🚨Uwaga: kończymy działalność w Polsce. 26 kwietnia to ostatni dzień na składanie zamówień! Po tym terminie kontakt z obsługą klienta będzie oczywiście wciąż możliwy.🚨

Organiczne tofu rosso 200 g

9,00 zł*

12,38 zł*
45,00 zł* za 1 kilogram

Ceny z VAT plus koszty wysyłki

  • Intensywnie pikantny smak
  • Z nutą śródziemnomorską
  • Z rolnictwa ekologicznego
  • W soczystej pomidorowej marynacie
  • Idealne do pikantnych sosów Bolognese lub sałatek
Ilość
Wpisz swój e-mail w poniższym polu, a my powiadomimy Cię, gdy produkt będzie ponownie dostępny.
Przesyłając ten formularz akceptuję Regulamin sklepu oraz Politykę prywatności.

Kup teraz: Organiczne tofu rosso 200 g

Gdy tylko otworzysz opakowanie, od razu poczujesz zapach pysznych, świeżych pomidorów. Uszlachetnione aromatycznymi ziołami z Toskanii, śródziemnomorskie organiczne tofu rosso od KoRo rozpieszcza Twoje kubki smakowe i inspiruje do próbowania nowych kulinarnych kreacji z regionu Morza Śródziemnego. Nasze tofu oraz użyta w nim soja pochodzi w 100% z kontrolowanych upraw ekologicznych w UE.

Doskonały składnik kulinarnych kreacji

Zwłaszcza wegetarianie i weganie często poszukują kreatywnych alternatyw dla mięsa, o równie intensywnym smaku. Dzięki świeżym ziołom, tofu rosso, w przeciwieństwie do wielu innych rodzajów tofu, ma przyjemnie pikantny smak. Jeśli chcesz zintensyfikować jego smak, tofu możesz zamarynować z olejem ze świeżego chili i czosnkiem - eksplozja smaku gwarantowana! Śródziemnomorskie marynowane tofu organiczne przygotujesz na wiele różnych sposobów: czy to sauté, jako dodatek do sałatki, kremowej lasagne, czy posiekane w sosie Bolognese - tofu ma więcej zastosowań, niż myślałeś. Nasze organiczne tofu rosso wykorzystasz także do warzywnych szaszłyków z grilla lub po prostu przygotujesz je razem z cukinią i bakłażanem na patelni.
Dzięki intensywnie pikantnemu smakowi nadaje specjalną nutę nawet łagodnym potrawom.
Przy okazji, opakowanie próżniowe oznacza, że tofu przed otwarciem nie trzeba przechowywać w lodówce.

Twój warzywny dostawca energii

Organiczne tofu rosso od KoRo jest nie tylko wszechstronne w zastosowaniu, składa się również wyłącznie ze składników roślinnych. Jego fascynujący, pikantny smak powinien zagościć w każdej kuchni. Tofu użyjesz także na zimno i pokroisz w plasterki jako dodatek do chleba lub jako bazę do domowego smarowidła. Twoja kreatywność nie zna granic!

