Chleb figowy z migdałami 12 x 500 g
384,00 zł*
Ceny z VAT plus koszty wysyłki
Natychmiast dostępny, czas dostawy 3-5 dni
Kup teraz: Chleb figowy z migdałami 12 x 500 g
Na niebie nie ma ani jednej chmurki, słońce w pełni. W rogu znajdujesz schronienie w cieniu wspaniałego figowca. Gdy lekkie uczucie głodu wyrywa cię z pasjonującej książki, patrzysz w górę. Jak to dobrze, że hiszpańska gospodyni postawiła na stole domowy chleb figowy z napisem "Pan de Higo". Słodki smak świeżych fig i aromatycznych migdałów wprawi Twój żołądek i umysł w pozytywny nastrój i pozwoli Ci jeszcze przez kilka godzin wygrzewać się w popołudniowym słońcu.
Ręcznie robiony w Hiszpanii
Dobrze, przyznajemy, że u nas nie wygląda to tak romantycznie kiedy chleb figowy dostarcza nam kurier. Jednak nasz chleb owocowy jest w rzeczywistości wyrabiany i pakowany w Hiszpanii. Zgodnie z tradycyjną recepturą, wysokiej jakości migdały są ręcznie wyciskane pomiędzy suszonymi figami. Wyśmienitą kombinację dopełnia szczypta anyżu. Dojrzałe figi oprócz aromatycznego smaku, charakteryzują się słodkością i dlatego nasz producent nie dodaje do owocowego chleba dodatkowego cukru.
Do sera lub kawy
Tradycyjnie w Hiszpanii chleb figowy z orzechami, znany również jako pan de higo, podawany jest w cienkich kromkach. Polewany hiszpańskim serem owczym Manchego, może być spożywany jako deser po gorącym posiłku lub po prostu jako przekąska. Jeśli chleb figowy z serem brzmi dla Ciebie zbyt fantazyjnie, chleb owocowy w czystej postaci stanowi idealną bezglutenową i wegańską alternatywę dla popołudniowego ciasta.
Kup hiszpański chleb figowy z migdałami
Podstawowym składnikiem naszego chleba figowego są świeże figi, które są delikatnie suszone bezpośrednio po zbiorze. Następnie owoce są ręcznie wyciskane z migdałami i naturalnymi przyprawami na owocowy chleb figowy, który na końcu jest hermetycznie pakowany. Co ważne, nie dodajemy do niego sztucznych barwników, aromatów ani konserwantów. Chleb figowy od KoRo przekonuje wysoką jakością i szlachetną kompozycją dojrzałych fig oraz migdałów. Poczuj się, jakbyś był w Hiszpanii i zamów swój chleb figowy z migdałami prosto do domu!
Średnie wartości odżywcze | w 100 g g |
---|---|
Wartość energetyczna (w kj/kcal) | 1427 / 338 |
Tłuszcz | 5 g |
w tym kwasy nasycone | 0.4 g |
Węglowodany | 71 g |
w tym cukry | 53 g |
Błonnik pokarmowy | 5.6 g |
Białko | 5 g |
Sól | 0 g |
Numer produktu: | FEIG_005_T12 |
---|---|
Pochodzenie | Hiszpania |
Zawartość | 6 kg |
Producent | KoRo |
EAN/GTIN | 4260654786569 |
Karta katalogowa | Specyfikacja |
Śladowe ilości | Objaśnienie oznaczenia śladowych ilości |
Dostawa | Czas dostawy |
Firma | KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Przechowywanie | Zalecamy przechowywanie w chłodnym i suchym miejscu. |
Składniki | Suszone figi (86%), MIGDAŁY (14%), naturalna mieszanka przypraw |
Zanieczyszczenia krzyżowe | Zawiera orzechy. |
Data przydatności do spożycia | 04.10.2022 |
Opis handlowy | Chleb figowy z migdałami |
Prasa i dystrybutorzy | Pobierz zdjęcia |
Varieties & Origin

This variety can reach a length of up to 10 cm. They are reddish-brown fruits, which have a shape similar to pears. Brown Turkey is a global variety of fig.
Kraj | Tony |
---|---|
Türkei | 310000 |
Ägypten | 225295 |
Marokko | 153472 |
Iran | 130328 |
Algerien | 114092 |
Spanien | 51600 |
Syrien | 43015 |
USA | 43015 |
Tunesien | 24619 |
Afghanistan | 24319 |
Figs are originally from the orient and were among the first crops. Today, there are over 700 varieties of figs, which are now widely grown around the Mediterranean. Botanically speaking, figs are part of the mulberry plants. The total global fig harvest was 1.315.600 in 2019, 24% of which from Turkey, the world's leading fig producer.
Produkcja
Oto jak cena zmieniała się w czasie
Wszystkie informacje bez gwarancji!
Zaloguj się
Super jakość, smakowało dobrze jako alternatywa na Boże Narodzenie
Super jakość, świetnie smakowały podczas Świąt Bożego Narodzenia jako alternatywa dla klasycznego świątecznego stollen.
-
-
Idealne na śniadanie 🥞!
W ogóle uwielbiam chleb orzechowy! Ale Koro jest szczególnie pyszna!
-
-
Przekąska na przerwę
Bardzo lubimy ten chleb figowy. Jak już opisano, do kawy (jako zamiennik ciasta) lub jako mała przekąska pomiędzy posiłkami (nie sięgając po słodkie zamienniki :o) ). Konsystencja jest bardzo dobra, kroimy go na małe kawałki ciasta i jemy rękami. Migdały dodają nieco pikanterii. Od czasu do czasu wyczuwalny jest lekki posmak anyżu, który nie do końca mi odpowiada, ale na szczęście jest to tylko delikatna nuta, która szybko zanika. Kupimy ten chleb ponownie.
Nie jest to w moim guście. Właściwie
Nie jest to w moim guście. W zasadzie lubię figi, świeże, suszone lub suszone, ale to nie jest moja ulubiona herbata. Można dodać kilka daktyli lub więcej migdałów, a nawet migdały solone.