🚨Uwaga: kończymy działalność w Polsce. 25 kwietnia to ostatni dzień na składanie zamówień! Po tym terminie kontakt z obsługą klienta będzie oczywiście wciąż możliwy.🚨

Marcepan bez dodatku cukru 10 x kg

573,75 zł*

57,38 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Su0142odzony syropem maltitolowym zamiast rafinowanego cukru
  • Idealny do pieczenia i dekorowania
  • Wegau0144ski
  • Charakterystyczny su0142odko-orzechowy smak
  • Pakiet wartou015bciowy w niskiej cenie

Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni roboczych

Kup teraz: Marcepan bez dodatku cukru 10 x kg

Jak wisienka na torcie z lukrem, szlachetna marcepanowa polewa należy do urodzinowego tortu. To, co zwykle oznacza sporą porcję dodatkowych kalorii, w KoRo jest teraz dostępne w wersji nisko słodzonej dla świadomych koneserów: w naszym sklepie internetowym można teraz zamówić marcepan bez dodatku cukru.


Marcepan do formowania, pieczenia lub samodzielnego spożywania

Czy to ciasteczka marcepanowe, marcepanowy chleb czy marcepanowe ziemniaki - trudno sobie wyobrazić okres przedświąteczny bez tej orzechowej masy. Ale marcepan smakuje dobrze o każdej porze roku: na przykład na Wielkanoc małe marchewki z marcepanu trafiają na cudownie soczyste ciasto marchewkowe, ustępując miejsca innym marcepanowym postaciom i kształtom w zależności od okazji. Ponadto marcepan jest idealny do pieczenia lub może być stosowany jako deser w jogurtach, lodach i dżemach. Słodka pasta migdałowo-cukrowa - pardon: słodka pasta migdałowa - smakuje również dobrze w czystej postaci. W przeciwieństwie do oryginału marcepan KoRo nie zawiera cukru rafinowanego. Przyjemną słodycz zapewnia niskokaloryczna substancja słodząca maltitol. Czynnik przyjemności i możliwe zastosowania pozostają bez zmian.


