Kup teraz: Organiczna quinoa biała 25 kg
Niezależnie od tego, czy chodzi o kawiarnię brunchową, kuchnię komercyjną, bufet hotelowy czy restaurację - KoRo zaopatruje Twojej firmę cateringową w jeszcze większe opakowania zbiorcze po jeszcze korzystniejszych cenach rabatowych.
Quinoa – co to jest?
Podobnie jak amarantus, to starożytne zboże należy do rodziny lisich ogonów i jest uprawiane na wyżynach Andów od ponad 5 000 lat, gdzie jest uważane za podstawę pożywienia. Po przybyciu hiszpańskich kolonialistów południowoamerykańska "pszenica Inków" była traktowana przede wszystkim jako żywność dla ubogich, dlatego jeszcze kilkadziesiąt lat temu była praktycznie nieznana w Europie. Ale na szczęście te czasy już minęły, bo szum wokół quinoa stał się ogromny. Nie bez powodu, ponieważ ta bogata w energię żywność ma oprócz łagodnego, orzechowego smaku zdecydowaną przewagę nad konwencjonalnymi zbożami: quinoa jest naturalnie bezglutenowa*, ponieważ jest pseudozbożem (w rzeczywistości jest to ziarno). Ten modny produkt może więc stanowić alternatywę dla bulguru lub kuskusu jako dodatek do dania głównego.
Pyszne przepisy z quinoa
Masz dość ziemniaków i ryżu? Quinoa jest świetną alternatywą dla wszelkiego rodzaju dań wytrawnych i słodkich. Możesz włączyć ją do każdego posiłku w ciągu dnia, na przykład w taki sposób:
Na śniadanie zaserwuj swoim gościom pyszną owsiankę z quinoa z suszonymi owocami, orzechami i odrobiną syropu z agawy.
W porze lunchu można podać fantastyczną wegańską miskę warzywną z naszego Blogu Kulinarnego, a wieczorem pseudozboże błyszczy jako dodatek do burgerów lub w faszerowanych paprykach. Idealny do napełniania, ale nigdy do napełniania!
Przygotowanie quinoa
- Umyć quinoa w durszlaku gorącą wodą.
- Doprowadzić do wrzenia na krótko z podwójną ilością wody i szczyptą soli, a następnie gotować na średnim ogniu przez 20-25 minut.
- Zrobione! Kiedy woda się wygotuje (quinoa powinna być minimalnie twarda przy gryzieniu), można podawać pseudoziarno. Ciesz się posiłkiem!
Kup organiczną quinoa
Modne jedzenie czy nie, ale czy naprawdę potrzebujesz 25 kg? Zdecydowanie! Quinoa jest uniwersalna i może być używana do każdego rodzaju przepisów o każdej porze dnia. Dodatkowo nasze opakowanie jest zamykane, więc możesz cieszyć się pseudozbożem przez długi czas. Oprócz wysokiej zawartości błonnika quinoa jest również źródłem białka i - jak widać, w najbliższym czasie nie zabraknie nam argumentów - nasza quinoa jest uprawiana ekologicznie. Słodka zapiekanka quinoa curd już czeka na Twoich śniadaniowych gości, kup już teraz ekologiczną quinoa od KoRo w korzystnej, hurtowej wielkości!
*Ze względu na możliwe zanieczyszczenie krzyżowe zbożami zawierającymi gluten podczas zbiorów, nie oznaczamy naszej organicznej quinoa jako bezglutenowej.
Średnie wartości odżywcze | w 100 g g |
---|---|
Wartość energetyczna (w kj/kcal) | 1467 / 347 |
Tłuszcz | 5 g |
w tym kwasy nasycone | 0.5 g |
Węglowodany | 59 g |
w tym cukry | 4.5 g |
Błonnik pokarmowy | 6.8 g |
Białko | 6.6 g |
Sól | 0.02 g |
Numer produktu: | BULK_005 |
---|---|
Data minimalnej trwałości | 23.06.2025 |
Pochodzenie | Boliwia |
Pochodzenie (przetwarzanie) | Boliwia |
Pochodzenie organiczne | Rolnictwo spoza UE |
Zawartość | 25 kg |
Producent | KoRo |
EAN/GTIN | 4260654783551 |
Karta katalogowa | Specyfikacja |
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne |
|
Śladowe ilości | Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości |
Dostawa | Czas dostawy |
Firma |
KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Przechowywanie | Zalecamy przechowywanie w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł światła. |
Składniki | 100 % quinoa biała*. *z kontrolowanych upraw ekologicznych. |
Zanieczyszczenia krzyżowe | Produkt nie zawiera alergenów zgodnie z rozporządzeniem UE 1169/2011. |
Opis handlowy | Organiczna quinoa biała |
Uwagi odnośnie etykiety | Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu. |
Sorten & Herkunft
White quinoa
Nowadays, white quinoa is the most common variety. Thanks to its gentle nutty taste, this grain can be combined with both savoury and sweet dishes.
In 2018, more than 250,000 tons of quinoa were produced worldwide, and the market for quinoa is constantly growing. 95% of global production comes from Bolivia, Peru and Ecuador. The quinoa grain originates from the Andes, and it was a staple food of the Incas. Quinoa belongs to the Amaranthaceae family and is therefore gluten-free. Moreover, this pseudo grain is rich in protein, as well as unsaturated fatty acids and minerals.
Oto jak cena zmieniała się w czasie
Wszystkie informacje bez gwarancji!
Zaloguj się
Voller Steine
Außerdem ist es unmöglich, dass beim Schreiben einer Bewertung sofort die 5 Sterne ausgefüllt werden.
Ich sehe die Bewertungen hier eh kritisch, denn die sind zu gut um wahr zu sein und manche schlechte verschwinden einfach nach einer Weile.
Ein Schelm, der da böses denkt.
Schade
Niestety dużo kamieni w komosie ryżowej
Hey, vielen Dank für Dein Feedback. Wir bedauern sehr, dass Du ein mangelhaftes Produkte erhalten hast. Wende Dich in solch einem Fall bitte immer direkt an unseren Kundenservice, damit dieser Dir schnellstmöglich weiterhelfen kann. Alles Liebe Dein KoRo Team :)
Super stosunek ceny do wydajności!
Zakup jest opłacalny w każdym przypadku
Najbardziej obrzydliwa komosa ryżowa, jaką kiedykolwiek jadłem!
Hey, viele Dank für Dein Feedback. Wir bedauern sehr, dass Du ein mangelhaftes Produkt erhalten hast. Wie ich sehen konnte hat unser Kundenservice Dir bereits geantwortet und eine Lösung für Dein Anliegen vorgeschlagen. Alles Liebe Dein KoRo Team :)
Lubię komosę ryżową, ale czerwona ma więcej właściwości niż biała.
Dostarcza nam wszystkich niezbędnych aminokwasów.
Quinoa zamiast ryżu - zawsze można użyć
KoRo GmbH
06.02.2024
Hey, vielen Dank für Dein Feedback. Wir bedauern sehr, dass Du ein mangelhaftes Produkt erhalten hast. Wende Dich in solch einem Fall bitte immer direkt an unseren Kundenservice, damit dieser Dir schnellstmöglich bei Deinem Anliegen weiterhelfen kann. Alles Liebe Dein KoRo Team :)