Chcesz otrzymywać ekskluzywne oferty, pyszne przepisy i rekomendacje produktów? Zapisz się do naszego newslettera!

Organiczne tofu wędzone z migdałami i sezamem 6 x 200 g

60,75 zł*

50,63 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Intensywnie ostry smak
  • Z delikatnymi aromatami dymu
  • Z kontrolowanych upraw ekologicznych
  • Alternatywa mięsa
  • Idealny do lasagne z tofu, do udoskonalania sałatek lub przygotowywania gulaszu i sosów bolońskich.
Ilość
Wpisz swój e-mail w poniższym polu, a my powiadomimy Cię, gdy produkt będzie ponownie dostępny.
Przesyłając ten formularz akceptuję Regulamin sklepu oraz Politykę prywatności.

Kup teraz: Organiczne tofu wędzone z migdałami i sezamem 6 x 200 g

Intensywne aromaty wędzenia połączone z łagodnością świeżo posiekanych migdałów i ziaren sezamu, doprawione szczyptą soli morskiej - orzechowe organiczne wędzone tofu od KoRo bawi się Twoimi kubkami smakowymi. Jego niezwykły smak inspiruje do wyczarowywania nowych kreacji kulinarnych i prawdziwego wyżywania się w kuchni. Co najlepsze, 100% naszego tofu i użytej w nim soi pochodzi z kontrolowanych upraw ekologicznych w UE. Oznacza to, że nie wysyłamy wędzonego tofu na cały świat, zanim trafi ono na Twój talerz w domu.

Idealny dodatek do Twoich przepisów 

Zwłaszcza wegetarianie i weganie często szukają pysznej alternatywy dla mięsa o równie obfitym smaku. Dzięki naturalnemu wędzeniu dymem drzewnym powstaje delikatny aromat tak znany z wędzonego tofu, który przypomina mięso i wędzonego łososia. Jeśli chcesz jeszcze bardziej zintensyfikować smak, możesz również zamarynować tofu z olejem ze świeżego chilli i czosnkiem - eksplozja smaku gwarantowana!

Wędzone tofu można przygotować na wiele różnych sposobów: niezależnie od tego, czy usmażysz je na gorąco i posypiesz nim sałatkę, dodasz do kremowej lasagne, aby uzyskać coś wyjątkowego, czy też posiekasz je do sosu Bolognese - z wędzonym tofu możesz zrobić o wiele więcej.

Możesz również cieszyć się naszym wędzonym tofu jako substytutem mięsa do następnego gulaszu według sekretnego przepisu babci lub po prostu przygotowanym na patelni z cukinią i bakłażanem.

Dzięki swojemu wędzonemu smakowi, po usmażeniu na gorąco przypomina bekon, co czyni go idealnym dodatkiem do obfitego śniadania w najbliższą niedzielę.

Twój dostawca energii z roślin 

Organiczne wędzone tofu o smaku migdałowo-sezamowym jest nie tylko prawdziwym talentem, ale także składa się wyłącznie ze składników roślinnych. Dzięki swojemu ekscytującemu pikantnemu smakowi nie powinno go zabraknąć w żadnej kuchni. Przy okazji, możesz również użyć go na zimno i pokroić w plasterki jako dodatek do chleba lub jako podstawę do własnego smarowidła z tofu. Twoja kreatywność nie ma granic!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 780 /  187
Tłuszcz 12 g
w tym kwasy nasycone 1.9 g
Węglowodany 1.4 g
w tym cukry 1.4 g
Błonnik pokarmowy 2.9 g
Białko 17 g
Sól 0.22 g
Numer produktu: TOFU_007_T6
Data minimalnej trwałości 07.08.2024
Pochodzenie Słowenia
Pochodzenie (przetwarzanie) Słowenia
Pochodzenie organiczne Rolnictwo z / spoza UE
Zawartość 1.2 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260654786538
Karta katalogowa Specyfikacja
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne
EU Bio
SI-EKO-003
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Produkthinweis Obecnie w produkcie mogą występować niewielkie rozbieżności kolorystyczne.
Składniki 93% Tofu (56% SOJA*, woda, koagulant: chlorek magnezu) 3 % MIGDAŁY, 3 % SEZAM*, woda, sól *z upraw ekologicznych
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości GLUTENU i SELERA.
Opis handlowy Ekologiczne tofu wędzone z ziarnami migdałów i sezamem
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Organiczne tofu wędzone z migdałami i sezamem 6 x 200 g
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Tak, tofu można spożywać na surowo, ponieważ nie jest ono, ściśle rzecz biorąc, produktem surowym.
Aby uzyskać idealnie chrupiące tofu, wystarczy pokroić blok w plastry lub kostkę i smażyć na dużej ilości oleju przez około 3 minuty ze wszystkich stron. Rezultat: soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz.
Najbardziej znane rodzaje tofu to tofu jedwabiste, tofu naturalne i tofu wędzone. Silken tofu jest szczególnie miękkie i gładkie. Dlatego świetnie nadaje się do deserów wegańskich. Naturalne tofu jest twardsze i ma małe otwory. Można go łatwo kroić lub kruszyć, dlatego dobrze nadaje się do dań pikantnych. Wędzone tofu ma intensywnie wędzony i pikantny smak, dlatego jest idealną alternatywą, jeśli nie masz czasu na samodzielne marynowanie. Świetnie nadaje się do dań typu stir-fry i gulaszów jako substytut mięsa.
Podczas produkcji wędzonego tofu naturalne tofu jest wędzone w wędzarni nad drewnem, co nadaje mu delikatną, aromatyczną nutę dymu.

