🚨Uwaga: kończymy działalność w Polsce. 26 kwietnia to ostatni dzień na składanie zamówień! Po tym terminie kontakt z obsługą klienta będzie oczywiście wciąż możliwy.🚨

Marcepan bez dodatku cukru 1 kg

76,50 zł*

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Słodzony syropem maltitolowym zamiast rafinowanego cukru
  • Idealny do pieczenia i dekorowania
  • Wegański
  • Charakterystyczny słodko-orzechowy smak
  • Pakiet wartościowy w niskiej cenie

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni roboczych

Kup teraz: Marcepan bez dodatku cukru 1 kg

Jak wisienka na torcie z lukrem, szlachetna marcepanowa polewa należy do urodzinowego tortu. To, co zwykle oznacza sporą porcję dodatkowych kalorii, w KoRo jest teraz dostępne w wersji nisko słodzonej dla świadomych koneserów: w naszym sklepie internetowym można teraz zamówić marcepan bez dodatku cukru.

 


Marcepan do formowania, pieczenia lub samodzielnego spożywania

Czy to ciasteczka marcepanowe, marcepanowy chleb czy marcepanowe ziemniaki - trudno sobie wyobrazić okres przedświąteczny bez tej orzechowej masy. Ale marcepan smakuje dobrze o każdej porze roku: na przykład na Wielkanoc małe marchewki z marcepanu trafiają na cudownie soczyste ciasto marchewkowe, ustępując miejsca innym marcepanowym postaciom i kształtom w zależności od okazji. Ponadto marcepan jest idealny do pieczenia lub może być stosowany jako deser w jogurtach, lodach i dżemach. Słodka pasta migdałowo-cukrowa - pardon: słodka pasta migdałowa - smakuje również dobrze w czystej postaci. W przeciwieństwie do oryginału marcepan KoRo nie zawiera cukru rafinowanego. Przyjemną słodycz zapewnia niskokaloryczna substancja słodząca maltitol. Czynnik przyjemności i możliwe zastosowania pozostają bez zmian.

 


