🔥Uwaga: W temperaturze powyżej 25°C nasze produkty czekoladowe mogą się topić🔥

Organiczna quinoa ekspandowana 600 g

34,00 zł*

56,67 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Doskonała jako chrupiący, lekki topping
  • Pyszny składnik musli lub owsianki
  • Produkt wegański
  • Wydajne opakowanie
  • W 100% z upraw ekologicznych
Jakość: Organiczna quinoa ekspandowana 600 g
46,00 zł
34,00 zł
Rodzaj: Organiczna quinoa ekspandowana 600 g
34,00 zł
50,00 zł

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni

Data przydatności do spożycia: 30.05.2023

Kup teraz: Organiczna quinoa ekspandowana 600 g

Popcorn Inków: lekka, chrupiąca i pożywna quinoa jest naprawdę uniwersalnym produktem. Świetnie smakuje, zawiera dużo białka i jest całkowicie bezglutenowa. To doskonałe źródło energii, Dlatego nie powinno go zabraknąć w codziennej porcji musli.Dlatego nie powinno go zabraknąć w codziennej porcji musli. Nie na darmo quinoa była podstawowym pożywieniem peruwiańskich wojowników.

Quinoa ekspanduje pod wpływem ciśnienia i ciepła. W ten sposób powstaje lekkie, puszyste ziarno - doskonałe uzupełnienie diety. Równie dobrze smakuje w musli, a także w ciastach, z jogurtem, czy jako dodatek do sałatki.

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 1561 /  369
Tłuszcz 4.1 g
w tym kwasy nasycone 0.5 g
Węglowodany 71 g
w tym cukry 1.7 g
Błonnik pokarmowy 5.9 g
Białko 9.1 g
Salz 0.01 g
Numer produktu: QUI_011
Pochodzenie Peru, Boliwia, Ecuador
Pochodzenie (przetwarzanie) Polska
Pochodzenie organiczne Rolnictwo spoza UE
Zawartość 0.6 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260335838662
Karta katalogowa Specyfikacja
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne
PL-EKO-004
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Składniki 100 % quinoa ekspandowana* *z upraw ekologicznych
Zanieczyszczenia krzyżowe Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU.
Data przydatności do spożycia 30.05.2023
Opis handlowy Organiczna quinoa ekspandowana
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Organiczna quinoa ekspandowana 600 g
Nasza quinoa ma 369 kalorii na 100 g. Wszystkie składniki odżywcze można znaleźć w tabeli wartości odżywczych znajdującej się obok lub poniżej opisu produktu.
Quinoa to bardzo stara roślina uprawna i pseudozboże. Roślina ta jest uprawiana na wyżynach Andów od ponad 5 tysięcy lat i jest tam uważana za podstawowy składnik pożywienia. Komosa ptysiowa to mniej więcej "popcorn Inków", produkowany pod dużym ciśnieniem i w wysokiej temperaturze. Ziarno w wersji ptysiowej jest lekkie i zwiewne, dlatego świetnie nadaje się jako dodatek do potraw oraz do (słodkich) przepisów.
Zdrowy styl życia koncentruje się na zrównoważonej i zróżnicowanej diecie. Nasze quinoa pops to pyszny, lekki i zwiewny dodatek do jogurtu. Można je również stosować jako zamiennik zwykłej granoli, która zazwyczaj jest słodzona.
Najczęściej spotykana jestquinoa biała, która jest zwykle tańsza od innych odmian. Smak jest lekko orzechowy. Komosa czerwona ma podobny smak, ale jest nieco twardsza w dotyku i wymaga dłuższego czasu gotowania. Komosa czerwona, podobnie jak czarna, wymaga nieco dłuższego czasu gotowania. Ponieważ zachowuje swój kształt i ładnie wygląda, najlepiej stosować ją jako dodatek do sałatek. Sproszkowana quinoa, zwana również popcornem Inków, doskonale nadaje się na śniadanie.
Na naszej stronie znajdziesz wiele przepisów z wykorzystaniem kaszy quinoa. Wystarczy kliknąć na zakładkę "Wpisy na blogu" i przejrzeć szereg pysznych pomysłów: Na przykład Nutclusters lub Soy Crispy Bites. Oczywiście quinoa może być również stosowana jako lekki i chrupiący dodatek do Acai Smoothie Bowl lub Quinoa Cashew Porridge. Ziarno to wykorzystaliśmy również jako składnik naszej ekologicznej quinoa z ciemną jagodą w czekoladzie łamanej oraz ekologicznych wafli ryżowych pełnoziarnistych z 7 nasionami.
Quinoa ma orzechowy, łagodny smak, który szczególnie dobrze sprawdza się w daniach słodkich.
Quinoa należy do grupy tak zwanych "pseudozbóż" i dlatego jest naturalnie bezglutenowa. Ponieważ jednak quinoa wchodzi w kontakt z maszynami przetwarzającymi inne produkty zawierające gluten, może zawierać śladowe ilości glutenu.
Podobnie jak amarantus, komosa ryżowa uprawiana jest wyłącznie w Ameryce Środkowej i Południowej. Jest to bardzo stara roślina uprawna. Ponad 95% światowej produkcji pochodzi z Peru, Boliwii i Ekwadoru.

Varieties & Origin

White quinoa

Nowadays, white quinoa is the most common variety. Thanks to its gentle nutty taste, this grain can be combined with both savoury and sweet dishes.

Uprawy według krajów w tonach
Kraj Tony
Bolivien 71000
Peru 86000
Ecuador 2100
Chile 1100
Deutschland 7000

In 2018, more than 250,000 tons of quinoa were produced worldwide, and the market for quinoa is constantly growing. 95% of global production comes from Bolivia, Peru and Ecuador. The quinoa grain originates from the Andes, and it was a staple food of the Incas. Quinoa belongs to the Amaranthaceae family and is therefore gluten-free. Moreover, this pseudo grain is rich in protein, as well as unsaturated fatty acids and minerals.

Produkcja

Rozwój cen "Organiczna quinoa ekspandowana 600 g"

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

4.9/5

87 Oceny


91%
9%
0%
0%
0%
Barbara M.  | 28.06.2022

Bardzo smaczne.

Super smak.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Myriam V.  | 24.06.2022

Bajecznie!!!

Doskonała jakość, pachnie i smakuje wspaniale, bardzo dobry stosunek jakości do ceny.Gorąco polecam

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
SIMONETTA R.  | 22.06.2022

Doskonały stosunek jakości do ceny

Już kiedyś zamawiałem, ta sproszkowana Quinoa jest doskonała i ma bardzo kuszącą cenę! Idealny dodatek do mojej porannej mieszanki płatków śniadaniowych, a także do jogurtu.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Sanaz N.  | 21.06.2022

Smakuje bardzo dobrze....

W sam raz do mojego jogurtu lub twarogu. Smakuje bardzo dobrze.....

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Petra B.  | 24.04.2022

Jako składnik moich porannych płatków śniadaniowych, organiczna komosa ryżowa jest niezastąpiona.

Jakość jest bardzo dobra.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Anonym  | 18.02.2022

Są bardzo smaczne w musli! Jednak

Są bardzo smaczne w musli! Muszę jednak sprawdzić, do czego jeszcze można je wykorzystać ;)

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Anonym  | 10.02.2022

-

-

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Anonym  | 09.02.2022

Cena wydajność pasuje

Cena wydajność pasuje

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Anonym  | 04.02.2022

-

-

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Anonym  | 30.01.2022

Lecker und gesund

Für Pancakes, Müsli, Joghurt und Co, aber auch zum Backen, einfach universell einsetzbar.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert

Klienci kupili również