Chcesz otrzymywać ekskluzywne oferty, pyszne przepisy i rekomendacje produktów? Zapisz się do naszego newslettera!

Mus migdałowy, brązowy 6 x 500 g

263,25 zł*

87,75 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • W 100 % z nieobranych migdałów
  • Bez dodatku cukru i soli - naturalnie zawiera cukier
  • Przyjemny smak palony
  • Pysznie kremowy
  • Wszechstronny w zastosowaniu: jako dodatek do deserów lub do przyprawiania potraw
Ilość

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni roboczych

Kup teraz: Mus migdałowy, brązowy 6 x 500 g

Jedno jest pewne: niewiarygodnie kremowa konsystencja sprawia, że nasz ciemny mus migdałowy rozpływa się w ustach. Zauważysz to najpóźniej wtedy, gdy smak migdałów będzie stawał się coraz bardziej intensywny z każdą łyżką musu.

Biały czy brązowy mus migdałowy?

Teraz obok białego musu migdałowego możesz także spróbować brązowego musu migdałowego. Pytanie za 100 punktów: jaka jest różnica między białym a brązowym musem migdałowym?  Do produkcji białego musu (także jasnego) wykorzystywane są migdały obrane ze skórki. W przypadku brązowego musu migdałowego przetwarzane są nieobrane pestki migdałów. Przy produkcji brązowego musu migdałowego pestki nie są blanszowane, tylko lekko prażone. W ten sposób nasz nowy ciemny mus migdałowy wyróżnia się mocnym smakiem migdałów. 

Kup ciemny mus migdałowy KoRo

Nasz brązowy mus migdałowy nie zawiera aromatów, barwników oraz konserwantów. Nie dodajemy też do niego oleju palmowego ani soli – mus migdałowy to 100 % migdałów, które z natury zapewniają kremową konsystencję.

Przepisy z musem migdałowym

Mus orzechowy doskonale nadaje się do pieczywa, ale nie tylko. Czy to na ciepło, czy na zimno, na słodko czy wytrawnie – brązowy mus migdałowy to doskonała baza, a czasem nawet zamiennik dla wielu wegańskich przepisów. Nadaje się on doskonale do aromatyzowania i wzbogacania sosów, dipów czy warzywnych dań. Ponadto sprawdzi się jako składnik smoothies oraz wypieków. A czymże byłaby owsianka bez odrobiny naszego pysznego musu migdałowego?

Mus migdałowy domowej roboty?

Wolisz sam zrobić mus migdałowy? Ale przecież już się tym zajęliśmy za Ciebie! Trudno o bardziej kremową konsystencję dla naszego uniwersalnego musu. Jakby tego było mało, kupując nasz pyszny mus orzechowy w dużym słoiku, oszczędzasz również pieniądze i jednocześnie unikasz niepotrzebnych odpadów opakowaniowych. Mimo to chcesz zrobić własny mus? Nie ma problemu! Weź kilka obranych lub nieobranych migdałów i zmiel je w blenderze, aby uzyskać własny mus migdałowy. A jeśli jednak zdecydujesz się na zakup naszego brązowego musu migdałowego w naszym sklepie, to jeszcze nie jest za późno!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 2471 /  598
Tłuszcz 50 g
w tym kwasy nasycone 4 g
Węglowodany 10 g
w tym cukry 5 g
Błonnik pokarmowy 12 g
Białko 21 g
Sól 0 g
Numer produktu: MUS_021_T6
Data minimalnej trwałości 30.07.2024
Pochodzenie Stany Zjednoczone, Australia, Chile, Włochy, Hiszpania, Portugalia, Pakistan, Afganistan
Pochodzenie (przetwarzanie) Niemcy
Zawartość 3 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260718290445
Karta katalogowa Specyfikacja
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze pokojowej, a po otwarciu w chłodnym miejscu. W przypadku osadzenia się oleju wymieszać.
Składniki 100 % MIGDAŁÓW
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW ZIEMNYCH, innych ORZECHÓW i SEZAMU.
Opis handlowy Mus migdałowy z nieobranych i prażonych migdałów
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Mus migdałowy, brązowy 6 x 500 g
Keine Suchergebnisse vorhanden.
100 g naszego musu z brązowych migdałów ma 639 kcal i 4,6 g węglowodanów. Dokładne wartości odżywcze brązowego musu migdałowego można znaleźć obok lub pod opisem produktu oraz na opakowaniu produktu.
Różnica polega na tym, że w przypadku brązowego musu migdałowego, ziarna migdałowe są przetwarzane razem ze skórką. Są one lekko prażone, a nie blanszowane.
Przecier świetnie nadaje się jako smarowidło na kanapki, do bezpośredniego jedzenia ze słoika, ale także do dań wytrawnych lub do przygotowania własnego mleka migdałowego.
Nasz mus migdałowy składa się w 100 % z nieobranych migdałów. Wiele konwencjonalnych przecierów orzechowych zawiera olej palmowy, który jest tanim składnikiem ułatwiającym ich rozsmarowywanie. Nasza migdałowa masa tego nie wymaga, więc w słoiku nie ma dosłownie nic oprócz migdałów. W naszym brązowym musie migdałowym nie ma ani cukru, ani soli, ani żadnych innych środków aromatyzujących, barwiących czy konserwujących. I jedno jest pewne: niewiarygodnie kremowa konsystencja naszego orzechowego musu w ogóle na tym nie ucierpiała.
Migdały są naturalnie bezglutenowe. Ponieważ jednak nasz mus migdałowy nie posiada specjalnego certyfikatu bezglutenowości, wolimy nie używać tego określenia.
Przetworzone migdały pochodzą z USA (Kalifornia), Australii, Chile, Włoch, Hiszpanii, Portugalii, Pakistanu i Afganistanu. Ostatecznie są one przetwarzane w Niemczech.
Po otwarciu mus migdałowy należy przechowywać w lodówce.
Tak, nasz mus migdałowy jest wegański. Składa się wyłącznie z prażonych orzechów migdałów.
Mus migdałowy, brązowy 6 x 500 g
Chrupiący mus migdałowy 6 x 500 g
Mus migdałowy, biały 6 x 500 g
Oceny
Cena 263,25 zł* 222,75 zł* 209,25 zł*
Numer artykułu MUS_021_T6 MUS_119_T6 MUS_005_T6
Zawartość 3 kilogram 3 kilogram 3 kilogram
Cena podstawowa 87,75 zł* / 1 kilogram 74,25 zł* / 1 kilogram 69,75 zł* / 1 kilogram

