🔥Uwaga: W temperaturze powyżej 25°C nasze produkty czekoladowe mogą się topić🔥

Organiczny bezglutenowy chleb z ziarnami 950 g

37,00 zł*

38,95 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Chleb z soczystymi ziarnami, krojony, o jakości ekologicznej
  • Bezglutenowy, wegański i bez dodatku cukru*
  • Wydajne opakowanie 950 g
  • Długi okres przydatności do spożycia
  • Wysoka zawartość błonnika (9,6 g/100 g)
Ilość: Organiczny bezglutenowy chleb z ziarnami 950 g
37,00 zł
174,00 zł

Darmowa wysyłka

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni

Data przydatności do spożycia: 01.12.2022

Kup teraz: Organiczny bezglutenowy chleb z ziarnami 950 g

Masz wszystko przygotowane: miejsce jest uporządkowane, plecak spakowany, krem z filtrem nałożony... ruszaj na weekendowy spacer! Oprócz napojów niezbędne jest oczywiście odpowiednie jedzenie: nasz ekologiczny chleb z nasion jest bardzo przydatny! Możesz się nim dzielić z innymi, ponieważ jest bezglutenowy, wegański i dostępny w wydajnym opakowaniu o wadze 950 g. Dodaj kilka produktów do smarowania i masz wszystko, czego potrzebujesz, aby wyjść na spacer: kup teraz nasz organiczny chleb z nasionami!

Przepis na nasz chleb z nasionami

Do produkcji naszego chleba przygotowaliśmy dla Ciebie specjalną mieszankę nasion: zawiera ona nasiona słonecznikabrązowe nasiona lnupestki dyni, żółte nasiona lnu i proso. Dodatkowo dodaliśmy odrobinę płatków owsianych, oleju słonecznikowego, octu i skrobi jabłkowej, błonnika z łupin babki jajowatej i soli - to wszystko, nie dodajemy cukru ani innych składników, dzięki czemu w tym chlebie otrzymujesz pełną moc nasion!

Jak zrobić puszysty chlebek z nasionami

Szczególną cechą naszego ekologicznego chleba z ziarnami, oprócz obfitego i orzechowego smaku, jest jego długi okres przydatności do spożycia, wynoszący co najmniej 6 miesięcy, jeśli jest przechowywany w chłodnym i ciemnym miejscu w oryginalnie zamkniętym opakowaniu. Oznacza to, że można go przechowywać w domu jako "chleb awaryjny" lub zabierać ze sobą w długie podróże. Ponadto chleb jest już pokrojony, co doskonale sprawdza się w podróży! Ale nawet jeśli zapomniałeś zrobić zakupy przed świętami, a zbliża się brunch, nadal możesz podać go w odpowiedni sposób. Możesz nawet powiedzieć, że zrobiłeś go sam - nie zdradzimy Twojej tajemnicy, słowo od KoRo! A jeśli masz wystarczająco dużo czasu i odpowiednie składniki, aby piec w domu, w naszym sklepie znajdziesz również koszyk do garowania, który ułatwi Ci pieczenie chleba.

Kup ekologiczny chleb z nasion KoRo

Znalezienie chleba bezglutenowego może być czasem trudne. Dlatego też nasz chleb z nasionami jest dostępny bezpośrednio w opakowaniach 950 g, dzięki czemu można się nim cieszyć jak najdłużej, a przy okazji zaoszczędzić trochę odpadów opakowaniowych. Chleb jest już pokrojony, soczysty i - jeśli jest odpowiednio przechowywany - zachowuje trwałość przez długi czas w nieotwartym opakowaniu. Ponadto jest wegański, nie zawiera cukrów* ani innych dodatków i przekonuje do siebie siłą nasion oraz nutą orzechowego smaku - czego więcej można chcieć? Zamów nasz organiczny chleb z nasionami już teraz!

*Nasz bezglutenowy organiczny chleb z nasionami naturalnie zawiera cukier.

