Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni roboczych
Kup teraz: Mus migdałowy, brązowy 6 x 500 g
Jedno jest pewne: niewiarygodnie kremowa konsystencja sprawia, że nasz ciemny mus migdałowy rozpływa się w ustach. Zauważysz to najpóźniej wtedy, gdy smak migdałów będzie stawał się coraz bardziej intensywny z każdą łyżką musu.
Biały czy brązowy mus migdałowy?
Teraz obok białego musu migdałowego możesz także spróbować brązowego musu migdałowego. Pytanie za 100 punktów: jaka jest różnica między białym a brązowym musem migdałowym? Do produkcji białego musu (także jasnego) wykorzystywane są migdały obrane ze skórki. W przypadku brązowego musu migdałowego przetwarzane są nieobrane pestki migdałów. Przy produkcji brązowego musu migdałowego pestki nie są blanszowane, tylko lekko prażone. W ten sposób nasz nowy ciemny mus migdałowy wyróżnia się mocnym smakiem migdałów.
Kup ciemny mus migdałowy KoRo
Nasz brązowy mus migdałowy nie zawiera aromatów, barwników oraz konserwantów. Nie dodajemy też do niego oleju palmowego ani soli – mus migdałowy to 100 % migdałów, które z natury zapewniają kremową konsystencję.
Przepisy z musem migdałowym
Mus orzechowy doskonale nadaje się do pieczywa, ale nie tylko. Czy to na ciepło, czy na zimno, na słodko czy wytrawnie – brązowy mus migdałowy to doskonała baza, a czasem nawet zamiennik dla wielu wegańskich przepisów. Nadaje się on doskonale do aromatyzowania i wzbogacania sosów, dipów czy warzywnych dań. Ponadto sprawdzi się jako składnik smoothies oraz wypieków. A czymże byłaby owsianka bez odrobiny naszego pysznego musu migdałowego?
Mus migdałowy domowej roboty?
Wolisz sam zrobić mus migdałowy? Ale przecież już się tym zajęliśmy za Ciebie! Trudno o bardziej kremową konsystencję dla naszego uniwersalnego musu. Jakby tego było mało, kupując nasz pyszny mus orzechowy w dużym słoiku, oszczędzasz również pieniądze i jednocześnie unikasz niepotrzebnych odpadów opakowaniowych. Mimo to chcesz zrobić własny mus? Nie ma problemu! Weź kilka obranych lub nieobranych migdałów i zmiel je w blenderze, aby uzyskać własny mus migdałowy. A jeśli jednak zdecydujesz się na zakup naszego brązowego musu migdałowego w naszym sklepie, to jeszcze nie jest za późno!
Średnie wartości odżywcze | w 100 g g |
---|---|
Wartość energetyczna (w kj/kcal) | 2471 / 598 |
Tłuszcz | 50 g |
w tym kwasy nasycone | 4 g |
Węglowodany | 10 g |
w tym cukry | 5 g |
Błonnik pokarmowy | 12 g |
Białko | 21 g |
Sól | 0 g |
Numer produktu: | MUS_021_T6 |
---|---|
Data minimalnej trwałości | 30.07.2024 |
Pochodzenie | Stany Zjednoczone, Australia, Chile, Włochy, Hiszpania, Portugalia, Pakistan, Afganistan |
Pochodzenie (przetwarzanie) | Niemcy |
Zawartość | 3 kg |
Producent | KoRo |
EAN/GTIN | 4260718290445 |
Karta katalogowa | Specyfikacja |
Śladowe ilości | Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości |
Dostawa | Czas dostawy |
Firma |
KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Przechowywanie | Przechowywać w temperaturze pokojowej, a po otwarciu w chłodnym miejscu. W przypadku osadzenia się oleju wymieszać. |
Składniki | 100 % MIGDAŁÓW |
Zanieczyszczenia krzyżowe | Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW ZIEMNYCH, innych ORZECHÓW i SEZAMU. |
Opis handlowy | Mus migdałowy z nieobranych i prażonych migdałów |
Uwagi odnośnie etykiety | Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu. |
Prasa i dystrybutorzy | Pobierz zdjęcia |
Mus migdałowy, brązowy 6 x 500 g | Chrupiący mus migdałowy 6 x 500 g | Mus migdałowy, biały 6 x 500 g | |
Oceny | |||
Cena | 263,25 zł* | 222,75 zł* | 209,25 zł* |
Numer artykułu | MUS_021_T6 | MUS_119_T6 | MUS_005_T6 |
Zawartość | 3 kilogram | 3 kilogram | 3 kilogram |
Cena podstawowa | 87,75 zł* / 1 kilogram | 74,25 zł* / 1 kilogram | 69,75 zł* / 1 kilogram |
Sorten & Herkunft
18-20 p
Migdały te są olbrzymami wśród migdałów. Od 18 do 20 ziaren migdałów stanowi jedną uncję (1 uncja to 28,35 g). Nic dziwnego, ponieważ mają one szerokość od 15 do 17 mm. 20-22 p
Globalna produkcja migdałów jest wyraźnie zdominowana przez Kalifornię. Ale dlaczego właśnie Kalifornia, gdzie wytwarzane jest 2/3 światowej produkcji? Wynika to prawdopodobnie z połączenia dużej powierzchni upraw, mechanicznie odbywających się zbiorów i porównywalnie niskich płac. Ponadto, w przeciwieństwie do wielu innych części świata, wody w Kalifornii jest pod dostatkiem. Tak więc liderem w produkcji migdałów są USA, następnie Hiszpania, Maroko, Iran i Turcja. Każdego roku na całym świecie uprawia się około 2,2 miliona ton migdałów!
Oto jak cena zmieniała się w czasie
Wszystkie informacje bez gwarancji!
Zaloguj się
Super lecker
Najlepsze masło migdałowe!
Lubię kupować je ponownie i ponownie!
Najlepsze masło migdałowe jakie znam!
Bardzo smaczne brązowe masło migdałowe
Doskonały dodatek do musli i innych potraw oraz świetny składnik do wypieków lub smoothie!
Must-have w sklepowej szafce :)
Najlepszy w swoim rodzaju
Proste i skuteczne!
najlepsza pasta migdałowa...
Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!
Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!