Chcesz otrzymywać ekskluzywne oferty, pyszne przepisy i rekomendacje produktów? Zapisz się do naszego newslettera!

Stewia 100 g

85,50 zł*

855,00 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Stewia w proszku
  • Bezkaloryczna alternatywa dla cukru
  • Około 310-330 razy słodsza od cukru rafinowanego
  • Do słodzenia owsianki, smoothie, ciastek i nie tylko
  • 98 % zawartość rebaudiozydu A
Wpisz swój e-mail w poniższym polu, a my powiadomimy Cię, gdy produkt będzie ponownie dostępny.
Przesyłając ten formularz akceptuję Regulamin sklepu oraz Politykę prywatności.

Przewidywany termin ponownej dostępności 12.04.2024. Rzeczywisty termin może się różnić o 1-2 dni.

Kup teraz: Stewia 100 g

Jeśli jesteś osobą, która nie może się oprzeć słodkiemu smakowi, ale chcesz ograniczyć spożycie cukru, stewia jest dla Ciebie idealnym rozwiązaniem. Nasza bardzo drobna stewia w proszku nie zawiera kalorii, dzięki czemu stanowi idealną alternatywę dla tradycyjnego cukru. Ponadto jej moc słodzenia jest 310 do 330 razy większa niż cukru, więc wystarczy niewielka ilość, aby osłodzić desery bez dodawania kalorii. Wypróbuj naszą stewię już teraz!

Co to jest stewia?

Stewia, czyli stevia rebaudiana, jest naturalnym słodzikiem zawierającym głównie glikozydy stewiolowe. Stewia pochodzi z Paragwaju, gdzie istnieje długa tradycja wykorzystywania jej właściwości słodzących.

Stosowanie stewii KoRo jako substancji słodzącej

Na naszej stronie znajdziesz wiele innych alternatyw dla cukru: między innymi ksylitol, erytrytol, cukier kokosowy, cukier daktylowy. Jednak stewia staje się coraz bardziej popularna jako bezkaloryczna alternatywa o 300-krotnie większej mocy słodzącej niż cukier rafinowany. Można je dodawać do koktajli, smoothie, ciast, owsianki, porannej kawy lub czekolady. A jeśli masz ochotę na słodycze, użyj stewii do przygotowania gofrów, naleśników lub puddingu ryżowego.

Zamów stewię KoRo online

Słodyczą są nie tylko nasi klienci, ale także nasza stewia w proszku zawierająca 98 % Rebaudiozydu A. Rebau... Co? Rebaudiozyd A jest glikozydem stewiolowym występującym w liściach stewii wraz z jedenastoma innymi rodzajami glikozydów. Ogólnie rzecz biorąc, glikozydy stewiolowe to grupa substancji słodzących pochodzących z rośliny stewii, znana również jako dodatek o numerze E960. Nasz słodzik jest idealny do słodyczy, deserów, napojów czy owsianki, a swoją popularność zawdzięcza temu, że nie zawiera kalorii i jest około 300 razy słodszy od cukru. Wypróbuj naszą stewię w 100 g i dodaj idealny słodki akcent do swoich ulubionych przepisów.

