🚨Uwaga: kończymy działalność w Polsce. 26 kwietnia to ostatni dzień na składanie zamówień! Po tym terminie kontakt z obsługą klienta będzie oczywiście wciąż możliwy.🚨

Organiczna kapusta kiszona 20 x 500 g

96,75 zł*

9,68 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Kwaśna pasteryzowana kapusta kiszona
  • Bez dodatku cukru
  • Z solą kamienną
  • Twarda
  • Z upraw ekologicznych
Ilość

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni roboczych

Kup teraz: Organiczna kapusta kiszona 20 x 500 g

Jeśli myślisz, że kapusta kiszona to tylko nudny element domowej kuchni to jesteś w błędzie. Sfermentowana biała kapusta ma wiele zalet i doskonale smakuje w wielu różnych daniach. Już teraz zamów swoje opakowanie kapusty kiszonej od KoRo i ciesz się wyjątkowym smakiem!

Kiszona kapusta: od kapusty białej do kapusty tradycyjnej

Aby przygotować kapustę kiszoną, biała kapusta musi zostać zakonserwowana za pomocą fermentacji mlekowej. Ta technika konserwowania warzyw była stosowana już w starożytnej Grecji i Cesarstwie Rzymskim. Być może znasz również koreańską odmianę kiszonej kapusty, czyli kimchi. Ta kwaśna kapusta była przygotowywana już w VII wieku. Przed opracowaniem tej metody konserwacji,  kapusta kiszona była spożywana głównie zimą w Niemczech, Polsce i Holandii. Przejdźmy jednak do szczegółów i wyjaśnijmy, jak to się robi: świeża kapusta jest drobno siekana i umieszczana w pojemniku z solą. Sól absorbuje ciecz z warzyw i konserwuje sok. Następnie białą kapustę  poddaje się obróbce za pomocą tłuczka do kapusty i dodaje się do niej bakterie kwasu mlekowego. Na koniec kiszona kapusta jest pasteryzowana, czyli dodatkowo podgrzewana. W wyniku tego procesu zabijane są bakterie, dzięki czemu kwaśny smakołyk ma jeszcze dłuższą trwałość

Przygotowanie organicznej kapusty kiszonej od KoRo

Nasz kiszona kapusta biała ma tę zaletę, że można ją jeść prosto z opakowania, ale także komponować z różnymi sałatkami. Możesz przygotować ją po babcinemu z wybranymi przyprawami, kilkoma kawałkami jabłka i kawałkami boczku. Wegetarianie i weganie mogą również wykorzystać naszą kapustę kiszoną w zapiekankach, quiche, curry lub z wegetariańskimi/wegańskimi kluskami ziemniaczanymi i lasagne.

