🚨Uwaga: kończymy działalność w Polsce. 26 kwietnia to ostatni dzień na składanie zamówień! Po tym terminie kontakt z obsługą klienta będzie oczywiście wciąż możliwy.🚨

Organiczna fasola mung 2 kg

60,75 zł*

30,38 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Lekko słodki smak
  • Do uprawy kiełków fasoli mung
  • Idealne jako dodatek
  • Wydajne opakowanie 2 kg
  • Z kontrolowanych upraw ekologicznych

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni roboczych

Kup teraz: Organiczna fasola mung 2 kg

Organiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup i sałatek. Kup teraz naszą ekologiczną fasolę mung w wydajnym opakowaniu 2 kg!

Fasola mung: pochodzenie i nazwa

Fasola mung pochodzi z Indii i jest jedną z najstarszych uprawianych roślin na tym obszarze. Obecnie istnieje ponad 200 różnych rodzajów fasoli mung. Jest znana głównie pod nazwą „zielone nasiona”. Ale inne nazwy, takie jak fasola Lunja, fasola mung lub fasola jerozolimska, również opisują tą małą zieloną fasolkę. Jej kiełki są bardzo podobne do kiełków fasoli sojowej i dlatego często są mylone - a nawet nieprawidłowo opisywane. Soja i fasola mung różnią się zasadniczo i nie mają ze sobą nic wspólnego.

Kiełkowanie fasoli mung

Rzeczywiście fasola bardzo dobrze nadaje się do kiełkowania i to naprawdę żadne czary. Trzeba namoczyć ją w wodzie przez około 12 godzin. Ponieważ fasola pęcznieje, należy użyć co najmniej 5 do 7 razy więcej wody. Następnie kiełki należy przemywać dwa do trzech razy dziennie - pamiętaj, aby słoik przechowywać w temperaturze pokojowej. Kiełki Mung są bardzo wydajne: z jednej filiżanki nasion uzyskuje się około 7 filiżanek kiełków. Można je zbierać już po trzecim dniu - po tym czasie małe kiełki zmieniają kolor na blado fioletowy i stają się cierpkie w smaku. 

Stosowanie fasoli mung i kiełków mung

Przed spożyciem należy koniecznie ugotować fasolę mung - najlepiej namocz ją w wodzie poprzedniego wieczoru. W razie potrzeby możesz to zrobić również wcześnie rano - byleby moczyły się co najmniej 4 godziny. Brzmi skomplikowanie? Ale tak nie jest! Potem to już naprawdę łatwizna: stawiasz garnek z wodą, wrzucasz fasolę i czekasz około 30 minut. Teraz Twoja fasola mung jest gotowa do spożycia i do każdego z Twoich ulubionych dań. Proponujemy kuchnię indyjską. Tak więc zupa dal przyrządzona  z zielonej fasoli mung jest świetna! Mamy dla Ciebie przepis - wystarczy zastąpić soczewicę fasolą mung i Twoja fasolowa dal jest gotowa. Ugotowana fasola mung to także prawdziwa sensacja smakowa w każdej sałatce. Kiełki mung idealnie pasują do kuchni azjatyckiej - nie dość, że są dekoracyjne, to nie mają sobie równych na patelni wok. Teraz tylko od Ciebie zależy, jak ją wykorzystasz! Kup teraz naszą ekologiczną fasolę mung, kiełkuj ją, jedz - zaszalej! 

