🚨Uwaga: kończymy działalność w Polsce. 25 kwietnia to ostatni dzień na składanie zamówień! Po tym terminie kontakt z obsługą klienta będzie oczywiście wciąż możliwy.🚨

Organiczne nasiona rzodkiewki 1 kg

76,50 zł*

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Nasiona rzodkiewki nadające się do kiełkowania
  • Jakość ekologiczna
  • Delikatnie pikantny smak
  • Jako dodatek do chleba, dipów, zup i sałatek
  • 1 kg pojemnego opakowania

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni roboczych

Kup teraz: Organiczne nasiona rzodkiewki 1 kg

Kanapka jest coraz popularniejsza i podbija miejskie kawiarnie - naszym zdaniem słusznie! W końcu, co może być lepszego niż odpowiednia przekąska w towarzystwie różnych smarowideł i dipów? Myślimy na przykład o grubej kromce chleba wiejskiego posmarowanej naszą pastą z bakłażana - a czego brakuje do niezbędnej świeżości? Oczywiście, kiełki! Dzięki naszym organicznym nasionom rzodkiewki można w krótkim czasie wyhodować własne, świeże kiełki. Dla doskonałej przyjemności z pieczywa! Kup teraz kiełki rzodkiewki!

ABC rzodkiewki: różne odmiany

Rzodkiewka, podobnie jak kalarepa i brokuły, należy do rodziny krzyżowych. Być może nie jest to dla Ciebie prawdziwa nowina, ale w rzeczywistości istnieje całkiem sporo różnych odmian rzodkiewki do wyboru. Wymieńmy tylko kilka przykładów: odmiana Rambo, jak sama nazwa wskazuje, charakteryzuje się ostrym i pikantnym smakiem, natomiast odmiana Michelangelo ma średnio ostry smak, który staje się coraz ostrzejszy w miarę żucia. Nasze nasiona rzodkiewki noszą wspaniałą nazwę China Rose i są łagodniejszą odmianą na kiełki. Im dłuższy czas kiełkowania, tym są one łagodniejsze, a zatem nadają się również na przekąskę dla dzieci.

Łatwe kiełkowanie: ekologiczne nasiona rzodkiewki

Oto instrukcja postępowania: najpierw należy namoczyć nasiona przez 8 godzin, następnie odlać wodę i umieścić nasiona w słoiku do kiełkowania. Małe nasiona potrzebują 7-10 dni, aby wyrosnąć na smaczne, pikantne kiełki. Słoik z kiełkami powinien być umieszczony w temperaturze pokojowej i nie powinien być wystawiony na bezpośrednie działanie promieni słonecznych. W tym czasie kiełki należy płukać kilka razy dziennie. Uprawa kiełków jest szczególnie łatwa dzięki naszemu sprzętowi do kiełkowania: stojak do kiełkowania i sito do kiełkowania, które jest dołączone do słoika, zapewniają, że w słoiku nie ma zastoju wody i że nasiona nie pleśnieją. A więc do kiełków, gotowi, start! 1 kg nasion rzodkiewki wystarczy na długo.

Organiczne nasiona w KoRo   

Oczywiście w ofercie znajdują się nie tylko nasiona rzodkiewki, ale także inne nasiona nadające się do kiełkowania: wypróbuj naszych ekologicznych nasiona rzeżuchy. Możesz też kupić nasze pudełko z ekologicznymi kiełkami, w którym znajdują się różne odmiany, dzięki czemu nie musisz podejmować decyzji. Dzięki naszemu stojakowi na kiełki uprawa jest dziecinnie prosta, ale nasiona można również wykiełkować za pomocą zwykłej szklanki do kiełkowania. Należy się tylko upewnić, że nie doszło do zalania wodą.

Kup nasiona rzodkiewki 

Ogrodnik: odblokowano uprawę kiełków na poziomie wewnętrznym! Dzięki naszym organicznym nasionom rzodkiewki już po tygodniu uzyskasz chrupiące, świeże kiełki, które dodadzą niezbędnej świeżości Twoim zupom, dipom i smarowidłom o łagodnie pikantnym smaku - zamów już teraz! 
 Uwaga: pomimo starannej selekcji, w niektórych przypadkach mogą występować twarde nasiona.

