier z agawy składa się wyłącznie z agawy i niewielkiej ilości maltodekstryny kukurydzianej, dlatego jest całkowicie wegański.
W zasadzie nic nie stoi na przeszkodzie, aby używać cukru z agawy do słodzenia w czasie ciąży. Nie uważamy się jednak za ekspertów i dlatego zalecamy konsultację z lekarzem.
Do tej pory słodzik z agawy był dostępny wyłącznie w postaci syropu lub proszku z agawy. Nasz organiczny cukier z agawy charakteryzuje się jednak krystaliczną konsystencją i dlatego stanowi doskonałą alternatywę dla zwykłego cukru granulowanego używanego do wypieków. Na co czekasz? Wypróbuj nasz nowy produkt!
Nie, agawa i jej soki są uważane za nietoksyczne.
Produkt najlepiej przechowywać w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu, w oryginalnym, nieotwartym opakowaniu. Wówczas minimalny okres przechowywania wynosi 18 miesięcy.
Nasz cukier z agawy ma 378 kcal na 100 g.
Nasz cukier z agawy pochodzi z roślin agawy rosnących w Meksyku.
Rozwój cen "Organiczny cukier z agawy 1 kg"

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

5/5

2 Oceny


100%
0%
0%
0%
0%
Bénédicte F.  | 19.05.2022

Niezłe odkrycie

Prędzej otrzymane niż przetestowane. Zmniejszyłam masę cukru o połowę i moje wypieki są przepyszne! Uważam, że smak (bardziej dyskretny niż cukier) wspaniale komponuje się z owocami.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Sophie L.  | 13.05.2022

Pyszne

Odpowiada opisowi Bardzo dobry produkt!

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert

Klienci kupili również