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 1142 /  273
Tłuszcz 1.2 g
w tym kwasy nasycone 0.3 g
Węglowodany 41 g
w tym cukry 2.9 g
Błonnik pokarmowy 15 g
Białko 23 g
Sól 0.3 g
Numer produktu: HUELSEN_005
Data minimalnej trwałości 30.06.2024
Pochodzenie Chiny
Pochodzenie organiczne Rolnictwo spoza UE
Zawartość 2 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260335832790
Karta katalogowa Specyfikacja
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne
EU Bio
DE-ÖKO-006
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki 100 % fasoli mung* *z kontrolowanych upraw ekologicznych
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW ZIEMNYCH, innych ORZECHÓW oraz NASION SEZAMU.
Opis handlowy Organiczna fasola mung
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Organiczna fasola mung 2 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Nie kłamię: wszystkie przepisy można zmodyfikować, dodając fasolę mung. Z naszą fasolą mung można przygotować i delektować się niemal każdym daniem z soczewicy. Jeśli skiełkowałeś fasolę, możesz również sprawić, że Twoje potrawy będą przyciągać wzrok!
Nasza fasolka mung jest zielona, mała i chrupiąca, ale nie jest ani gorzka, ani kwaśna. Nasza ekologiczna fasola mung ma słodki i łagodny smak.
Nie kłamię: wszystkie przepisy można zmodyfikować, dodając fasolę mung. Z naszą fasolą mung można przygotować i delektować się niemal każdym daniem z soczewicy. Jeśli skiełkowałeś fasolę, możesz również sprawić, że Twoje potrawy będą przyciągać wzrok!
Najpierw najważniejsza rzecz: fasolę mung gotuje się około 30 minut, a wcześniej należy ją namoczyć w wodzie przez co najmniej 4 godziny. Druga najważniejsza rzecz po tym wszystkim: Ciesz się tym!
Ważne jest, aby przykryć je na noc w wodzie i to niezbyt obficie! Można użyć od 5 do 7 razy więcej wody. Następnie umieścić fasolę mung w szklanym słoiku lub na tacy do kiełkowania. Po tym czasie potrzebują około 3 dni, aby być gotowe do spożycia. W międzyczasie należy zwilżać kiełki wodą 2-3 razy dziennie.
Nasza fasola mung ma około 273 kalorii na 100 g ziaren. Wszystkie inne informacje o wartościach odżywczych dotyczące tłuszczów, węglowodanów i innych składników odżywczych można znaleźć obok opisu produktu.
Absolutnie! Nasza fasola mung pochodzi z kontrolowanych upraw ekologicznych i jest wolna od wszelkich dodatków - w związku z tym nasza fasola mung i Twoje samodzielnie przygotowane kiełki mung są wegańskie!
Co to jest "dużo"? Uważamy, że jak na fasolę i źródło czysto roślinne, nasza fasola mung ma wiele do zaoferowania. Zawartość białka wynosząca ok. 23 g na 100 g jest zdecydowanie imponująca!

Produkcja

Interessiert uns nicht..., doch die Bohne
Interessiert uns nicht..., doch die Bohne

Schon mal an einer Mungbohne gerochen? Wir vor unserem Tasting auch noch nicht. Aber wer es in unseren Shop schaffen will, muss allen unserer Sinnen standhalten.

Von wegen Sojasprossen
Von wegen Sojasprossen

Mungbohnen werden von Menschen schon seit Jahrtausenden weltweit angebaut. Die Bohnen kennen wir als gekochtes Gemüse oder als Glasnudeln, wenn sie vorher zu Mehl gemahlen werden. Aber auch die vermeintlichen "Sojasprossen" aus dem Supermarkt sind in Wahrheit nur gekeimte Mungbohnen.

Was wir sehen, wenn wir unsere Sprossen angucken
Was wir sehen, wenn wir unsere Sprossen angucken

Mit Freude haben wir festgestellt, dass unsere Mungobohnen auch keimfähig sind. Mit ein bisschen Wasser und etwas Geduld, kannst Du aus unseren Bohnen leckere Sprossen ziehen.

Was die Sprossen sehen, während sie keimen
Was die Sprossen sehen, während sie keimen

Da waren wir erst mal ganz aus dem Häuschen und haben zur Feier des Tages ein leckeres Wok-Gemüse für die Kollegen im Office gekocht. Die nächste Lieferung Mungbohnen ist wieder für Dich reserviert, Hand drauf.

Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Co inni mówią o Organiczna fasola mung 2 kg

5/5

64 Oceny


63
1
0
0
0

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov

Zadowolony klient 🙂

Anonimowy

04.04.2018

__TS_HEADLINE__

Bardzo dobra wysyłka Dziękuję

Niezadowolony klient 🙃

Anonimowy

30.04.2021

Top !

Top !

Anonimowy

19.10.2023

Idealnie!!!

Najwyższa jakość! Super produkt! Stosunek ceny do jakości jest super!

Anonimowy

08.03.2023

Najlepsze curry lub jako kiełki

Zawsze świetne z ryżem lub chapati jako curry.

Anonimowy

23.01.2023

ponownie starannie zapakowany

ponownie starannie zapakowany

Anonimowy

20.12.2022

dobra cena za jakość!

Wyhodować własne kiełki sojowe i super zabawa do zrobienia.

Anonimowy

15.11.2022

Bardzo dobrze

Gotuje się znacznie szybciej niż zwykła fasola

Anonimowy

04.07.2022

Ok.

Ok.

Anonimowy

29.04.2022

Jestem bardzo zadowolony i chętnie polecę was innym.

Dobra jakość w rozsądnej cenie.

Anonimowy

22.04.2022

Naprawdę świetny produkt

Naprawdę świetny produkt

Anonimowy

06.04.2022

Nie powinno go zabraknąć w żadnym gospodarstwie domowym

Idealny do gulaszu

Anonimowy

31.03.2022

Super akcje

Używam fasoli mung głównie do indyjskich dals. Smakuje wyśmienicie, a w worku 2 kg jest jej spory zapas.

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również