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 0
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 0 g
w tym cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g

Samen 8 Stunden einweichen, Wasser abgießen, Samen in Keimschale/-glas geben, 7-10 Tage bei Raumtemperatur keimen lassen, mehrmals täglich durchspülen

Numer produktu: SPROSS_004
Data minimalnej trwałości 26.01.2026
Pochodzenie (przetwarzanie) Włochy
Pochodzenie organiczne Rolnictwo z UE
Zawartość 1 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260718297741
Karta katalogowa Specyfikacja
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne
EU Bio
PL-EKO-07
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Wykiełkowane kiełki należy przechowywać w lodówce i spożywać jak najszybciej.
Składniki 100 % nasion kiełkujących rzodkiewki China Rosa* *z upraw ekologicznych
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości GLUTENU, SOI, INNYCH ORZECHÓW, SELERU, GORCZYCY i SEZAMU.
Opis handlowy Ekologiczne nasiona kiełkujące rzodkiewki China Rosa (Raphanus Sativus)
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Pytania i odpowiedzi: Organiczne nasiona rzodkiewki 1 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Nasiona można przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu w chłodnym, ciemnym i chronionym przed światłem miejscu przez co najmniej 12 miesięcy.
Dzięki odpowiedniemu wyposażeniu samodzielna uprawa kiełków jest dziecinnie prosta: najpierw potrzebny jest odpowiedni słoik do kiełkowania. Nasz słoik Mason Jar o pojemności nieco poniżej jednego litra jest do tego odpowiedni. Aby zapobiec niehigienicznemu gromadzeniu się wody w słoiku na kiełki, ważne jest również przechowywanie słoika na kiełki do góry dnem i pod kątem podczas uprawy kiełków. Nasza rama słoika na kiełki wraz z sitem do kiełkowania zostały specjalnie zaprojektowane do tego celu. Dołączona tacka ociekowa wychwytuje również resztki wody po podlewaniu. Dzięki szklance do kiełków, sitku do kiełków i podstawce do kiełków jesteś idealnie wyposażony do własnej uprawy kiełków. Możesz także mieć pewność, że kiełkujące nasiona zawsze pozostaną świeże i higieniczne i będą mogły rozwijać się w idealnych warunkach na parapecie.
Istnieje niezliczona ilość odmian rzodkiewki... Aby wymienić tylko kilka: Odmiana Rambo wytwarza fioletowo-czerwone pędy, które wyróżniają się ostrym, pikantnym smakiem. Podobnie odmiany Red Hurricane i Radish Vulcano nie są przeznaczone dla osób o słabych nerwach. Smak odmiany Sango jest również lekko pikantny, ale staje się łagodniejszy wraz z dłuższym czasem kiełkowania. Dotyczy to również odmiany China Rose, którą można u nas nabyć. Jej smak można określić jako pikantny.
Tak, nasze nasiona rzodkiewki są organicznej jakości.
Czas namaczania nasion rzodkiewki wynosi 8 godzin. Następnie należy odlać wodę i umieścić nasiona w słoiku do kiełkowania. Pozwól nasionom kiełkować przez 7-10 dni w temperaturze pokojowej na parapecie, bez bezpośredniego światła słonecznego, i płucz je codziennie w tym czasie. Nasz stojak na kiełki i sito zapobiegają gromadzeniu się wody i rozwojowi pleśni w słoiku na kiełki. Zasadą jest, że kiełki mogą być spożywane, gdy sadzonka jest 2 do 3 razy dłuższa od nasiona.
Niektóre odmiany kiełków tracą znacznie smak po zamrożeniu i dlatego powinny być spożywane wyłącznie świeże. Dotyczy to zwłaszcza małych nasion, takich jak rzeżucha czy lucerna. Inne rodzaje kiełków można zamrażać bez żadnych problemów i bez zbytniego uszczerbku na ich smaku. Należy jednak pamiętać, że ich konsystencja będzie bardziej miękka po rozmrożeniu ze względu na wysoką zawartość wody. W każdym przypadku należy blanszować kiełki przed zamrożeniem. Włóż kiełki do wrzącej wody na około 3 minuty. Następnie wyjmij je z garnka łyżką cedzakową i natychmiast umieść w misce z lodowatą wodą. Ostudzone kiełki należy dobrze odsączyć na sicie przed umieszczeniem ich w torebce do zamrażania w zamrażarce.
Uprawiając kiełki w domu, należy upewnić się, że kiełkownica znajduje się w jasnym miejscu bez bezpośredniego światła słonecznego. Jeśli możesz uniknąć bezpośredniego światła słonecznego, parapet jest również idealny ze względu na świeże powietrze. Idealna temperatura pokojowa do uprawy kiełków powinna wynosić około 20°C, chociaż kiełki i sadzonki nie są tak wrażliwe pod tym względem.
Zbilansowana i zróżnicowana dieta jest przede wszystkim zdrowa. Nasze kiełki rzodkiewki zapewniają łagodnie pikantny aromat i dodatkową porcję świeżości w dipach i pastach do smarowania. Mogą być również doskonale używane jako dodatek do chleba.
Najlepiej jest spożywać świeżo wykiełkowane kiełki bezpośrednio. Jeśli nie jest to możliwe, można przechowywać je w lodówce przez krótki czas i zjeść tak szybko, jak to możliwe. Należy zachować ostrożność: Jeśli pojawi się pleśń, wykiełkowane nasiona należy natychmiast wyrzucić.
Kiełki odnoszą się do świeżo wykiełkowanych nasion roślin. Do kiełkowania nadają się niektóre rodzaje zbóż, roślin strączkowych i innych roślin.
Zwykle wystarczą 2-3 łyżki stołowe nasion. Upewnij się, że nasiona w słoiku do kiełkowania nie leżą zbytnio na sobie i mają wystarczająco dużo miejsca do spęcznienia.

