Składniki
- Daktyle Medjool: 18 sztuk
- Solone orzeszki ziemne: 150 g
- połówki orzeszków ziemnych: 6 sztuk
- Dropsy czekoladowe bez cukru: 50 g
- Olej kokosowy: 1 łyżeczka
- Miąższ laski wanilii: 0,5 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Zmiksuj daktyle, orzeszki ziemne i miąższ wanilii w blenderze wysokoobrotowym na gładką masę. W masie powinny pozostać małe kawałki.
Krok 2
Z masy uformuj rękami kulki, dodając w razie potrzeby odrobinę wody.
Krok 3
Uformować 6 kulek i umieścić w lodówce na około 1/2 godziny.
Krok 4
Rozpuść czekoladę i olej kokosowy w kąpieli wodnej i obtocz w nich kulki. Wciśnij połówkę orzeszka ziemnego w czekoladę.