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 373 /  1544
Tłuszcz 28 g
w tym kwasy nasycone 2.6 g
Węglowodany 16 g
w tym cukry 1.1 g
Błonnik pokarmowy 9.6 g
Białko 10 g
Salz 1.6 g
Numer produktu: BROT_003
Pochodzenie Ukraina, Polska, Węgry, Rumunia, Indie, Chiny
Pochodzenie (przetwarzanie) Polska
Pochodzenie organiczne Rolnictwo UE/spoza UE
Zawartość 0.95 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260718299417
Karta katalogowa Specyfikacja
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne
PL-EKO-03
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w chłodnym i suchym miejscu, z dala od światła.
Składniki Woda, 31,8 % nasiona* (słonecznik*, len brązowy*, pestki dyni*, len żółty*, proso*), 22 % owies zwyczajny, olej słonecznikowy*, kwas jabłkowy*; błonnik z łupin babki jajowatej*, błonnik jabłkowy*, sól *z upraw ekologicznych
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości JAJ, SOI, MLEKA (LAKTOZY) i SEZAMU.
Data przydatności do spożycia 01.12.2022
Opis handlowy Organiczny i bezglutenowy chleb z nasionami
Pytania i odpowiedzi: Organiczny bezglutenowy chleb z ziarnami 950 g
Unser Saatenbrot enthält kein Dinkel-, Roggen- oder Weizenmehl, hat aber Hafermehl in der Zutatenliste stehen.
Yes, unser Saatenbrot hat Bio-Qualität, yippieh!
Wo fangen wir da bloß an: Unser Saatenbrot hat so einiges auf dem Kasten! Es ist glutenfrei, vegan und hat Bio-Qualität. Außerdem ist es bereits verzehrfertig geschnitten und somit perfekt auf Reisen oder für Festivals geeignet. Noch dazu hat es eine lange Haltbarkeit und kommt in der 950 g-Großpackung, was es auch zu einem idealen Küchen-Staple macht. Und als wäre das noch nicht genug, verwenden wir naturbelassene Inhaltsstoffe und verzichten auf den Zusatz von Zucker sowie auf andere Zusatzstoffe. Überzeugt?!
Das Brot bewahrst Du idealerweise an einem kühlen, trockenen und lichtgeschützten Ort auf. In der original verschlossenen Verpackung ist es so mindestens 6 Monate haltbar. Nach dem Öffnen solltest Du das Brot dann innerhalb von 2 0Tagen verzehren.
Unser Saatenbrot hat eine körnige Struktur, in der die Saaten mitunter noch im Ganzen enthalten sind. Deswegen raten wir Dir davor ab, Kleinkindern unter 5 Jahren dieses Brot zu geben, um Erstickungsgefahr durch Verschlucken der Körner zu vermeiden. Wir sind allerdings alles andere als Expert:innen auf diesem Gebiet, hole Dir also am besten ärztlichen Rat zu diesem Thema ein.
Pro 100 g hat das Körnerbrot 373 kcal.
Unser Saatenbrot enthält Hafermehl und damit eine geringe Menge an Gluten, die allerdings unter dem Wert von < 20 ppm liegt. Somit zählt unser Brot als glutenfreies Lebensmittel und kann daher auch von Menschen mit einer Glutenunverträglichkeit oder Zöliakie konsumiert werden.
Der Begriff Körner wird für Getreidearten wie Weizen, Hirse, Roggen etc. verwendet. Saaten bezeichnen hingegen alle Samen wie Sonnenblumenkerne, Leinsamen und Kürbiskerne. In unserem Brot befindet sich also eine Mischung aus Saaten und Körner.
Wir verwenden verschiedene Saaten, und zwar Sonnenblumenkerne, gelbe und braune Leinsamen sowie Kürbiskerne. Außerdem kommen noch Hirsekörner ins Brot.
Brot ist schon seit unglaublich langer Zeit ein Grundnahrungsmittel der Menschheit. Bereits in der Jungsteinzeit wurden Einkorn und Emmer, Vorläufer des Weizens, angebaut und zu einem Brei verarbeitet, welches später über dem Feuer zu Fladen verarbeitet wurde – die ersten Vorläufer unseres heutigen Brotes. Im Alten Ägypten wurde dann bereits an verschiedenen Teigsorten getüftelt, und es wurden verschiedene Backutensilien und -öfen verwendet und die ersten “Bäckereien” eröffnet. Die Menschen in Ägypten waren infolgedessen bereits damals als “Brotesser:innen” bekannt. Der Name Brot stammt übrigens vom althochdeutschen prôt ab, was “Gegorenes” bedeutet und auf die Wichtigkeit der Gärung des Teiges hinweist.
Unser Brot besteht aus rein pflanzlichen Zutaten und ist somit vegan.
Gesund ist in erster Linie eine ausgewogene und abwechslungsreiche Ernährung. Unser Saatenbrot hat einen hohen Ballaststoffgehalt und kann wunderbar in Deine ausgewogene Ernährung integriert werden.
Na klar, Du findest unter anderem glutenfreie Haferflocken sowie diverse Samen und Kerne bei uns im Shop. Besonders gut funktionert das Brotbacken übrigens in unserem Gärkörbchen. Wir nehmen Dir allerdings auch gerne das Teigkneten ab – bestelle dafür einfach unser glutenfreies Bio Saatenbrot.
Rozwój cen "Organiczny bezglutenowy chleb z ziarnami 950 g"

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

0/5

0 Oceny

Klienci kupili również