Das kommt ganz auf die Sorte an. Die Radieschensprossen China Rose zeichnen sich durch einen milden, aber dennoch würzigen Geschmack aus.

Ważne jest, aby uważnie obserwować kiełki. Jeśli jednak między młodymi roślinami pojawią się białe plamki, niekoniecznie jest to powód do niepokoju. Białe włoski pojawiające się na nasionach to zazwyczaj tak zwane mikrokorzenie. Są one nieszkodliwe i normalnie rosną w glebie. Z kolei pleśń pojawia się początkowo tylko w jednym miejscu, a następnie powoli rozprzestrzenia się w ciągu kilku następnych dni.
Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Co inni mówią o Organiczne nasiona rzodkiewki 1 kg

4.8/5

5 Oceny


4
1
0
0
0

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov

Zadowolony klient 🙂

Anonimowy

10.09.2022

Smakują jak małe rzodkiewki, dzięki KoRo

Tak pikantne, pięknie wykiełkowały w krótkim czasie, smakują cudownie.

Niezadowolony klient 🙃

E

Elmar H.

05.09.2023

Dlaczego jest to obowiązkowe, jeśli jest opcjonalne!!!

Jestem pewien, że jest dobry. Przetestuję to zimą.

Anonimowy

21.04.2024

Super zdolność kiełkowania

Bardzo dobra zdolność kiełkowania. Zrobiłem otwory w pokrywce słoika po sosie jabłkowym i użyłem go jako pojemnika na kiełki. Za kilka dni będę mógł cieszyć się pierwszymi kiełkami. Płukać 2-3 razy dziennie.
L

Laurent M.

15.01.2024

Świetny smak, świetna jakość!

Polecany, wyjątkowy smak, zdecydowany faworyt w kiełkowanych nasionach.
A

Alexander S.

16.11.2023

Dobry produkt

Nie wszystko, ale pozwól mu kiełkować w ciemności przez pierwsze kilka dni
E

Elmar H.

05.09.2023

Dlaczego jest to obowiązkowe, jeśli jest opcjonalne!!!

Jestem pewien, że jest dobry. Przetestuję to zimą.

Anonimowy

10.09.2022

Smakują jak małe rzodkiewki, dzięki KoRo

Tak pikantne, pięknie wykiełkowały w krótkim czasie, smakują cudownie.

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również