Produkcja

Anbaugebiet vorrangig in Südamerika
Anbaugebiet vorrangig in Südamerika

Ursprünglich kommt Soja aus China. Mittlerweile wird allerdings die Hälfte aller geernteten Sojabohnen aus südamerikanischem Anbau bezogen. Damit unser Tofu nicht einmal quer um die Welt gereist ist, bevor er bei Dir zu Hause ankommt, stellen wir ihn aus Sojabohnen her, die aus kontrolliert biologischem EU-Anbau stammen.

Die Sojapflanze
Die Sojapflanze

Bei der Sojapflanze handelt es sich um eine Pflanzenart aus der Familie der Schmetterlingsblütler, die den Hülsenfrüchten untergeordnet ist. Die Nutzpflanze kann bis zu 40 cm groß werden und trägt ovale Blätter.

Reifung auf stickstoffhaltigem Boden
Reifung auf stickstoffhaltigem Boden

Die Sojabohnen reifen in einer länglich grünen Hülse heran. Um diesen Reifeprozess nicht zu beeinträchtigen, ist es wichtig, dass die Pflanze über einen ausreichend stickstoffhaltigen Nährboten verfügt. Dieser ist ein wichtiger Baustein für die Entstehung von Soja-Eiweiß.

Ernte im Herbst
Ernte im Herbst

Nachdem die Sojabohnen ausgereift sind, können sie schließlich zwischen Mitte September und Anfang Oktober gedroschen und somit geerntet werden. Ob die Sojabohnen reif sind, erkennt man daran, dass sie beim Schütteln der Pflanze in den Hülsen rascheln.

Fun-Fact
Fun-Fact

Die beliebten Edamame beim Sushi-Laden um die Ecke sind übrigens nichts anderes als unreif geerntete Sojabohnen, die in Wasser gekocht und anschließend leicht gesalzen wurden.

Herstellung einer Milch-ähnlichen Flüssigkeit
Herstellung einer Milch-ähnlichen Flüssigkeit

Nach der Ernte werden die Sojabohnen zunächst in Einweichbehälter gegeben, wo sie innerhalb der nächsten Stunden stark aufquellen. Danach werden sie zu einer Flüssigkeit verarbeitet und denaturiert.

Verarbeitung zu Tofu
Verarbeitung zu Tofu

Unter Zugabe von Nigari als Gerinnungsmittel flockt die Flüssigkeit aus und es bildet sich neben Molke das hochwertige Sojaeiweiß. Aus dieser Masse entstehen in einem sogenannten Presskasten schließlich feste Tofu-Blöcke.

Räucherung
Räucherung

Durch die natürliche Räucherung mit Holzrauch entsteht das für Räuchertofu so bekannte feine Aroma.

Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Co inni mówią o Organiczne tofu wędzone z migdałami i sezamem 6 x 200 g

4.7/5

187 Oceny


144
31
7
1
4

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov
I

Isaora C.

23.01.2024

super!

Naprawdę polecam, to prawdziwa uczta! Nie sposób znaleźć tutaj tak dobrego jedzenia w tradycyjnym sklepie!

Anonimowy

17.11.2023

smakuje świetnie

Bardzo smaczne tofu. Lekko dymny smak, chrupiące dzięki sezamowi. Zamawiam bez wahania
T

Teresa C.

18.10.2023

Doskonały stosunek jakości do ceny

Uwielbiam tofu zwłaszcza wędzone Dziękuję koro tam gdzie mieszkam muszę wydostać się z mojej wioski i pojechać do miasta z tobą wszystko rozwiązałem

Anonimowy

22.09.2023

Xxxxxxxxxxxx

Kann ich noch nicht bewerten da ich das Produkt noch nicht getestet habe .
Aber aussehen tut es lecker.
C

Christiane A.

02.09.2023

super smaczne, na zimno i na ciepło

smakuje bardzo dobrze! Cena / wydajność jest ok
S

Sandrine D.

01.09.2023

Doskonały

Świetny smak, z lekko pikantnym sosem, uwielbiam!
M

MIA O.

10.08.2023

Wędzone tofu

Sehr erfeut. Bardzo zadowolony z asortymentu i metod płatności szybka wysyłka. Z przyjemnością polecam
G

Giada R.

07.08.2023

Smak zbyt mocny dla mw

Smak jak na mój gust był zbyt gorzki, był bardzo mocny, nie smakował mi, panierowany i pieczony lepiej.

KoRo GmbH

08.08.2023

Buon pomeriggio gentile cliente, grazie per aver recensito il prodotto. Accogliamo quanto dichiarato e ne terremo conto per migliorare l'articolo in futuro. Un caro saluto KoRo Italia

M

Mira W.

02.07.2023

Rozczarowany smakiem

Jestem fanką Taifun czy Tukan Tofu i chciałam dać im szansę. Niestety smak i konsystencja mnie nie przekonały. Smażone w sosie sojowym jest ok, ale nie na przekąskę. :/

KoRo GmbH

03.07.2023

Hej, bardzo dziękujemy za opinię. Bardzo nam przykro, że tofu nie trafiło w Twój gust. Jesteśmy pewni, że znajdziesz inną wersję, która przypadnie Ci do gustu. Wszystkiego najlepszego od zespołu KoRo :)

Anonimowy

29.04.2023

Nie mogę się doczekać, żeby to wypróbować.

Jeszcze nie próbowałam, ale mieszanka migdałów z sezamem wygląda tak dobrze 🤩

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również