Kup marcepan bez dodatku cukru

Aromatyczne migdały najlepszej jakości są najważniejszym składnikiem naszego delikatnego marcepanu. Marcepan oryginalnie pochodzi z krajów arabskich. Przez długi czas ten importowany przysmak był zarezerwowany wyłącznie dla królów Europy. Na szczęście te czasy już minęły i pyszny marcepan jest teraz dostępny dla każdego. Marcepan bez dodatku cukru jest jednak nadal rzadkością na rynku. Ale i w tym przypadku udało nam się zmienić kierunek: nie musisz już samodzielnie przygotowywać marcepanu bez cukru rafinowanego. Pozwól nam obsłużyć Cię po królewsku i zamów marcepan bez dodatku cukru wygodnie do swojego domu. A najlepsze jest to, że dzięki niskiej cenie pakietu oszczędzasz dwa razy więcej. Na co więc czekasz? Wypróbuj naszą nową, nisko słodzoną odmianę marcepanu. Kup teraz marcepan bez dodatku cukru!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 1718 /  410
Tłuszcz 28 g
w tym kwasy nasycone 2.1 g
Węglowodany 41 g
w tym cukry 2.5 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe 36 g
Błonnik pokarmowy 5.6 g
Białko 12 g
Sól 0 g
Numer produktu: MARZI_001_T10
Data minimalnej trwałości 12.08.2024
Pochodzenie Dania
Zawartość 10 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260654786255
Karta katalogowa Specyfikacja
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstrau00dfe 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Store in a cool and dry place, away from direct light
Składniki 54% MIGDAu0141Y, substancja su0142odzu0105ca: syrop maltitolowy; substancja utrzymuju0105ca wilgou0107: sorbitol; substancja konserwuju0105ca: sorbinian potasu; woda; zawiera naturalny cukier z MIGDAu0141u00d3W.
Zanieczyszczenia krzyżowe Zalecamy przechowywanie w chu0142odnym i suchym miejscu.
Opis handlowy Marcepan z dodatkiem su0142odzika
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Marcepan bez dodatku cukru 10 x kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Nasz marcepan ma termin przydatności do spożycia wynoszący dziewięć miesięcy. To, jak długo marcepan zachowa trwałość, zależy w dużej mierze od prawidłowego przechowywania: Marcepan powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu.
Masa marcepanowa składa się zwykle z migdałów i cukru i jest zazwyczaj bezglutenowa. W naszym wariancie marcepanu o obniżonej zawartości cukru rafinowany cukier zastąpiliśmy słodzikiem maltitolem, który jest również naturalnie bezglutenowy. Jednak w trakcie procesu nadziewania może dojść do zanieczyszczenia krzyżowego glutenem - dlatego nie określamy bezpośrednio naszego marcepanu jako bezglutenowego. Produkt nie jest zatem odpowiedni dla osób z celiakią.
W porównaniu z większością produktów marcepanowych marcepan KoRo nie zawiera rafinowanego cukru. Migdały naturalnie zawierają niewielkie ilości cukru. Dodatkową słodycz zapewnia niskokaloryczny syrop maltitolowy w naszych marcepanach o obniżonej zawartości cukru (2,5 g na 100 g). Substytut cukru sprawia, że nasz marcepan jest niskosłodzoną alternatywą dla Twoich ulubionych marcepanowych dzieł.
Marcepan powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania marcepan można przechowywać w lodówce. Spowoduje to, że ciasto będzie twardsze i przed użyciem należy je ugniatać na ciepło. Marcepan można również zamrozić, aby przedłużyć jego trwałość.
Migdały naturalnie zawierają cukier i dlatego już teraz mają słodki, orzechowy smak. W naszych marcepanach nie dodajemy żadnego cukru rafinowanego, a dodatkową słodycz marcepanom nadaje niskokaloryczny syrop maltitolowy. Substancja słodząca spożywana w nadmiarze może mieć działanie przeczyszczające.
100 g naszego marcepanu ma 410 kcal i 41 g węglowodanów. Zawartość cukru, wynosząca 2,5 g na 100 g marcepanu, jest znacznie niższa niż w przypadku porównywalnych produktów marcepanowych. Dokładne wartości odżywcze można znaleźć po prawej stronie opisu produktu oraz na opakowaniu.
Marcepan i dieta nie idą w parze? Nie zgodzimy się z tym. Dzięki niskokalorycznemu zamiennikowi cukru - maltitolowi, nasz marcepan nie staje się od razu bezkaloryczną przekąską low-carb, ale nawet jeśli jesteś osobą dbającą o dietę, możesz nadal cieszyć się naszą niskosłodzoną wersją marcepana.
Tak, marcepan jest zazwyczaj wegański. Masa marcepanowa składa się zazwyczaj z mielonych migdałów i cukru. W naszym wariancie marcepanu o obniżonej zawartości cukru zastąpiliśmy cukier rafinowany substancją słodzącą - maltitolem. Substytut cukru jest również wegański, dlatego nasz marcepan bez dodatku cukru doskonale nadaje się do stosowania w diecie wegańskiej.
Marcepan bez dodatku cukru może być używany na wiele sposobów i nadaje się tak samo jak prawdziwy marcepan do pieczenia, wałkowania i dekorowania ciast lub modelowania figurek marcepanowych. Aby lepiej przetworzyć marcepan, można go podgrzać w kuchence mikrofalowej przez około 30 sekund przy mocy 500 W. Oprócz ciepła, do zmiękczania marcepanu nadaje się również zimno. Zawiń marcepan w wilgotny ręcznik i włóż do lodówki na około dwie godziny. Jeśli masa jest zbyt miękka, dodaj odrobinę cukru pudru, aby związać wilgoć i utwardzić marcepan. Kiedy marcepan osiągnie właściwą konsystencję, należy wykazać się kreatywnością: nasz marcepan jest idealny jako niskosłodzony słodzik do deserów lub nadaje ciastom i babeczkom orzechową nutę. Marcepan jest również wspaniały do wyrobu domowych czekoladek, herbatników i biszkoptów. Dzięki wariantowi marcepanu o obniżonej zawartości cukru te dzieła stanowią doskonały prezent dla świadomych żywieniowo smakoszy z kręgu Twoich przyjaciół i rodziny. Oczywiście marcepan można również spożywać bez dodatku cukru.
Marcepan wywodzi się z krajów Orientu. Marcepan został przywieziony do Europy w średniowieczu z odległych krajów pochodzenia, prawdopodobnie głównie z dzisiejszego Iranu. Długa droga transportu to już jednak przeszłość: marcepan KoRo jest produkowany w Danii i dostarczany do Niemiec już zapakowany w hermetyczne opakowanie.
Tak, eksperci ds. żywienia uważają, że niewielkie ilości marcepanu nie stanowią problemu w okresie ciąży i karmienia piersią. Substancje słodzące, takie jak maltitol, zawarte w naszym marcepanie, są również nieszkodliwe w okresie ciąży i karmienia piersią w normalnych ilościach stosowanych w gospodarstwie domowym. Nasz marcepan jest również produkowany bez wody różanej, która często zawiera alkohol.
Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Co inni mówią o Marcepan bez dodatku cukru 10 x kg

