Chcesz otrzymywać ekskluzywne oferty, pyszne przepisy i rekomendacje produktów? Zapisz się do naszego newslettera!

Organiczny cukier trzcinowy panela 1 kg

37,13 zł*

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Cukier trzcinowy
  • Oryginalny z Kolumbii
  • W 100 % z upraw ekologicznych
  • Organiczna jakość
  • Świetnie sprawdza się podczas gotowania, pieczenia i na osłodzenie potraw
Wpisz swój e-mail w poniższym polu, a my powiadomimy Cię, gdy produkt będzie ponownie dostępny.
Przesyłając ten formularz akceptuję Regulamin sklepu oraz Politykę prywatności.

Przewidywany termin ponownej dostępności 29.03.2024. Rzeczywisty termin może się różnić o 1-2 dni.

Kup teraz: Organiczny cukier trzcinowy panela 1 kg

Sok z trzciny cukrowej ugotowany na syrop - brzmi dość nierafinowanie, prawda? To jest dokładnie to, co powinno być! Ponieważ cukier nie zawsze musi być przetwarzany na cukier granulowany. Po zagotowaniu soku z trzciny cukrowej, a następnie sproszkowaniu, powstaje cukier trzcinowy w całości, bez usuwania wielu zawartych w nim mikroskładników odżywczych i karmelowego koloru. Innymi słowy, bez przechodzenia przez proces rafinacji. Tak więc "nierafinowany" w tym przypadku oznacza całkiem fajny, sprytny i elegancki! Żarty na bok: nasz organiczny cukier trzcinowy panela ma taką samą moc słodzenia jak cukier granulowany, ale jest mniej przetworzony. Masz ochotę wypróbować nowy słodzik? Kup już teraz!

Pieczenie i gotowanie z wykorzystaniem zamienników cukru

W przeciwieństwie do cukru, który pozyskuje się z buraków cukrowych, również występujących w tym regionie, sok z trzciny cukrowej można przetwarzać na różne sposoby. Z jednej strony mamy wysoko przetworzony cukier rafinowany, nazywany także cukrem granulowanym lub domowym, a z drugiej strony - cukier trzcinowy. Nasz organiczny cukier panela to taki cukier trzcinowy w całości. Metoda produkcji pochodzi z Ameryki Środkowej i Południowej, a teraz wreszcie dotarła do nas. Nadszedł czas... ponieważ panela może być używana jak zwykły cukier granulowany do słodzenia kawy lub herbaty, do gotowania i pieczenia. Karmelowy, lekko owocowy i słodowy smak doskonale komponuje się z puddingiem ryżowym, naleśnikami i ciastami, np. z naszym pysznym sernikiem bananowym. Jeśli szukasz substytutów cukru, możemy polecić ksylitol lub - bezkaloryczny - erytrytol.

Kup organiczny cukier panela 

Na szczęście minęły już czasy, kiedy cukier zawsze oznaczał cukier granulowany: cukier daktylowy, cukier z kwiatu kokosa lub słodziki w płynie, takie jak syrop z tapioki, syrop z buraka cukrowego lub syrop ryżowy, posłodzą wszystkie potrawy - ale nadal są nieznane wielu osobom. Wiemy jednak, że długotrwała sława często przychodzi powoli! Tak też jest w przypadku naszej organicznej paneli. Cukier w końcu dotarł za Atlantyk. I nie pozwolimy mu odejść, ponieważ słodzi nasze napoje, ciasta i desery tak samo, jak nasze codzienne życie. My też Ci tego nie życzymy! Nie ma za co: zamów panela już teraz!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 1339 /  320
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 84 g
w tym cukry 84 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Numer produktu: ZUCKER_003
Data minimalnej trwałości 30.11.2026
Pochodzenie Kolumbia
Pochodzenie organiczne Rolnictwo spoza UE
Zawartość 1 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260335838334
Karta katalogowa Specyfikacja
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne
EU Bio
PL-EKO-07
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki 100 % cukier trzcinowy* *z upraw ekologicznych
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości GLUTENU, SOI, ORZECHÓW oraz NASION SEZAMU
Opis handlowy Organiczny cukier trzcinowy panela
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Organiczny cukier trzcinowy panela 1 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Zaleca się przechowywanie paneli w chłodnym i suchym miejscu. W oryginalnie zamkniętym opakowaniu można go przechowywać przez co najmniej 12 miesięcy.
Panela to nazwa cukru trzcinowego w całości, pochodzącego z Ameryki Środkowej i Południowej. Jest to mało przetworzony rodzaj cukru, który wyróżnia się niezrównanym karmelowym, lekko owocowym i słodowym smakiem. W przeciwieństwie do niektórych innych rodzajów cukru, panela jest również bardzo uniwersalna: Z jednej strony może być stosowany do słodzenia wszelkiego rodzaju wypieków i deserów, a z drugiej strony całkowicie rozpuszcza się w zimnych i ciepłych płynach.
Tak, trzcina cukrowa, z której produkowana jest panela, jest uprawiana ekologicznie.
Panela składa się w 85% z sacharozy, ponieważ nie jest syntetycznym substytutem cukru. Ze względu na wysoką zawartość sacharozy, Panela wpływa na poziom cukru we krwi. Zależy ona od konkretnych objawów choroby i nie może być klasyfikowana jako "odpowiednia" lub "nieodpowiednia". Najlepiej zasięgnąć porady lekarza.
Cechą wspólną obu rodzajów cukru jest to, że są one pozyskiwane z trzciny cukrowej, a nie np. z buraków cukrowych. W przypadku cukru trzcinowego w całości sok cukrowy jest po prostu wyciskany z trzciny, gotowany do postaci syropu, a następnie mielony. Aby wyprodukować surowy cukier trzcinowy, zagęszczoną masę soku cukrowego wzbogaca się o kryształy cukru, a następnie płucze. Surowy cukier trzcinowy jest zatem rodzajem cukru rafinowanego. Różnice w produkcji wyjaśniają również różnice w wyglądzie i smaku: cukier trzcinowy jest brązowy i ma smak melasy, karmelu i lekko słodowy. Z kolei surowy cukier trzcinowy ma znacznie jaśniejszy kolor i bardziej neutralny smak. Karmelowy smak cukru trzcinowego bardzo dobrze komponuje się z puddingiem ryżowym lub chlebem bananowym. Jeśli chcesz słodzić o bardziej neutralnym smaku, zapoznaj się z naszą ofertą surowego cukru trzcinowego.
Ponieważ panela ma taką samą moc słodzenia jak zwykły cukier rafinowany, możesz zastąpić go w stosunku 1:1 panelą.
Używaj paneli w taki sam sposób, jak zwykłego cukru granulowanego. Można nim słodzić kawę lub herbatę, przygotowywać desery, piec ciasta i ciasteczka. Panela smakuje jednak nieco inaczej: karmelowo, lekko słodowo i owocowo. Nuty te doskonale pasują na przykład do puddingu ryżowego lub naleśników. Jeśli szukasz substancji słodzącej o neutralnym smaku, poszukaj surowego cukru trzcinowego lub syropu z tapioki.
100 g kiełbasy panela ma 320 kcal. Dla porównania, 100 g surowego cukru trzcinowego ma 396 kcal. Można więc powiedzieć, że panela ma mniej kalorii. Jest to jednak cukier, który wpływa na poziom cukru we krwi. Na przykład erytrytol to alternatywa dla cukru, która ze względu na zawartość alkoholi wielowodorotlenowych, które nie ulegają rozkładowi, nie ma wielu kalorii i nie powoduje gwałtownego wzrostu poziomu cukru we krwi.
Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Powiązane przepisy
Średni
20 Min.
Mandel-Buchweizen-Pancakes
Mandel-Buchweizen-Pancakes
L
Laura W.
Łatwy
10 Min.
Latte z buraków i róży z kardamonem
Latte z buraków i róży z kardamonem
H
Hannah R.

