🔥Uwaga: W temperaturze powyżej 25°C nasze produkty czekoladowe mogą się topić🔥

Mąka migdałowa odolejona 1 kg

74,00 zł*

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Smakuje słodko i delikatnie orzechowo
  • Wysoka zawartość błonnika (15 g/100 g)
  • Wysoka zawartość białka (38 g/100 g)
  • Z blanszowanych migdałów
  • Idealny składnik do pieczenia
Rodzaj: Mąka migdałowa odolejona 1 kg
39,00 zł
42,00 zł
74,00 zł
22,00 zł
35,00 zł
20,00 zł
27,00 zł
3,00 zł
5,00 zł

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni

Data przydatności do spożycia: 30.04.2023

Kup teraz: Mąka migdałowa odolejona 1 kg

Oprócz mąki arachidowej i kokosowej, w żadnej kuchni nie powinno zabraknąć mąki migdałowej. Przynajmniej jeśli chcesz przygotować swoje wypieki z mąki, która oprócz cudownie słodkiego i orzechowego smaku, ma wysoką zawartość białka i błonnika. Mąka produkowana jest w 100% z blanszowanych migdałów i może być wykorzystywana na wiele sposobów w gotowaniu i pieczeniu. Dzięki naszemu opakowaniu 1 kg będziesz mieć zapas, którego potrzebujesz do wielu pomysłów na liście "przepisów z mąką migdałową", które wkrótce się pojawią. Kup teraz naszą orzechową mąkę migdałową!

Mąka orzechowa z odcedzonych migdałów

Nasza mąka migdałowa jest delikatnie wytwarzana z blanszowanych migdałów, które w procesie produkcji są mocno odolejane. W rezultacie otrzymujemy mąkę o orzechowo-słodkim smaku, która jest idealna do pieczenia i gotowania. Należy jednak zaznaczyć, że mąka ta nie może być stosowana jako 100% zamiennik mąki pszennej. Często zaleca się zastąpienie mąką migdałową jedynie około 20 % mąki pszennej. Ponieważ ten ostatni wiąże więcej płynów ze względu na wysoką zawartość błonnika, należy upewnić się, że dodajemy odpowiednią ilość płynu. Ciasto nie powinno być jednak zbyt mokre! Teoretycznie brzmi to skomplikowanie, ale w praktyce jest o połowę gorsze i warte zachodu, bo mąka migdałowa wzbogaca Twoje kreacje o aromatyczną, orzechową nutę.

Przepisy z mąką migdałową

Nasza mąka migdałowa może być używana w podobny sposób jak mąka pszenna, dlatego doskonale nadaje się jako składnik ciast, kulek energetycznych, chleba, deserów, spodów do pizzy i muffinów. Możesz również dodać łyżkę mąki migdałowej do swojego smoothie, aby go doprawić i zagęścić konsystencję. Mąka ta jest również wspaniała w naleśnikach speculoos - które, nawiasem mówiąc, smakują fantastycznie nie tylko w okresie Bożego Narodzenia. Czy to ciasto migdałowe, pizza bez pszenicy, czy też Twoje własne wypieki - zaszalej z naszą delikatną mąką migdałową!