Średnie wartości odżywcze w 100 g g
Wartość energetyczna (w kj/kcal) 669 /  160
Tłuszcz 10 g
w tym kwasy nasycone 1.4 g
Węglowodany 3.6 g
w tym cukry 2.3 g
Białko 14 g
Sól 0.65 g
Numer produktu: TOFU_005
Data minimalnej trwałości 18.05.2024
Pochodzenie Włochy (soja, proszek pomidorowy)
Pochodzenie (przetwarzanie) Słowenia
Pochodzenie organiczne Rolnictwo z UE/ spoza UE
Zawartość 0.2 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260654786507
Karta katalogowa Specyfikacja
Organ kontroli ekologicznej & pochodzenie ekologiczne
EU Bio
SI-EKO-003
Śladowe ilości Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości
Dostawa Czas dostawy
Firma KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Przechowywanie Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Składniki 82 % TOFU* (SOJA*, woda, koagulant: nigari (chlorek magnezu)), woda, 3 % sproszkowane pomidory*, sól, ocet jabłkowy*, papryka*, cukier trzcinowy*, cebula*, czosnek*, bazylia*, oregano*, tymianek*, chili*, czarny pieprz*, olej słonecznikowy* *z upraw ekologicznych
Zanieczyszczenia krzyżowe Może zawierać śladowe ilości GLUTENU, SELERA, SEZAMU i MIGDAŁÓW.
Opis handlowy Ekologiczne tofu z proszkiem pomidorowym i przyprawami
Uwagi odnośnie etykiety Składniki, wartości odżywcze i opakowania mogą się różnić. Aby uzyskać prawidłowe informacje, należy sprawdzić opis produktu.
Prasa i dystrybutorzy Pobierz zdjęcia
Pytania i odpowiedzi: Organiczne tofu rosso 200 g
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Pokrój tofu w plastry lub kostkę i smaż na dużej ilości oleju przez około 3 minuty ze wszystkich stron. Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz.
Tak, tofu można spożywać na surowo, ponieważ nie jest ono, ściśle rzecz biorąc, produktem surowym.
Najbardziej znane rodzaje tofu to tofu jedwabiste, tofu naturalne i tofu wędzone. Silken tofu jest szczególnie miękkie i gładkie. Dlatego świetnie nadaje się do deserów wegańskich. Naturalne tofu jest twardsze i ma małe otwory. Można go łatwo kroić lub kruszyć, dlatego dobrze nadaje się do dań pikantnych. Wędzone tofu jest dymne i pikantne. Jest to idealna alternatywa, jeśli nie masz czasu na samodzielne marynowanie tofu. Świetnie nadaje się do dań typu stir-fry i gulaszów jako substytut mięsa.

Produkcja

Anbaugebiet vorrangig in Südamerika
Anbaugebiet vorrangig in Südamerika

Ursprünglich kommt Soja aus China. Mittlerweile wird allerdings die Hälfte aller geernteten Sojabohnen aus südamerikanischem Anbau bezogen. Damit unser Tofu nicht einmal quer um die Welt gereist ist, bevor er bei Dir zu Hause ankommt, stellen wir ihn aus Sojabohnen her, die zu 100 % aus kontrolliert biologischem EU-Anbau stammen.

Die Sojapflanze
Die Sojapflanze

Bei der Sojapflanze handelt es sich um eine Pflanzenart aus der Familie der Schmetterlingsblütler, die den Hülsenfrüchten untergeordnet ist. Die Nutzpflanze kann bis zu 40 cm groß werden und trägt unpaarig gegliederte, ovale Blätter.

Reifung auf stickstoffhaltigem Boden
Reifung auf stickstoffhaltigem Boden

Die Sojabohnen reifen in einer länglich grünen Hülse heran. Um diesen Reifeprozess nicht zu beeinträchtigen, ist es wichtig, dass die Pflanze über einen ausreichend stickstoffhaltigen Nährboten verfügt. Dieser ist ein wichtiger Baustein für die Entstehung von Soja-Eiweiß.

Ernte im Herbst
Ernte im Herbst

Nachdem die Sojabohnen ausgereift sind, können sie schließlich zwischen Mitte September und Anfang Oktober gedroschen und somit geerntet werden. Ob die Sojabohnen reif sind, erkennt man daran, dass sie beim Schütteln der Pflanze in den Hülsen rascheln.

Fun-Fact
Fun-Fact

Die beliebten Edamame beim Sushi-Laden um die Ecke sind übrigens nichts anderes als unreif geerntete Sojabohnen, die in Wasser gekocht und anschließend leicht gesalzen wurden.

Herstellung einer Milch-ähnlichen Flüssigkeit
Herstellung einer Milch-ähnlichen Flüssigkeit

Nach der Ernte werden die Sojabohnen zunächst in Einweichbehälter gegeben, wo sie innerhalb der nächsten Stunden stark aufquellen. Danach werden sie zu einer Flüssigkeit verarbeitet und denaturiert.

