60,75 zł*
Ceny z VAT plus koszty wysyłki
Kup teraz: Organiczne tofu wędzone z migdałami i sezamem 6 x 200 g
Intensywne aromaty wędzenia połączone z łagodnością świeżo posiekanych migdałów i ziaren sezamu, doprawione szczyptą soli morskiej - orzechowe organiczne wędzone tofu od KoRo bawi się Twoimi kubkami smakowymi. Jego niezwykły smak inspiruje do wyczarowywania nowych kreacji kulinarnych i prawdziwego wyżywania się w kuchni. Co najlepsze, 100% naszego tofu i użytej w nim soi pochodzi z kontrolowanych upraw ekologicznych w UE. Oznacza to, że nie wysyłamy wędzonego tofu na cały świat, zanim trafi ono na Twój talerz w domu.
Idealny dodatek do Twoich przepisów
Zwłaszcza wegetarianie i weganie często szukają pysznej alternatywy dla mięsa o równie obfitym smaku. Dzięki naturalnemu wędzeniu dymem drzewnym powstaje delikatny aromat tak znany z wędzonego tofu, który przypomina mięso i wędzonego łososia. Jeśli chcesz jeszcze bardziej zintensyfikować smak, możesz również zamarynować tofu z olejem ze świeżego chilli i czosnkiem - eksplozja smaku gwarantowana!
Wędzone tofu można przygotować na wiele różnych sposobów: niezależnie od tego, czy usmażysz je na gorąco i posypiesz nim sałatkę, dodasz do kremowej lasagne, aby uzyskać coś wyjątkowego, czy też posiekasz je do sosu Bolognese - z wędzonym tofu możesz zrobić o wiele więcej.
Możesz również cieszyć się naszym wędzonym tofu jako substytutem mięsa do następnego gulaszu według sekretnego przepisu babci lub po prostu przygotowanym na patelni z cukinią i bakłażanem.
Dzięki swojemu wędzonemu smakowi, po usmażeniu na gorąco przypomina bekon, co czyni go idealnym dodatkiem do obfitego śniadania w najbliższą niedzielę.
Twój dostawca energii z roślin
Organiczne wędzone tofu o smaku migdałowo-sezamowym jest nie tylko prawdziwym talentem, ale także składa się wyłącznie ze składników roślinnych. Dzięki swojemu ekscytującemu pikantnemu smakowi nie powinno go zabraknąć w żadnej kuchni. Przy okazji, możesz również użyć go na zimno i pokroić w plasterki jako dodatek do chleba lub jako podstawę do własnego smarowidła z tofu. Twoja kreatywność nie ma granic!
Średnie wartości odżywcze | w 100 g g |
---|---|
Wartość energetyczna (w kj/kcal) | 780 / 187 |
Tłuszcz | 12 g |
w tym kwasy nasycone | 1.9 g |
Węglowodany | 1.4 g |
w tym cukry | 1.4 g |
Błonnik pokarmowy | 2.9 g |
Białko | 17 g |
Sól | 0.22 g |
Numer produktu: | TOFU_007_T6 |
---|---|
Data minimalnej trwałości | 07.08.2024 |
Pochodzenie | Słowenia |
Pochodzenie (przetwarzanie) | Słowenia |
Pochodzenie organiczne | Rolnictwo z / spoza UE |
Zawartość | 1.2 kg |
Producent | KoRo |
EAN/GTIN | 4260654786538 |
Karta katalogowa | Specyfikacja |
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne |
|
Śladowe ilości | Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości |
Dostawa | Czas dostawy |
Firma |
KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Przechowywanie | Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni. |
Produkthinweis | Obecnie w produkcie mogą występować niewielkie rozbieżności kolorystyczne. |
Składniki | 93% Tofu (56% SOJA*, woda, koagulant: chlorek magnezu) 3 % MIGDAŁY, 3 % SEZAM*, woda, sól *z upraw ekologicznych |
Zanieczyszczenia krzyżowe | Może zawierać śladowe ilości GLUTENU i SELERA. |
Opis handlowy | Ekologiczne tofu wędzone z ziarnami migdałów i sezamem |
Uwagi odnośnie etykiety | Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu. |
Prasa i dystrybutorzy | Pobierz zdjęcia |
Produkcja
Ursprünglich kommt Soja aus China. Mittlerweile wird allerdings die Hälfte aller geernteten Sojabohnen aus südamerikanischem Anbau bezogen. Damit unser Tofu nicht einmal quer um die Welt gereist ist, bevor er bei Dir zu Hause ankommt, stellen wir ihn aus Sojabohnen her, die aus kontrolliert biologischem EU-Anbau stammen.
Bei der Sojapflanze handelt es sich um eine Pflanzenart aus der Familie der Schmetterlingsblütler, die den Hülsenfrüchten untergeordnet ist. Die Nutzpflanze kann bis zu 40 cm groß werden und trägt ovale Blätter.
Die Sojabohnen reifen in einer länglich grünen Hülse heran. Um diesen Reifeprozess nicht zu beeinträchtigen, ist es wichtig, dass die Pflanze über einen ausreichend stickstoffhaltigen Nährboten verfügt. Dieser ist ein wichtiger Baustein für die Entstehung von Soja-Eiweiß.
Nachdem die Sojabohnen ausgereift sind, können sie schließlich zwischen Mitte September und Anfang Oktober gedroschen und somit geerntet werden. Ob die Sojabohnen reif sind, erkennt man daran, dass sie beim Schütteln der Pflanze in den Hülsen rascheln.
Die beliebten Edamame beim Sushi-Laden um die Ecke sind übrigens nichts anderes als unreif geerntete Sojabohnen, die in Wasser gekocht und anschließend leicht gesalzen wurden.
Nach der Ernte werden die Sojabohnen zunächst in Einweichbehälter gegeben, wo sie innerhalb der nächsten Stunden stark aufquellen. Danach werden sie zu einer Flüssigkeit verarbeitet und denaturiert.
Unter Zugabe von Nigari als Gerinnungsmittel flockt die Flüssigkeit aus und es bildet sich neben Molke das hochwertige Sojaeiweiß. Aus dieser Masse entstehen in einem sogenannten Presskasten schließlich feste Tofu-Blöcke.
Durch die natürliche Räucherung mit Holzrauch entsteht das für Räuchertofu so bekannte feine Aroma.
Oto jak cena zmieniała się w czasie
Wszystkie informacje bez gwarancji!
Zaloguj się
super!
smakuje świetnie
Doskonały stosunek jakości do ceny
Xxxxxxxxxxxx
Aber aussehen tut es lecker.
super smaczne, na zimno i na ciepło
Wędzone tofu
Smak zbyt mocny dla mw
Rozczarowany smakiem
Hej, bardzo dziękujemy za opinię. Bardzo nam przykro, że tofu nie trafiło w Twój gust. Jesteśmy pewni, że znajdziesz inną wersję, która przypadnie Ci do gustu. Wszystkiego najlepszego od zespołu KoRo :)
Nie mogę się doczekać, żeby to wypróbować.
Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!
Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!
KoRo GmbH
08.08.2023
Buon pomeriggio gentile cliente, grazie per aver recensito il prodotto. Accogliamo quanto dichiarato e ne terremo conto per migliorare l'articolo in futuro. Un caro saluto KoRo Italia