Kup mąkę migdałową w KoRo

Mąka migdałowa to orzechowa odmiana od zwykłych mąk pszennych. Wykonany w 100% z migdałów, wzbogaca Twoją kuchnię o aromatyczny smak i różnorodne zastosowanie. Jeśli dodatkowo pamiętamy o wysokiej zawartości białka i błonnika, czekoladowe brownies smakuje jeszcze lepiej. Kiedy już nabierzesz ochoty na słodkie i orzechowe ciasteczka, nie będziesz w stanie daleko zajść z małymi paczuszkami mielonych migdałów z supermarketu. Dlatego w praktycznym opakowaniu możesz zamówić 1 kg mąki migdałowej. Twój portfel będzie przy tym zadowolony. Kup teraz mąkę migdałową!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 1611 / 384
Tłuszcz 13 g
w tym kwasy nasycone 1.1 g
Węglowodany 7 g
w tym cukry 1.3 g
Błonnik pokarmowy 15 g
Białko 38 g
Sól 0.02 g
Numer produktu: MEHL_014
Pochodzenie Stany Zjednoczone
Zawartość 1 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260335837078
Karta katalogowa Specyfikacja
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki 100% mąka z MIGDAŁÓW
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości GLUTENU, innych ORZECHÓW oraz NASION SEZAMU.
Data przydatności do spożycia 30.04.2023
Opis handlowy Mąka migdałowa
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Mąka migdałowa odolejona 1 kg
Nasza mąka migdałowa zawiera 7 g węglowodanów na 100 g. W porównaniu z tradycyjną mąką pszenną zawiera około 87-95% mniej węglowodanów.
Migdały mielone to, jak sama nazwa wskazuje, migdały, które zostały zmielone. Z kolei mąka migdałowa jest wytwarzana z migdałów pozbawionych oleju. Dzięki usunięciu oleju zawiera mniej tłuszczu niż mielone migdały.
Nasza częściowo odtłuszczona mąka migdałowa ze 100% blanszowanych migdałów stanowi dobrą alternatywę dla tradycyjnych mąk. Nasza mąka migdałowa jest odolejana w delikatnym procesie produkcyjnym. Drobno zmielona, czysta mąka trafia do hermetycznego opakowania. Szczególną cechą naszej mąki migdałowej jest nie tylko jej wszechstronność i elastyczność zastosowania. W opakowaniu o wartości 1 kg można również zaopatrzyć się w tę pyszną mąkę. Mąka migdałowa zyskuje coraz większą popularność jako wymyślny składnik wypieków i potraw - a także świetnie sprawdza się w porannym smoothie. Słodki, orzechowy smak mąki z pewnością wzbogaci Twoje ulubione przepisy.
O tak! Mąka migdałowa zawiera 38 g białka na 100 g, dzięki czemu ma wysoką zawartość białka. Z tego powodu można go również wspaniale włączyć do przepisów kulinarnych po treningu siłowym.
Tak, nasza mąka migdałowa jest wegańska. W końcu składa się w 100% z migdałów! Z tego względu doskonale nadaje się również do stosowania w diecie wegetariańskiej lub wegańskiej.
Mąka migdałowa, podobnie jak mąka pszenna, może być używana do pieczenia. Choć nie można w 100% zastąpić mąki pszennej mąką migdałową, można ją włączyć do wielu popularnych przepisów. Należy zauważyć, że mąka migdałowa ma lekko słodkawy, orzechowy smak i wiąże znacznie więcej wody niż zwykła mąka pszenna.
Mąkę migdałową należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nasze słoiki kuliste idealnie nadają się do hermetycznego przechowywania.
W wielu przepisach na makarony mąka migdałowa oznacza w rzeczywistości zmielone migdały. Użycie w tym przypadku mąki migdałowej jest raczej nieodpowiednie, ponieważ jest ona pozbawiona oleju, a zatem bardziej sucha niż mielone migdały. Dlatego zaleca się a) dostosuj ilość płynnych składników, b) użyj naszych mielonych migdałów lub c) użyj naszych blanszowanych migdałów. Można je następnie umieścić w blenderze, przecedzić przez sito i gotowe - mamy zmielone migdały do ciasta na makaron.
Migdały są naturalnie bezglutenowe. Do zanieczyszczenia krzyżowego glutenem może jednak dojść podczas procesu napełniania, ponieważ nasze napełniacze przetwarzają również żywność zawierającą gluten. Z tego powodu nie określamy naszej mąki migdałowej jako bezglutenowej.
Jeśli w czasie ciąży spożywasz mąkę migdałową w normalnych ilościach, nie widzimy żadnego problemu. W razie wątpliwości należy jednak zawsze zasięgnąć porady lekarza.
100 g mąki migdałowej ma 384 kcal. Dokładne informacje o wartościach odżywczych można znaleźć obok lub pod opisem produktu oraz na opakowaniu produktu.
Rozwój cen "Mąka migdałowa odolejona 1 kg"

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

4.9/5

141 Oceny


94%
5%
0%
0%
1%
CLAUDINE M.  | 06.08.2022

Idealna dieta keto

Bardzo drobna, odolejoną mąka idealna do wypieku ciast, zastępująca mąkę pszenną

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Natalie K.  | 29.07.2022

Idealny do pieczenia

Nigdzie indziej nie mogę dostać lepszej ceny za jakość i ilość. Nie mogę narzekać. Uwielbiam też zamykane opakowania!

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Iris P.  | 18.07.2022

naprawdę ^perfekcyjne.

Mielenie jest niezwykle drobne, ta mąka migdałowa wygląda jak klasyczna mąka pszenna. Ja używam pół mąki migdałowej i pół pszennej i wychodzą z tego lekkie placki.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Rossella M.  | 08.07.2022

Migdały bez nadmiaru tłuszczu

Pysznie miękka

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Alexandra P.  | 03.07.2022

Jakość i praktyczność produktu

Bardzo zadowolony z mojego zakupu, produkt wysokiej jakości. Produkt jest wysokiej jakości i jest bardzo łatwy w użyciu. Jestem bardzo zadowolona z jakości produktu.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Anne-Sophie D.  | 01.06.2022

Doskonały produkt

Doskonale

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
FRANÇOISE F.  | 30.05.2022

Ciekawy smak migdałów

Bardzo przydatny do pieczenia keto i pieczenia chleba keto. Bardzo subtelny smak migdałów. Nie ma nic do powiedzenia na temat ceny.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Irene C.  | 04.05.2022

żywność, której nie powinno zabraknąć w spiżarni

Uwielbiam tę mąkę, podobnie jak mąkę orzechową! Mąka nie zawiera oleju, co jest bardzo przydatne w dniach low-carb (które robię, gdy nie trenuję). Są one również bardzo przydatne, ponieważ mają tendencję do wchłaniania większej ilości płynów i umożliwiają przygotowanie naprawdę sycących śniadań/przekąsek z zaledwie kilku składników!

3 Person(en) fanden diese Information hilfreich
LAURE B.  | 03.05.2022

Bardzo się cieszę, że znalazłem go na Koro i że jest dobrej jakości, ponieważ jest to rzadko spotykany produkt.

Doskonałe dla diety keto, low carb i bezglutenowej. Niezbędny dla osób ograniczających węglowodany. Świetny produkt, świetna cena. Trudno je znaleźć w sklepach.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert
Magdalena R.  | 25.04.2022

Super zamiennik mąki

Świetny zamiennik dla zwykłej mąki. Wchłania ona nieco lepiej płyn i do pieczenia nie potrzeba tyle mąki migdałowej, co zwykłej mąki. Ma słodszy posmak, dlatego lepiej nadaje się do pieczenia ciast i słodkich potraw.

Sei der/die Erste, der diese Bewertung als hilfreich markiert

Klienci kupili również