Numer produktu: ZUCKER_013
Data minimalnej trwałości 16.05.2026
Pochodzenie Chiny
Zawartość 0.1 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260718294481
Karta katalogowa Specyfikacja
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Składniki 100% substancja słodząca: glikozydy stewiolowe (98% rebaudiozyd A). Moc słodząca 1 g stewii w proszku odpowiada ok. 300 g cukru. Może mieć efekt przeczyszczający, jeśli jest spożywany w nadmiarze.
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości GLUTENU, ORZECHÓW ZIEMNYCH, SOI, MLEKA (LAKTOZY), innych ORZECHÓW i SEZAMU.
Opis handlowy Słodzik stołowy na bazie glikozydów stewiolowych (E960)
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Stewia 100 g
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Drobny proszek można stosować do słodzenia różnych potraw i napojów: Roślinna substancja słodząca może być stosowana w owsiankach, twarogach, jogurtach, wypiekach i deserach.
Aby maksymalnie wydłużyć okres przechowywania, proszek należy przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed światłem słonecznym. Prawidłowo przechowywana alternatywa cukrowa ma okres przydatności do spożycia wynoszący co najmniej 36 miesięcy od daty pakowania.
Rebaudiozyd A jest glikozydem stewiolowym, który występuje głównie w liściach stewii po stewiozydzie. Nasza stewia w proszku ma bardzo wysoką zawartość rebaudiozydu A, wynoszącą 98%.
Według Niemieckiej Pomocy Diabetykom oraz Stowarzyszenia Niemieckich Doradców i Trenerów w zakresie Cukrzycy (VDBD) stewia jest tylko warunkowo zalecana dla diabetyków. Dlatego przed spożyciem należy skonsultować się z lekarzem.
Nasza stewia jest około 310-330 razy słodsza od cukru rafinowanego, dlatego do słodzenia wystarcza nawet niewielka jej ilość. Najlepiej jest powoli wyczuwać drogę, stosując najmniejsze ilości. Uwaga: Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający!
Tak, nasza delikatna stewia w proszku jest wegańska!
Ta alternatywa dla cukru ma bardzo dobre wartości odżywcze, ponieważ nie zawiera ani kalorii, ani węglowodanów, ani tłuszczu. Tak więc w tym przypadku "liczba zero" jest zdecydowanie komplementem!
Aby schudnąć, kluczem do sukcesu jest zazwyczaj deficyt kalorii. Oczywistą zaletą stewii w proszku jest to, że nie zawiera kalorii i może być stosowana jako doskonała alternatywa dla cukru rafinowanego.
Nasza stewia w proszku jest 310-330 razy słodsza od cukru rafinowanego i słodzi wypieki, jogurty, owsianki, ciastka itp. Ta alternatywa dla cukru nie zawiera kalorii, jest wegańska i nie zawiera laktozy. Prawdziwy bohater!

Produkcja

Stevia: ein süßes Plänzchen
Stevia: ein süßes Plänzchen

Stevia stammt ursprünglich aus Südamerika, wo es beispielsweise für die Herstellung von Mate verwendet wird. Dank seiner Süßkraft ist es auch unter dem Namen "Honigkraut" oder "Süßkraut" bekannt. Die Süßkraft der Blätter geht hauptsächlich von den beiden Steviolglykosiden Steviosid und Rebaudiosid A aus, die Ende des 19. Jahrhunderts von dem Chemiker Ovidio Rebaudi entdeckt wurden.

Der Stevia-Anbau
Der Stevia-Anbau

Die Stevia-Pflanze mag es am liebsten sonnig bis halbschattig und gedeiht hervorragend im mediterranen Klima. Der Boden sollte am besten lehmig-sandig und die Pflanze stets mit Wasser versorgt sein.Trockenheit mag das zarte Plänzchen nämlich gar nicht.

Von der Pflanze zum Pulver
Von der Pflanze zum Pulver

Um aus der Pflanze das feine, süße Pulver zu gewinnen, bedarf es eines langen Prozesses: Dabei wird den Blättern unter anderem Wasser entzogen. Getrocknet verpackt geht es dann in die große Fabrik, wo die Blätter anschließend gereinigt und gefiltert werden.

Der Feinschliff mit hochmodernen Maschinen
Der Feinschliff mit hochmodernen Maschinen

Um Stevioside und Rebaudioside aus den Stevia Blättern zu extrahieren, werden hochmoderne Destillations- und Extraktionsanlagen eingesetzt. Das Ergebnis ist eine konzentrierte Form des pflanzlichen Süßungsmittels!

Unser Stevia kann schon bald bei Dir einziehen
Unser Stevia kann schon bald bei Dir einziehen

Nachdem das fertige Produkt auf Qualität geprüft wurde, wird das Steviapulver verpackt und kommt ins Lager. Bei uns eingetroffen, geht es direkt in den Versand zu Dir nach Hause, wo Du Stevia zum Süßen von Porridge, Tee, Backwaren und Co einsetzen kannst.

Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Co inni mówią o Stewia 100 g

4.7/5

13 Oceny


12
0
0
0
1

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov

Zadowolony klient 🙂

Anonimowy

13.04.2022

Zastępuje duże ilości cukru

Te 100 g powinno wystarczyć na kilka lat. 1g odpowiada 300g cukru, więc dozowanie jest trudne i dlatego najlepiej nadaje się jako zamiennik dużych ilości cukru (na przykład ciast). Nie znalazłem żadnych wad pod względem smaku.

Niezadowolony klient 🙃

Anonimowy

28.01.2023

W każdym razie nic dla mnie

... spróbowałem mini czubka palca i wyrzuciłem całość: tak niesamowicie słodkie i dziwne

D

Denis A.

23.09.2023

Dobry produkt

Opakowanie 100 g, które zapewni Ci energię na długi czas, ponieważ jest 300 razy słodsze niż standardowy cukier! 300 razy słodszy. Ma jednak lekki posmak. Dla reszty jest idealny. Polecam kupować miarki od 1 do 3g. I uważać, żeby się nie zmarnował, bo przy cenie 200€ za kg byłoby szkoda... :)

Anonimowy

18.07.2023

Świetna stewia, bardzo wysoka moc słodzenia - słodsze są tylko małe cycki

Z taką samą ilością cukru byłbym już grubą świnią

Anonimowy

06.06.2023

Produkt wysokiej jakości, stewia w czystej postaci.

Z lekkim posmakiem lukrecji, produkt ten ma bardzo wysoką moc słodzenia (około 300 razy większą niż zwykły cukier) i nadaje się do wszystkich rodzajów przygotowania, pod warunkiem, że ilość użytego cukru jest dostosowana. Doskonały produkt sprzedawany przez Koro, biorąc pod uwagę, że w tej czystej postaci i w tej cenie jest niemożliwy do znalezienia.

Anonimowy

07.02.2023

Dobra

Doskonały produkt w dobrej cenie. Zawsze używam go do słodzenia herbat ziołowych, nie ma dziwnego ani nieprzyjemnego posmaku. Polecam

Anonimowy

28.01.2023

W każdym razie nic dla mnie

... spróbowałem mini czubka palca i wyrzuciłem całość: tak niesamowicie słodkie i dziwne

Anonimowy

01.12.2022

Bardzo dobry zamiennik cukru

Myślę, że to świetna alternatywa, szczególnie dla osób z zaburzeniami metabolicznymi lub dla dzieci.

Anonimowy

28.09.2022

Bardzo zadowolony

Bardzo zadowolony z zakupu. Poważna firma, szybka dostawa, świetne ceny ... nie mogłem prosić o więcej ...

Anonimowy

06.07.2022

bardzo dobry, bez posmaku

Bardzo lubię tę stewię! Szczypta tej stewii w proszku i herbata, kawa, deser... są słodkie. jest słodka - doskonały produkt!

Anonimowy

13.04.2022

Zastępuje duże ilości cukru

Te 100 g powinno wystarczyć na kilka lat. 1g odpowiada 300g cukru, więc dozowanie jest trudne i dlatego najlepiej nadaje się jako zamiennik dużych ilości cukru (na przykład ciast). Nie znalazłem żadnych wad pod względem smaku.

Anonimowy

22.02.2022

Wreszcie czysty produkt!

Kiedyś dostałem stewię od kolegi z Chin - 500 g! Wytrzymywały około 5-6 lat ;-)
Od tego czasu szukałem stewii, ale w zwykłych sklepach zawsze jest tylko mieszanka stewii z domieszkami zwiększającymi objętość. Dlaczego tak jest?
Jestem bardzo szczęśliwa, że znów znalazłam "źródło" czystej stewii.
Dla wszystkich początkujących: należy uważać przy otwieraniu i dekantacji, stewia jest pylista, a pył jest również niezwykle słodki ;-)- Ja zawsze używam osłony na usta i nos (od niedawna dostępna w rozsądnej cenie ;-) ) lub pracuję pod maską kuchenki.

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również