Sorten & Herkunft

mandel_1920x1920xiSOjaXZcI1ah

18-20 p

Migdały te są olbrzymami wśród migdałów. Od 18 do 20 ziaren migdałów stanowi jedną uncję (1 uncja to 28,35 g). Nic dziwnego, ponieważ mają one szerokość od 15 do 17 mm. 20-22 p

Globalna produkcja migdałów jest wyraźnie zdominowana przez Kalifornię. Ale dlaczego właśnie Kalifornia, gdzie wytwarzane jest 2/3 światowej produkcji? Wynika to prawdopodobnie z połączenia dużej powierzchni upraw, mechanicznie odbywających się zbiorów i porównywalnie niskich płac. Ponadto, w przeciwieństwie do wielu innych części świata, wody w Kalifornii jest pod dostatkiem. Tak więc liderem w produkcji migdałów są USA, następnie Hiszpania, Maroko, Iran i Turcja. Każdego roku na całym świecie uprawia się około 2,2 miliona ton migdałów!

Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Co inni mówią o Mus migdałowy, brązowy 6 x 500 g

4.9/5

2131 Oceny


1984
115
18
3
11

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov
J

Julia G.

27.03.2024

Super lecker

Najlepsze masło migdałowe na świecie. Zarówno do pieczenia, jak i jako smarowidło. Może być nawet używane do produkcji karmelu bez cukru.
T

Tobias S.

23.03.2024

Najlepsze masło migdałowe!

Dla mnie to najlepsze masło migdałowe, jakie można kupić. Bardzo smaczne, bardzo kremowe, a stosunek ceny do jakości w 6-paku jest również najlepszy!

Anonimowy

22.03.2024

Lubię kupować je ponownie i ponownie!

Smakuje bardzo dobrze, a cena jest w sam raz! :)
S

Simon H.

21.03.2024

Najlepsze masło migdałowe jakie znam!

Najlepsze masło migdałowe jakie znam. Super kremowe i przyjemnie orzechowe dzięki zmielonym łupinom.

Anonimowy

20.03.2024

Bardzo smaczne brązowe masło migdałowe

Najwyższa jakość i dobry stosunek jakości do ceny.
C

Carmen N.

20.03.2024

Doskonały dodatek do musli i innych potraw oraz świetny składnik do wypieków lub smoothie!

Uwielbiam je! Nie wyobrażam sobie życia bez brązowego masła migdałowego, czy to w musli, w smoothie, aby było bardziej kremowe, czy na naleśnikach. Najlepsza polewa!
N

Nina E.

19.03.2024

Must-have w sklepowej szafce :)

Brązowe masło migdałowe to mój ulubieniec wszech czasów. Czy to jako dodatek do owsianki, czy już wymieszane, zmieszane z wodą jako baza sosu, z plasterkami jabłka na przekąskę, ... Top!

Anonimowy

19.03.2024

Najlepszy w swoim rodzaju

Najlepsze. Lubimy go tak bardzo, że właśnie zamówiliśmy go ponownie.

Anonimowy

17.03.2024

Proste i skuteczne!

Bardzo dobry na tostach z czerwonymi owocami i bogaty w białko! Świetny na śniadanie, a co więcej, ma 0 dodatku cukru, więc jest pyszny bez szkody dla organizmu! Uwielbiam!
K

Katrin L.

16.03.2024

najlepsza pasta migdałowa...

Masło migdałowe jest wyjątkowo kremowe i aromatyczne. Próbowałam wielu past migdałowych, ale ta jest dla mnie najlepsza. Jest również najtańsza i dlatego jest moim absolutnym faworytem. Wskazówka: wymieszaj twaróg z puree i odrobiną miodu i posmaruj chleb. Lepsze niż jakakolwiek forma orzechowego kremu nugatowego :-)).

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również