Co inni mówią o Organiczny cukier trzcinowy panela 1 kg

4.9/5

46 Oceny


40
6
0
0
0

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov

Zadowolony klient 🙂

Anonimowy

11.05.2022

Bardzo dobry stosunek jakości do ceny

Bardzo kompletny cukier, którego używam do produkcji kefiru owocowego

Niezadowolony klient 🙃

Anonimowy

31.01.2022

Wspólna opinia

Ja bardzo lubię karmelowy smak paneli do słodzenia, ale mój chłopak woli surowy cukier trzcinowy do kawy i herbaty. Smaki są różne, ale chciałam kupić ten produkt, aby go przetestować i wypróbuję go jeszcze trochę, a może użyję go do pieczenia.

Anonimowy

17.02.2024

Czujemy się naprawdę dobrze z Panela w naszej kawie, zawsze fit. Biały cukier przemysłowy nas męczy

Teraz bierzemy tylko Panela. Można powiedzieć, że jest dobra dla organizmu. Kiedyś zamawialiśmy z Guatavii, ale nie ma tam nic nowego. Teraz jesteśmy z Koro i jesteśmy równie zadowoleni
C

Christian S.

05.07.2023

Wyraźna rekomendacja kupna

Świetny jako zamiennik cukru przemysłowego. Jasne, jest znacznie droższy, ale i tak powinieneś używać go oszczędnie, nawet jeśli jest to zdrowsza alternatywa dla cukru.

Anonimowy

11.04.2023

Dobra jakość!

Dobrze spełnione! Dobry smak i dobry zamiennik białego cukru.
A

Alke R.

01.04.2023

Jeśli używam cukru tylko po to, żeby coś słodkiego zrobić, to na końcu czegoś brakuje.

Czy próbowaliście kiedyś aromatyzować słodyczą? Znacie gorące mleko z miodem, ale z panelą jest to jeszcze bardziej pomysłowe. Panela jest karmelowa, ale okrągła, nie ostra i szorstka jak niektóre inne mocno aromatyczne cukry. Po prostu okrągły smak, który dopełnia wytrawne dania o wiele lepiej niż zwykły cukier. Albo chai, albo espresso, albo ... Mój ulubiony cukier, oferowany tutaj w najwyższej jakości.

Anonimowy

30.03.2023

Świetna alternatywa dla cukru rafinowanego

Wspaniały karmelowy smak. Nie używam już w ogóle cukru rafinowanego. Albo to. Albo erytrytol.

Anonimowy

30.03.2023

Smak karmelowy jest mega w kawie.

Po tym jak mascobado przestało być dostępne w naszym supermarkecie, spróbowaliśmy tej i jesteśmy zachwyceni. Nuta karmelowa jest świetna w kawie.

Anonimowy

21.03.2023

Zamówiony już po raz drugi

Bardzo dobry smak w rozsądnej cenie w DUŻYM opakowaniu. O wiele lepszy niż zwykły cukier!

Anonimowy

28.01.2023

BARDZO DOBRA JAKOŚĆ I DOBRA CENA

KARMELIZOWANY, ALE ZBYT SŁODKI SMAK.

Anonimowy

23.01.2023

Lepsze niż biały cukier

Idealny, jeśli jesteś fanem karmelu

Anonimowy

29.12.2022

dobry smak

Dobrze

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również