🚨Uwaga: kończymy działalność w Polsce. 26 kwietnia to ostatni dzień na składanie zamówień! Po tym terminie kontakt z obsługą klienta będzie oczywiście wciąż możliwy.🚨

Organiczna mąka sojowa 1 kg

25,88 zł*

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Prażona pełnotłusta mąka sojowa
  • Lekko orzechowy smak
  • 90 % mniej węglowodanów niż w przypadku mąki pszennej*
  • Wysoka zawartość białka
  • Nadaje się również jako wegański substytut jajka oraz do sosów
Wpisz swój e-mail w poniższym polu, a my powiadomimy Cię, gdy produkt będzie ponownie dostępny.
Przesyłając ten formularz akceptuję Regulamin sklepu oraz Politykę prywatności.

Przewidywany termin ponownej dostępności 13.05.2024. Rzeczywisty termin może się różnić o 1-2 dni.

Kup teraz: Organiczna mąka sojowa 1 kg

Znowu zapomniałeś kupić w sklepie jajka? W takim przypadku potrzebny jest godny zamiennik. Jak dobrze, że pewien produkt wszedł właśnie do oferty KoRo. Nasza organiczna mąka sojowa zastępuje jajko w cieście i wiąże sosy jak gdyby nigdy nic. A tak poza tym, to naprawdę ulepsza Twoje ciasta. Nasza prażona mąka sojowa ma wysoką zawartość białka - 41 g na 100 g produktu. Kup teraz organiczną mąkę sojową!

Pełnotłusta mąka sojowa w jakości ekologicznej

Jak robimy mąkę z naszej ekologicznej soi? Bardzo proste: najpierw soja jest czyszczona i obierana. Następnie ziarna są kruszone i prażone, zanim w ostatnim etapie je zmielimy. W efekcie otrzymujemy pełnotłustą mąkę sojową. Oznacza to, że nie usunęliśmy żadnego dodatkowego tłuszczu z mąki sojowej, ale kochamy ją taką, jaka jest. Prażona mąka sojowa smakuje orzechowo-słodowo i ma charakterystyczny własny smak. Aby nie czuć jej smaku podczas pieczenia, zalecamy zastąpienie mąką sojową jedynie 20-30% mąki w przepisie. Być może trzeba będzie użyć nieco więcej płynu.

Prażona mąka sojowa jako substytut jajka

Zamiast patrzeć, jak nasiona chia lub siemię lniane pęcznieją, możesz również użyć naszej organicznej mąki sojowej, aby wymieszać szybki substytut jajka. Aby to zrobić, wymieszaj czubatą łyżkę mąki sojowej z dwiema łyżkami wody aż do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie dodaj tę mieszankę do reszty ciasta. To prawie tak szybkie jak mieszanie z wegańskim zamiennikiem jajka z naszego sklepu!

Ciasto z mąką sojową?

Gdybyś miała zrobić ciasto używając tylko prażonej mąki sojowej, prawdopodobnie nie smakowałoby tak dobrze. W tym przypadku mąka pszenna lub migdałowa chyba bardziej tu pasują. Możesz też być odważny i wypróbować ekscytujące odmiany, takie jak mąka ze słodkiego ziemniakamąka z ciecierzycy lub mąka z teffu. Scena jest twoja!

Kup organiczną mąkę sojową

Organiczna mąka sojowa wiąże Twoje sosy, zastępuje jajka i przekonuje wysoką zawartością białka w klasycznym cieście tortowym! Nie zapominajmy: zawartość węglowodanów jest o 90% niższa niż w przypadku mąki pszennej.* Nasz niepokonany mistrz na każdej arenie mąki: kup teraz prażoną mąkę sojową!

*Nasza organiczna mąka sojowa ma 7 g węglowodanów na 100 g produktu. Dla porównania, konwencjonalna mąka pszenna ma około 70 g węglowodanów na tę samą ilość. Oznacza to, że zawartość węglowodanów w prażonej mące sojowej jest o 90 % niższa.