Zamów organiczną kapustę kiszoną od KoRo

Jak sama nazwa wskazuje, kapusta kiszona ma kwaśny smak. Dodaliśmy do niej jedynie sól kamienną i celowo pominęliśmy cukier. Oczywiście kapustę może dowolnie dosładzać i doprawiać przyprawami. Surowa lub gotowana kapusta biała smakuje wyśmienicie nie tylko w zupach, gulaszach i sałatkach, ale również w wielu innych potrawach. Nasza kapusta sprawdzi się  w bowlach, z chlebem, w burgerach i na pizzy. Przekonaj się do kiszonej różnorodności i już teraz zaopatrz się w opakowanie naszej kapusty kiszonej!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 84 /  20
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 3 g
w tym cukry 1 g
Błonnik pokarmowy 2 g
Białko 1 g
Sól 1 g
Numer produktu: KRAUT_001_T20
Data minimalnej trwałości 06.06.2025
Pochodzenie Niemcy
Pochodzenie (przetwarzanie) Niemcy
Pochodzenie organiczne EU agriculture
Zawartość 10 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260718293279
Karta katalogowa Specyfikacja
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne
EU Bio
DE-ÖKO-39
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Zalecamy przechowywanie w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła.
Składniki 99 % kapusta biała*, sól kamienna *z upraw ekologicznych
Zanieczyszczenia krzyżowe Produkt nie zawiera alergenów zgodnie z rozporządzeniem UE 1169/2011.
Opis handlowy Organiczna kapusta kiszona pasteryzowana
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Pytania i odpowiedzi: Organiczna kapusta kiszona 20 x 500 g
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Nie musisz przechodzić na dietę z kiszonej kapusty, aby schudnąć - liczy się deficyt kaloryczny. Nasza pasteryzowana kapusta kiszona ma tylko 20 kcal na 100 g.
Tak, naszą jędrną kapustę kiszoną można również jeść na surowo. Na przykład jako składnik sałatki z surowej żywności lub wegańskiej kiełbasy?
W gospodarstwie naszego producenta kapusta biała z własnego pola jest przetwarzana na kapustę kiszoną w najlepszych warunkach uprawy od 65 lat. Ze świeżo zebranej kapusty białej usuwa się zewnętrzne liście, a zdrewniałą część łodygi wydrąża się za pomocą maszyny. Każda pojedyncza głowica jest następnie sprawdzana ręcznie. Następnie kapusta jest krojona maszynowo i dodaje się do niej 1,4% soli. Sól jest ważna dla konsystencji kiszonej kapusty i nadaje jej pewien składnik smakowy. Pocięta biała kapusta jest umieszczana w kadziach fermentacyjnych i poddawana ciśnieniu. Teraz rozpoczyna się naturalny proces fermentacji: cukier zawarty w białej kapuście (ok. 4%) jest przekształcany przez bakterie kwasu mlekowego w kwas mlekowy. Odpowiada to za typowy, przyjemny, kwaśny smak. W ten sposób kiszona kapusta, żywność o długim okresie przydatności do spożycia, jest produkowana bez dodatku konserwantów.
Pasteryzowaną kapustę kiszoną można spożywać bez gotowania, na przykład w chrupiących sałatkach lub na kanapkach. Przygotowanie kapusty kiszonej nie jest trudne: jako klasyczny dodatek do różnych dań można ją gotować w wodzie lub bulionie i doprawiać przyprawami. Odpowiednie są na przykład liście laurowe, jagody jałowca, cząber i odrobina pieprzu. Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna, można dodać ananasa, jabłko lub cukier dla osłodzenia smaku. Oczywiście, można nie tylko przygotować "kapustę kiszoną z wędzoną wieprzowiną", ale także wykorzystać warzywa do quiche, lasagne, zapiekanek, zup, curry, gulaszu, a nawet na pizzy. Ten łagodnie kwaśny, uniwersalny produkt doskonale smakuje również w wersji wegetariańskiej i wegańskiej, w postaci pysznych placków ziemniaczanych lub warzywnych klopsików.
Ogólnie rzecz biorąc, nie widzimy problemu w umiarkowanym spożywaniu kapusty kiszonej podczas ciąży. W razie wątpliwości prosimy o kontakt z lekarzem.
Przede wszystkim zdrowa jest zrównoważona dieta, która zaspokaja potrzeby organizmu. Możemy jednak zapewnić Cię o jednej rzeczy: Worek o wadze 500 g zawiera tylko białą kapustę i szczyptę soli kamiennej.
Aby przekształcić białą kapustę w kapustę kiszoną, należy ją poddać fermentacji. Dzieje się tak za sprawą bakterii kwasu mlekowego. Późniejsza pasteryzacja zapewnia jeszcze dłuższą trwałość produktu. W tym procesie mikroorganizmy i zarazki są zabijane poprzez krótkotrwałe podgrzanie produktu do temperatury co najmniej 60°C. Następnie produkt jest poddawany fermentacji.
100 g kapusty kiszonej dostarcza 20 kcal. Jak zwykle w naszym sklepie internetowym wszystkie informacje o wartościach odżywczych i składnikach można znaleźć obok lub pod opisem produktu.
Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Co inni mówią o Organiczna kapusta kiszona 20 x 500 g

4.9/5

126 Oceny


112
12
1
1
0

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov
B

Barbara B.

06.04.2024

Bardzo dobry

Chciałam kupić paczkę z ciekawości i tak mi zasmakowała, że jest na liście moich kolejnych zamówień. Praktyczne, aby mieć w szafce zdrowy i smaczny dodatek.

Anonimowy

04.04.2024

Bardzo zadowolony z produktu, bardzo dobry stosunek jakości do ceny, dziękuję.

Bardzo zadowolony z produktu, bardzo dobry stosunek jakości do ceny, dziękuję.

Anonimowy

27.03.2024

Polecam

Uwielbiam tę kiszoną kapustę, jest praktyczna w opakowaniu o długim okresie przydatności do spożycia i oznacza, że zawsze mam ją pod ręką.

Anonimowy

25.03.2024

Charakterystyczny kwaśny smak

Ekologiczna kapusta kiszona ma charakterystyczny kwaśny smak, który powstaje w procesie fermentacji. Smak jest mocny i lekko kwaśny. Jest to orzeźwiający i wszechstronny dodatek, który dobrze komponuje się z wieloma potrawami.
G

Gabriele S.

21.03.2024

Zostanie zamówiony ponownie

Niezbyt kwaśny, dobrze posolony (nie za dużo), dobry smak
S

Sabine T.

20.03.2024

Prawie jak domowej roboty

Zawsze kupuję kiszoną kapustę, pyszna, przypomina mi, kiedy robiłem własną kiszoną kapustę, jak tylko torba jest otwarta, zaczyna się podjadanie
E

Eliane A.

16.03.2024

Doskonały, polecam

Ta kiszona kapusta nie jest zbyt kwaśna i naprawdę mi smakowała.
M

Marta Lucía R.

16.03.2024

Dobra jakość wykonania

Jeden z przetworów z kiszonej kapusty, który podnosi zwykłe przetwory na wyższy poziom. Mocne, smaczne i, co najważniejsze, dobre surowce.
L

Louis M.

29.02.2024

Pozycja obowiązkowa

Szczerze mówiąc, to może być mój ulubiony produkt Koro... Dobra kapusta kiszona, która jest super praktyczna i szybka do posiłków w podróży. Dobry stosunek jakości do ceny.
K

Kathrin K.

26.02.2024

Jedna z najlepszych kiszonych kapust, jakie kiedykolwiek jadłem.

Bardzo smaczne. Przyjemny smak kiszonej kapusty i niezbyt kwaśny. Dobrze smakuje sama, ale można ją również przyrządzić na słono. Drobno pokrojona, nie pływa w solance.

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również