Verarbeitung zu Tofu
Verarbeitung zu Tofu

Unter Zugabe von Nigari als Gerinnungsmittel flockt die Flüssigkeit aus und es bildet sich neben Molke das hochwertige Sojaeiweiß. Gemeinsam mit mediterranen Kräutern in einen sogenannten Presskasten gegeben, entstehen schließlich feste Tofu-Blöcke. Diese werden im letzten Schritt mit einer frisch zubereiteten Tomatensoße mariniert.

Rozwój cen

Oto jak cena zmieniała się w czasie

Wszystkie informacje bez gwarancji!

Powiązane przepisy
Łatwy
30 Min.
Tofu-Red-Bowl
Tofu-Red-Bowl
M
Melissa

Co inni mówią o Organiczne tofu rosso 200 g

4.8/5

320 Oceny


258
51
5
6
0

5 gwiazdek

4 gwiazdki

3 gwiazdki

2 gwiazdki

1 gwiazdka

Przesyłaj tylko zdjęcia i filmy o maksymalnym rozmiarze 4 MB / sztukę. Dozwolone formaty to: jpg, png, mp4, mov
I

Isaora C.

23.01.2024

doskonały

Naprawdę polecam, to prawdziwa uczta! Nie sposób znaleźć tutaj tak dobrego jedzenia w tradycyjnym sklepie!
S

Serena D.

16.10.2023

Smaczne i wszechstronne

Naprawdę bardzo smaczne tofu, może trochę słone, ale nadal dobre nawet jedzone samodzielnie. Lepsza konsystencja niż tofu z oliwek, które bardzo się kruszy.
C

claudia t.

06.09.2023

to najlepsze tofu, które nie jest czyste

mieszanka z tymi pysznymi pomidorami, a także konsystencja jest świetna - uwielbiamy to tofu, czy to z makaronem, czy w azjatyckich miseczkach. uzupełnienie: niestety często niedostępne. miałem e-mail, że wróciło, ale najwyraźniej jestem za późno. poza tym oczywiście chciałbym, aby pakiet był tańszy niż kupowanie go osobno.
C

Christiane A.

02.09.2023

Bardzo smaczne, zwłaszcza smażone.

smakuje bardzo dobrze! Cena / wydajność jest ok
S

Sandrine D.

01.09.2023

Pyszne

Tofu smakuje wyśmienicie dzięki pikantnemu sosowi.

Anonimowy

01.09.2023

zbyt słony

Dość krucha, ale przyjemna konsystencja. Pysznie przyprawiony, ale DUŻO za słony.

KoRo GmbH

04.09.2023

Hej, bardzo dziękujemy za opinię. Bardzo nam przykro, że tofu nie do końca trafiło w Twój gust. Może wśród innych wariantów znajdziesz swój ulubiony. Wszystkiego najlepszego od zespołu KoRo :)

Anonimowy

15.08.2023

Jestem w pełni usatysfakcjonowany

Bardzo smaczny z makaronem, a także w sałatkach.
G

Giada R.

07.08.2023

Doskonały smak

Bardzo dobry smak, świetna cena, zwłaszcza jeśli weźmiesz kilka opakowań
S

Sophie K.

05.08.2023

Bardzo zadowolony

Już drugi raz zamawiam ten produkt i zawsze jestem zadowolony. Tofu smakuje wyśmienicie i wcale nie jest mdłe. Gorąco polecam.
A

Anaïs C.

31.07.2023

Bardzo dobry

Nie ma na co narzekać, doskonały smak i konsystencja, wrócę po więcej!

Nie płać za wysyłkę swojego zamówienia!

Dopóki nowe produkty nie mają jeszcze ładnych zdjęć, oszczędzasz na kosztach wysyłki. Spróbuj czegoś nowego!

Klienci kupili również