Kup marcepan bez dodatku cukru

Aromatyczne migdały najlepszej jakości są najważniejszym składnikiem naszego delikatnego marcepanu. Marcepan oryginalnie pochodzi z krajów arabskich. Przez długi czas ten importowany przysmak był zarezerwowany wyłącznie dla królów Europy. Na szczęście te czasy już minęły i pyszny marcepan jest teraz dostępny dla każdego. Marcepan bez dodatku cukru jest jednak nadal rzadkością na rynku. Ale i w tym przypadku udało nam się zmienić kierunek: nie musisz już samodzielnie przygotowywać marcepanu bez cukru rafinowanego. Pozwól nam obsłużyć Cię po królewsku i zamów marcepan bez dodatku cukru wygodnie do swojego domu. A najlepsze jest to, że dzięki niskiej cenie pakietu oszczędzasz dwa razy więcej. Na co więc czekasz? Wypróbuj naszą nową, nisko słodzoną odmianę marcepanu. Kup teraz marcepan bez dodatku cukru!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 1718 /  410
Tłuszcz 28 g
w tym kwasy nasycone 2.1 g
Węglowodany 41 g
w tym cukry 2.5 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe 36 g
Błonnik pokarmowy 5.6 g
Białko 12 g
Sól 0 g
Numer produktu: MARZI_001
Data minimalnej trwałości 12.08.2024
Pochodzenie
Pochodzenie (przetwarzanie) Dania
Zawartość 1 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260654786231
Karta katalogowa Specyfikacja
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki 54% MIGDAŁY, substancja słodząca: syrop maltitolowy; substancja utrzymująca wilgoć: sorbitol; substancja konserwująca: sorbinian potasu; woda; zawiera naturalny cukier z MIGDAŁÓW.
Zanieczyszczenia krzyżowe No further allergens contained according to EU Regulation 1169/2011.
Opis handlowy Marcepan z dodatkiem słodzika
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Marcepan bez dodatku cukru 1 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Marcepan i dieta nie idą w parze? Nie zgodzimy się z tym. Dzięki niskokalorycznemu zamiennikowi cukru - maltitolowi, nasz marcepan nie staje się od razu bezkaloryczną przekąską low-carb, ale nawet osoby dbające o dietę mogą nadal cieszyć się naszą niskosłodzoną wersją marcepana.
Masa marcepanowa składa się zwykle z migdałów i cukru i jest zazwyczaj bezglutenowa. W naszym wariancie marcepanu o obniżonej zawartości cukru rafinowany cukier zastąpiliśmy słodzikiem maltitolem, który jest również naturalnie bezglutenowy. Jednak w trakcie procesu nadziewania może dojść do zanieczyszczenia krzyżowego glutenem - dlatego nie określamy bezpośrednio naszego marcepanu jako bezglutenowego. Produkt nie jest zatem odpowiedni dla osób z celiakią.
Tak, marcepan jest zazwyczaj wegański. Masa marcepanowa składa się zazwyczaj z mielonych migdałów i cukru. W naszym wariancie marcepanu o obniżonej zawartości cukru zastąpiliśmy cukier rafinowany substancją słodzącą - maltitolem. Substytut cukru jest również wegański, dlatego nasz marcepan bez dodatku cukru doskonale nadaje się do stosowania w diecie wegańskiej.
Migdały naturalnie zawierają cukier i dlatego już teraz mają słodki, orzechowy smak. Do naszego marcepanu nie dodajemy rafinowanego cukru, a dodatkową słodycz uzyskujemy dzięki niskokalorycznemu syropowi maltitolowemu. Substancja słodząca spożywana w nadmiarze może mieć działanie przeczyszczające.
100 g naszego marcepanu ma 410 kcal i 41 g węglowodanów. Zawartość cukru, wynosząca 2,5 g na 100 g marcepanu, jest znacznie niższa niż w przypadku porównywalnych produktów marcepanowych. Dokładne wartości odżywcze można znaleźć po prawej stronie opisu produktu oraz na opakowaniu.
Nasz marcepan ma termin przydatności do spożycia wynoszący dziewięć miesięcy. To, jak długo marcepan zachowa trwałość, zależy w dużej mierze od prawidłowego przechowywania: Marcepan powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu.
Marcepan wywodzi się z krajów Orientu. Marcepan został przywieziony do Europy w średniowieczu z odległych krajów pochodzenia, prawdopodobnie głównie z dzisiejszego Iranu. Długa droga transportu to już jednak przeszłość: marcepan KoRo jest produkowany w Danii i dostarczany do Niemiec już zapakowany w hermetyczne opakowanie.
W porównaniu z większością produktów marcepanowych marcepan KoRo nie zawiera rafinowanego cukru. Migdały naturalnie zawierają niewielkie ilości cukru. Dodatkową słodycz zapewnia niskokaloryczny syrop maltitolowy w naszych marcepanach o obniżonej zawartości cukru (2,5 g na 100 g). Substytut cukru sprawia, że nasz marcepan jest niskosłodzoną alternatywą dla Twoich ulubionych marcepanowych dzieł.
Marcepan bez dodatku cukru może być używany na wiele sposobów i nadaje się tak samo jak prawdziwy marcepan do pieczenia, wałkowania i dekorowania ciast lub modelowania figurek marcepanowych. Aby lepiej przetworzyć marcepan, można go podgrzać w kuchence mikrofalowej przez około 30 sekund przy mocy 500 W. Oprócz ciepła, do zmiękczania marcepanu nadaje się również zimno. Zawiń marcepan w wilgotny ręcznik i włóż do lodówki na około dwie godziny. Jeśli masa jest zbyt miękka, dodaj odrobinę cukru pudru, aby związać wilgoć i utwardzić marcepan. Kiedy marcepan osiągnie właściwą konsystencję, należy wykazać się kreatywnością: nasz marcepan jest idealny jako niskosłodzony słodzik do deserów lub nadaje ciastom i babeczkom orzechową nutę. Marcepan jest również wspaniały do wyrobu domowych czekoladek, herbatników i biszkoptów. Dzięki wariantowi marcepanu o obniżonej zawartości cukru te dzieła stanowią doskonały prezent dla świadomych żywieniowo smakoszy z kręgu Twoich przyjaciół i rodziny. Oczywiście marcepan można również spożywać bez dodatku cukru.
Marcepan powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania marcepan można przechowywać w lodówce. Spowoduje to, że ciasto będzie twardsze i przed użyciem należy je ugniatać na ciepło. Marcepan można również zamrozić, aby przedłużyć jego trwałość.
Tak, eksperci ds. żywienia uważają, że niewielkie ilości marcepanu nie stanowią problemu w okresie ciąży i karmienia piersią. Substancje słodzące, takie jak maltitol, zawarte w naszym marcepanie, są również nieszkodliwe w okresie ciąży i karmienia piersią w normalnych ilościach stosowanych w gospodarstwie domowym. Nasz marcepan jest również produkowany bez wody różanej, która często zawiera alkohol.
Marcepan bez dodatku cukru 1 kg
Berlińska pasta marcepanowa z 56 % migdałów 1 kg
Oceny
Cena 76,50 zł* 54,00 zł*
Numer artykułu MARZI_001 MARZI_010
Cechy wegetariański, wegański wegetariański, wegański
Zutaten 54% MIGDAŁY, substancja słodząca: syrop maltitolowy; substancja utrzymująca wilgoć: sorbitol; substancja konserwująca: sorbinian potasu; woda; zawiera naturalny cukier z MIGDAŁÓW. 56% MIGDAŁY, cukier, woda, syrop cukru inwertowanego, substancja utrzymująca wilgoć: inwertaza
Energie (kcal) 410 474
Zucker 2,5 34
Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Powiązane przepisy
Łatwy
10 Min.
Marcepanowy mus makowy
Marcepanowy mus makowy
L
Lena