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 1716 /  412
Tłuszcz 21 g
w tym kwasy nasycone 2.9 g
Węglowodany 7 g
w tym cukry 3 g
Błonnik pokarmowy 19 g
Białko 41 g
Sól 0 g
Numer produktu: SOJA_016
Data minimalnej trwałości 08.10.2024
Pochodzenie Austria
Pochodzenie (przetwarzanie) Austria
Pochodzenie organiczne Rolnictwo z UE
Zawartość 1 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260718299615
Karta katalogowa Specyfikacja
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne
EU Bio
PL-EKO-07
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki 100 % SOJA* *z upraw ekologicznych
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości GLUTENU, SOI, ORZECHÓW i SEZAMU.
Opis handlowy Ekologiczna mąka sojowa z obłuskanych i prażonych ziaren soi
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Pytania i odpowiedzi: Organiczna mąka sojowa 1 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Aby szybko zastąpić jajko, wymieszaj czubatą łyżkę stołową mąki sojowej z dwiema łyżkami wody do uzyskania gładkiej konsystencji.
Nasza ekologiczna mąka sojowa zawiera 7 g węglowodanów na 100 g produktu. Dla porównania: zwykła mąka pszenna zawiera około 70 g węglowodanów w tej samej ilości. Wszystkie wartości odżywcze można znaleźć w tabeli obok lub pod opisem produktu.
Mąka sojowa to - jak sama nazwa wskazuje - mąka wytwarzana z nasion soi. Ma wysoką zawartość białka - 40%, a jednocześnie o 90% mniej węglowodanów w porównaniu z mąką pszenną. Oprócz pieczenia można go używać jako wegańskiego substytutu jajka oraz jako spoiwa do sosów. Aby uzyskać mąkę sojową, ziarna soi są najpierw czyszczone, a następnie obłuskiwane. Następnie są one miażdżone i prażone przed zmieleniem.
Nasza ekologiczna mąka sojowa zawiera wyłącznie składniki, które naturalnie nie zawierają glutenu. Niemniej jednak, w zależności od regionu uprawy, do nieświadomego zanieczyszczenia ziarnem zawierającym gluten może dojść podczas zbiorów lub przetwarzania. Dlatego nie deklarujemy, że nasza mąka sojowa jest bezglutenowa.
Zdrowy styl życia obejmuje zrównoważoną i zróżnicowaną dietę. Dlatego nie uważamy za przydatne klasyfikowanie poszczególnych produktów żywnościowych jako "zdrowe" lub "niezdrowe" per se. Jak zawsze, "równowaga jest kluczem"! Organiczna mąka sojowa zyskuje u nas uznanie ze względu na wysoką zawartość białka i niższą zawartość węglowodanów w porównaniu z mąką pszenną. Można go używać do pieczenia, jako zagęszczacza sosów lub jako wegańskiego zamiennika jajka.
Najbardziej znana jest mąka sojowa jako wegański substytut jajka. Aby zastąpić jajko, wymieszaj jedną czubatą łyżkę stołową mąki sojowej z dwiema łyżkami stołowymi wody. Jak każda mąka, nasza ekologiczna mąka sojowa może być również używana do pieczenia. Mąką sojową można zastąpić do jednej trzeciej mąki w przepisach bez zmiany konsystencji lub smaku wypieków. Przy okazji, zagęszczanie sosów mąką sojową również działa znakomicie!
Prażona mąka sojowa ma lekko orzechowy smak. Aby zapobiec wysuwaniu się na pierwszy plan smaku mąki w wypiekach, zalecamy zastąpienie mąką sojową tylko około jednej trzeciej mąki w przepisie.
Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Powiązane przepisy

Co inni mówią o Organiczna mąka sojowa 1 kg

4.9/5

14 Oceny


12
2
0
0
0

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov

Zadowolony klient 🙂

Anonimowy

21.12.2022

Super jakość

Ekologiczna mąka sojowa już po otwarciu torebki tak pięknie pachnie. Użyłam jej do zrobienia wytrawnych naleśników. Jeden typ z dymką i jajkiem, a drugi z szynką i serem. Oba wyszły dobrze i są bardzo smaczne. Ilość mąki sojowej do mąki pszennej do ciasta na naleśniki powinna wynosić 1 do 2.

Niezadowolony klient 🙃

Anonimowy

26.01.2024

Perfekte Proteinquelle

Als Pfannkuchen als Ersatz für herkömmliches Mehl perfekte Proteinquelle.

M

Matthias H.

08.03.2024

Pasuje, wszystko zgodnie z opisem

dobra jakość, byłby jeszcze ładniejszy w opakowaniu bez plastiku

Anonimowy

26.01.2024

Perfekte Proteinquelle

Als Pfannkuchen als Ersatz für herkömmliches Mehl perfekte Proteinquelle.
L

Laura S.

04.12.2023

Dobra jakość!

Drobno zmielony, dobrze wiąże i ma neutralny smak. Używam go jako zamiennika jajek do naleśników i wegańskiej pannade.
T

Tim Q.

13.11.2023

Bardzo gorąco polecam

Jest bardzo smaczny, bogaty w białko i prawie w ogóle nie czuć go na przykład w naleśnikach. Gorąco polecam.
K

Kerstin Z.

27.08.2023

Aby polecić

Ponieważ nie jestem fanem białka w proszku, chcę urozmaicić swoją kuchnię tym produktem. Proszek bardzo ładnie pachnie i dobrze smakuje, co nie zawsze ma miejsce w przypadku innych produktów. Dobry stosunek ceny do jakości.

Anonimowy

31.01.2023

Pyszne białka

Szukałem roślinnych źródeł białka i natrafiłem na ten produkt. Smak jest łagodny i można go dobrze łączyć z orzechami i owocami np. w rodzaju kaszy.

Anonimowy

20.01.2023

Super produkt!

Uwielbiam je do pieczenia.

Anonimowy

27.12.2022

Jestem bardzo zadowolony

Świetny produkt. Zrobiłam z nim pierogi. Wszystko było idealne.

Anonimowy

21.12.2022

Super jakość

Ekologiczna mąka sojowa już po otwarciu torebki tak pięknie pachnie. Użyłam jej do zrobienia wytrawnych naleśników. Jeden typ z dymką i jajkiem, a drugi z szynką i serem. Oba wyszły dobrze i są bardzo smaczne. Ilość mąki sojowej do mąki pszennej do ciasta na naleśniki powinna wynosić 1 do 2.

Anonimowy

20.12.2022

Genual

Świetnie nadaje się do pieczenia i jako zamiennik jajka

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również