4.7/5

81 Oceny


70
6
1
3
1

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov

Zadowolony klient 🙂

Anonimowy

05.10.2021

Jestem zachwycony!

Uwielbiam marcepan. Niestety, od 17 lat jestem na diecie bezcukrowej ze względów zdrowotnych, więc kiedy zachcianka stawała się zbyt duża, od czasu do czasu pozwalałam sobie na porcję wielkości paznokcia, ale z wyrzutami sumienia. Na szczęście te czasy już minęły, ponieważ ten bezcukrowy marcepan jest po prostu świetny! Jest miękki i gładki w obróbce, nic się nie kruszy, a w ustach jest jak masło, bez uczucia piasku, ale naprawdę rozpływający się. Ale najbardziej fantastyczną rzeczą jest smak: ma naprawdę naturalny migdałowy smak, subtelną słodycz i żadnego sztucznego posmaku. Niektórzy drodzy markowi producenci ze swoimi przesłodzonymi produktami powinni wziąć przykład z ich książki!

Niezadowolony klient 🙃

Anonimowy

21.10.2021

Zawiera syrop słodowy i konserwant, niezbyt zdrowe,

Zawiera syrop słodowy i konserwant, nie jest tak zdrowy, jak sugeruje "bez dodatku cukru", dlatego tylko 2 gwiazdki.

KoRo GmbH

25.04.2024

Hej Irgmgard, dziękujemy za Twoją opinię. "Bez dodatku cukru" w tym przypadku oznacza, że nie można dodawać monosacharydów lub disacharydów ani innych środków spożywczych, które mają na celu słodzenie produktu. Zatwierdzone substancje słodzące (takie jak syrop maltitolowy w tym przypadku) nie liczą się jako takie, ponieważ nie są żywnością, ale dodatkami. Ponadto faktem jest, że pasta marcepanowa bez cukru to w zasadzie tylko zmielone migdały, a nie ten sam produkt. Z pozdrowieniami, zespół KoRo :)


Anonimowy

15.02.2022

-

-

Anonimowy

10.02.2022

-

-

Anonimowy

09.02.2022

Dobra alternatywa bez cukru!

Dobra alternatywa bez cukru!

Anonimowy

07.02.2022

Smakuje również super pysznie!

Smakuje również super pysznie!

Anonimowy

31.01.2022

Bardzo mi się podoba😍

Doskonale, doskonale, doskonale.

Anonimowy

26.01.2022

Uwielbiam to!!!

Uwielbiam ten marcepan, zajęło mi wieki, aby znaleźć dobry marcepan bez cukru i jestem bardzo szczęśliwy, że natknąłem się na ten!

Anonimowy

25.01.2022

Smaczne

Marcepan jest bardzo smaczny. Świetnie nadaje się do jedzenia lub pieczenia. Absolutnie godny polecenia, tylko trochę trudno go wydobyć z opakowania.

Anonimowy

17.01.2022

Pyszny zamiennik

Nie czuć żadnej różnicy. Cudownie pyszne. Przechowuje się bardzo długo w lodówce. Łatwe do formowania. Ale nadal trzeba uważać na kalorie ;)

Anonimowy

16.01.2022

Super dla miłośników marcepanu

Super dla miłośników marcepanu

Anonimowy

11.01.2022

Lepszy niż marcepan kupiony w sklepie, który zwykle jest

Lepszy niż kupiony w sklepie marcepan, który jest zwykle posypany cukrem i nadal sprzedawany po wyższej cenie.

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również