Co inni mówią o Marcepan bez dodatku cukru 1 kg

4.7/5

120 Oceny


103
9
1
3
4

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov

Zadowolony klient 🙂

Anonimowy

05.10.2021

Jestem przeszczęśliwa!

Uwielbiam marcepan. Niestety, ze względów zdrowotnych od 17 lat jestem na diecie bezcukrowej, więc gdy głód stawał się zbyt silny, tylko od czasu do czasu pozwalałam sobie na porcję wielkości paznokcia, ale z poczuciem winy.
Na szczęście te czasy już minęły, ponieważ ten marcepan bez cukru jest po prostu wspaniały! Jest miękki i gładki w obróbce, nic się nie kruszy, a w ustach jest jak masło, bez uczucia piasku, ale naprawdę rozpływa się. Ale najbardziej fantastyczny jest smak: ma naprawdę naturalny migdałowy smak, subtelną słodycz i nie ma żadnego sztucznego posmaku. Niektórzy producenci drogich, markowych, przesłodzonych produktów powinni wziąć przykład z ich książki!

Niezadowolony klient 🙃

Anonimowy

29.09.2022

Słabe podejście do marcepanu

Bezsmakowa masa. Nie czuję smaku marcepanu.

G

Geert V.

03.04.2024

Mmmmmmmmm super delikatny topowy produkt

Dobry bardzo dobry topowy produkt, cena ma dla mnie mniejsze znaczenie jeśli jakość jest najwyższa jak w przypadku tego marcepanu
B

Barbara K.

11.02.2024

Super smaczne

Marcepan jest przepyszny. Zamawiałam go już kilka razy i jestem bardzo zadowolona

Anonimowy

05.02.2024

Leider war es ausverkauft

Gelb kam schnell zurück. Sehr zufrieden

Anonimowy

26.01.2024

Super Produkt

Ein Traum von einem Produkt, Preis vollkommen angemessen

Anonimowy

23.01.2024

Bardzo dobry smak i konsystencja!

Idealny do pieczenia rogalików migdałowych :)
H

Helena G.

14.12.2023

Idealny do przygotowywania świątecznych słodyczy

Bardzo ładny marcepan. Podoba mi się, że nie zawiera białego cukru
M

Melissa F.

10.12.2023

Nie ma na co narzekać, jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości. Maltitol po prostu nie jest idealny.

Zupełnie nie rozumiem gorszych ocen i wypowiedzi tutaj! [...]Nie smakowałby jak marcepan i dlatego zostałby wyrzucony - absolutnie niezrozumiałe. Smakuje, kto by pomyślał, jak migdały! Wystarczy kilka kropel aromatu gorzkich migdałów, który każdy zna z wypieków, aby uzyskać "typowy marcepan". Dobrze ugniataj i, w zależności od gustu, dodawaj więcej kropli, aż uzyskasz pożądany smak. Odejmuję tylko jedną gwiazdkę, ponieważ maltitol nie jest tolerowany, być może można znaleźć coś lepiej tolerowanego. Przy 50 g marcepanu mam już spore problemy żołądkowo-jelitowe, a szkoda!
M

Melissa S.

16.11.2023

Dobry produkt

Bardzo dobry dla diabetyków. Smak nie jest bardzo słodki, mniej słodki niż normalny marcepan.
M

Michaela M.

20.07.2023

Dobry marcepan

Super, nie za słodkie i bez Zuckerzusatz👍🏻 dla odmiany
A

Aenne D.

07.07.2023

Prawie jak prawdziwy marcepan

Po prostu kremowy i jednocześnie jędrny. Łatwo się z nim pracuje. Ale co najważniejsze, marcepan smakuje naprawdę pysznie.

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również